גורמים בכירים בפרקליטות מובילים מדיניות נוקשה כלפי המחבלים שהשתתפו בטבח ביישובי עוטף עזה ובמסיבת הטבע "נובה" ובצעד יוצא דופן ידרשו לגזור עליהם עונש מוות. מאות מהם עצורים בישראל ונחקרים בשב"כ ובמשטרה.
"זה לא עוד רצח רגיל. יש פה פשע מלחמה. פשע נגד האנושות שמזכיר את חוק עשיית דין בנאצים ועוזריהם", אומר גורם בכיר בפרקליטות. "כפי שביקשנו בזמנו גזר דין מוות על אדולף אייכמן, נדרוש עונש זהה. מדובר בטבח אכזרי, מעשי אונס מחרידים וכריתת ראשים של אנשים. לאור העובדה הזו נדרוש בהמשך בבתי המשפט לגזור על אותם מחבלים גזר דין מוות. יש דיונים אינטנסיביים בנושא ויש קונצנזוס סביב העניין הזה. אין פה מנוס מעונש מוות".
נכון להיום הסתיימה חקירתם של עשרות מחבלים, רןבם מטופלים על ידי פרקליטות מחוז דרום. מלאכת איסוף הראיות שנעשית על ידי יחידות הפח"ע של המשטרה יחד עם להב 433 נועדה לבסס ראיות משמעתיות נגד המחבלים שהיו מעורבים בעבירות של רצח, אונס, התעללות וכריתת ראשים של אזרחים וחיילים - מה שיסייע לבסוף לדרוש מבתי המשפט להטיל עליהם עונש מוות.
"הרוח שנושבת היום מהפרקליטות היא הטלת עונש מוות", מסביר גורם משפטי. "השאלה את מי מכניסים למעגל הזה. רק את המחבלים שביצעו פיזית את הטבח או כאלה שנתפסו בשטח וסייעו להם? האם גם להכניס לסוגיה הזו גם את אלה שבזזו בתים ושרפו או להאשים אותם כולם ביחד? בסופו של דבר ההחלטה בעניין הזה תהיה של פרקליט המדינה והיועצת המשפטית".
בידי המשטרה הקלטות רבות של נרצחים מהטבח שהתקשרו למוקד 100 וכן של ילדים והורים שהתחננו לעזרה ונרצחו על ידי המחבלים שחדרו לבתיהם ותיעדו את המעשים. באחד המקרים נשמעה נערה מאחד הישובים בעוטף שהתקשרה למוקד 100 של המשטרה לדווח על מחבלים שנמצאים אצלה בבית. היא נשמעת אומרת למחבל: "תעזוב אותי יש לי מחר בית ספר". המחבל לקח את הטלפון שוחח עם המוקדנית שביקשה ממנו לא לרצוח את הנערה אבל זה לא סייע. בנוסף נאספו עדויות של צעירים במסיבה שהתקשרו למוקד 100 והתחננו לעזרה אבל המחבלים רצחו אותם, התעללו בגופותיהם ואנסו צעירות.
"אנחנו רוצים להגיע עם כל הראיות נגד אותם מחבלים כדי שלשופטים לא יהיה מנוס מאשר לגזור עליהם עונש מוות", ציין גורם בפרקליטות.
המדיניות המחמירה של הפרקליטות כלפי המחבלים מגיעה על רקע הסירוב של עורכי דין הן במגזר הפרטי והן מהסנגוריה הציבורית לייצג את אותם רוצחים שביצעו פשעים נגד האנושות. אתמול חשפנו לראשונה ב-mako את הקושי למצוא ייצוג משפטי עבור המחבלים שעצורים בישראל ונמצאים כעת בחקירות של המשטרה והשב"כ.
משפטם של מחבלי חמאס שנתפסו חיים לאחר שביצעו את הזוועות הרצחניות בעוטף עזה יחל בקרוב וכעת המדינה תידרש להתמודד עם תסבוכת לא פשוטה - מי צפוי לייצג את אותם רוצחים מבחינה משפטית - מהלך שהחוק מחייב ושבלעדיו לא ניתן לקיים משפט תקין.
עורכי דין רבים כבר מצהירים שהם מסרבים לייצג את המחבלים שנחקרו על ידי השב"כ ויחידות הפח"ע של משטרת ישראל בגין רצח, אונס והשתייכות לארגוני טרור. "לכל אדם מגיע ייצוג משפטי. זה החוק בישראל. הפחד שלי הוא שאם אייצג את המחבלים הללו משפחות הנרצחים או עבריינים יפגעו בי כנקמה על הייצוג. זה לא עוד ייצוג של נאשמים. מדובר פה בחיות אדם שביצעו טבח נוראי", ציין א', עו"ד פרטי שעבד בעבר עם הסנגוריה הציבורית, "אני לא מוכן לקחת תיקים כאלה ולא משנה כמה כמה כסף ישלמו לי. ייצגתי בעבר מחבלים שביצעו פיגועים נגד חיילים אבל זה משהו אחר לגמרי. כבר קיבלתי איומים על החיים שלי שכדאי לי לא לייצג אותם אחרת יפגעו בי ובמשפחה שלי".