כחלק מהגברת פעילות הגבייה והמאבק בהון השחור ובסרבני המס, רשות המסים ערכה החודש מבצע מע"מ נרחב על ידי משרדי המע"מ, בשיתוף היחידה הארצית לאכיפת הגבייה ומשטרת ישראל, במסגרתו טופלו קרוב ל-3,000 עסקים שצברו חובות למע"מ, נגבו מעל 221 מיליון שקלים ועוקלו 119 רכבים.

לצד פעולות הגבייה, נערכו גם ביקורות בקרב מאות מורי נהיגה. במסגרת הביקורת, שנעשתה באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות וכלים לניתוח סטטיסטי, גילו ברשות המסים מורה לנהיגה מירושלים שפתח את העסק שלו בשנת 2021 אך מקבל תלמידים כבר משנת 2019. באשדוד נמצאו 3 מקרים שונים של מורי נהיגה שרכשו רכבים עליהם הצהירו כי הם משמשים את העסק אך בפועל משמשים את בני משפחתם.

באחד המקרים, התגלה כי רכב עליו הצהיר המורה כי הוא משמש ללימודי נהיגה בעצם משמש את אשתו מכיוון שהרכב "לא נוח לו בשל צורתו" ו"נמוך לו". במקרה אחר בעיר, גילו החוקרים כי בבעלותו של מורה נהיגה 5 רכבים עליהם הצהיר כי הם משמשים להוראה, אך בפועל רק שניים משמשים אותו והיתר משמשים את בני המשפחה שלו. 

שיעור נהיגה, למד, מורה לנהיגה (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
שיעור נהיגה, למד, מורה לנהיגה | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

נזכיר כי בעקבות המלחמה הגירעון של ישראל זינק והגיע לרמה של 6.2% תוצר (שווה ערך ל-117 מיליארד שקלים). הממשלה אישרה בשבוע שעבר קיצוץ של מיליארד שקל ממשרדי הממשלה השונים כדי לממן את המשך השהות של המפונים, אך עם זאת המשיכה להעניק מאות מיליוני שקלים לכספים קואליציוניים, דבר שגרר ביקורת רבה על שר האוצר סמוטריץ' שמתעלם מגורמי המקצוע בתחום ומהאזהרות לגבי עתיד המשק הישראלי.

מרשות המסים נמסר: "הרשות משיך בפעולות האכיפה כנגד חייבי המס בכל רחבי הארץ ובכלל זה פעולות חקירה, ביקורות בבתי עסק ועוד, וזאת במטרה להביא לגביית מס אמת ובכך להגביר את השוויון בנטל המס בקרב האזרחים ואת ההרתעה".