ביום חמישי בבוקר, נכנס לאולם בית משפט השלום בתל אביב ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי כשהוא מכסה את פניו בחולצה לבנה ויושב על ספסל החשודים. הוא שתק כמה דקות, סירב לחשוף את פניו כדי שצלמים לא יתעדו אותו. רגעים ספורים אחר כך פצה לראשונה את פיו: "הכול עלילות. אין לי סכסוך עם אף אחד". היה חשוב למוסלי להדגיש את המשפט הזה.
יוסי מוסלי, החשוד ברצח אביחי וקנין ובשני ניסיונות רצח של איציק כהן ויעקב אמסלם, עדיין מקווה שישתחרר לפני יום חמישי הבא, לאחר שמעצרו הוארך בשבוע. הוא מצפה להשתתף בחתונת בתו, וסנגוריו עורכי הדין, דורון נוי ויהלי שפרלינג, עדיין אופטימיים ומאמינים שהוא ישוחרר ויתברר שאין נגדו ראיות.
המעצר של מוסלי הוא קצה הקרחון של פרשה סבוכה, שתחילתה עוד לפני חמש שנים. בבסיסה נמצאת חברות ארוכה של מוסלי והעבריינים עודה "קוקו" קוטייר וערן חייא.
"יוסי, עודה וערן היו שלישיה בלתי ניתנת להפרדה. חברות שמבוססת על אמון שנמשכה שנים רבות", הסביר עבריין המקורב לשלושה. "הם היו עוצמתיים ומסוכנים ואיש לא התעסק איתם. עודה ואנשיו היו קבלני הביצוע. יוסי היה מבקר הרבה פעמים את עודה בביתו בג'לג'וליה. החברות ביניהם היא מעל לכל. יש ביניהם הרבה כבוד".
בלשי היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב תיעדו לא פעם את מוסלי מבקר בג'לג'וליה אבל לא הצליחו להוכיח שהוא וקוטייר היו מעורבים בפשעים חמורים. הם נראים בסרטוני האבטחה משוחחים ביניהם, שותים קפה ולא יותר מזה.
לפני כחמש שנים, כשקוטייר ואנשיו נעצרו על ידי ימ"ר תל אביב בפרשת "אביב ערבי" בחשד למעורבות בשלושה מקרי רצח וניסיונות רצח, הם שתקו בחקירה ותסכלו את החוקרים. עד המדינה מסר גרסה מפורטת על כל המעורבים אבל בסופו של דבר היא לא הביאה לתוצאות המיוחלות. קוטייר נדון ל-18 שנות מאסר במקום 74 שנים.
"עודה ואנשיו שתקו בחדר החקירות, לא זימרו ולמעשה הצילו את יוסי וערן. ישבו בשבילם על הגדר. מספיק שאחד החיילים היה מדבר וכולם היו אוכלים אותה, אבל הם הראו לכולם מה זו נאמנות גם במחיר שהם יושבים שנים ארוכות בכלא", ציין גורם עברייני.
למרות שחייא ומוסלי נמלטו לדרום אפריקה לאחר מעצרו של קוטייר, הם המשיכו לנהל קשר טלפוני עמו בזמן ששהה באגפי הפרדה בבתי כלא שונים ברחבי הארץ. הם סייעו לו ולאנשיו מבחינה כלכלית.
לפני למעלה משנה פרץ סכסוך בין מוסלי לחייא שבעקבותיו חייא נדד לדובאי, מרוקו וכעת הוא שוהה בטורקיה. קוטייר לא לקח צד. הוא המשיך להיות בקשר עם השניים. חייא החליט להשקיע במטבעות קריפטו ובעסקים נוספים בעוד שמוסלי חש פגוע מכך שלא עודכן בעניין.
"היום אני לא חבר של יוסי ויוסי לא חבר שלי", הדגיש חייא בשיחות סגורות שהיו לו עם מקורביו בימים האחרונים, "נכון שיש נתק אבל אין סכסוך או מלחמה בינינו. גם אחים לפעמים רבים. זה קורה".
מקורבים למוסלי וחייא מחדדים את הסוגיה עוד יותר: "אין סיכוי בעולם שערן או יוסי ינסו לפגוע אחד בשני. נכון שהם לא מדברים אבל מפה ועד לפגיעה פיזית יש מרחק גדול. הם לא חברים טובים. מה לעשות, גם במשפחות הכי טובות יש ריבים ונתק. כל הפרסומים שיש למישהו מהם כוונה לפגוע אחד בשני הם לא נכונים ולא משקפים את האמת. גם אם ערן יבקר בדרום אפריקה אף אחד לא ינסה לפגוע או לעשות לו 'כיפה אדומה'. זה שטויות".
קוטייר יושב על הגדר
אחת הסיבות שחייא לא מגיע לארץ קשורה לעדי המדינה בתיק קוטייר ולעד המדינה השני בתיק 1131, אחד תיקי הדגל של משטרת ישראל והפרקליטות. בתיקים הללו עדי המדינה קשורים את חייא ישירות לכמה תיקי רצח וניסיונות רצח.
"לערן יש בעיה גדולה בתיקים הללו ולכן הוא נשאר בטורקיה. הוא ינחת בארץ הוא ייעצר ועלול לשבת שנים רבות בכלא" , טוען גורם במשטרה, "העדויות נגד ערן הן ישירות בניגוד למוסלי שעד המדינה העיד במשטרה על דיבורים ושמועות מבלי לקשור אותו ישירות לפרשות שבהן הוא נחשד. משפטית ערן בצרה צרורה".
הפרסומים הבלעדיים ב-mako גרמו למתיחות רבה בין השלושה ועוררו שיח בקרב אסירים בבתי כלא, עבריינים בארגוני פשע ועורכי דין פליליים. קוטייר הספיק לשוחח בימים האחרונים עם מוסלי קודם הגעתו לארץ. "יוסי ואני חברים ואחים", מיהר קוטייר להבהיר, "אני אוהב אותו. אין בינינו שום סכסוך".
קוטייר שנמצא ביחסים טובים עם השניים מעדיף לשבת על הגדר ומנסה כמו כולם לגשר ביניהם. "יוסי וערן הם אחים בשביל עודה. כואב לו שהם לא בקשר כמו בעבר", ציין עבריין שמכיר את השלושה.
"אין שום הוכחה שיוסי קשור לפרשות הללו", טוען מקורב למוסלי. "עדות עד המדינה היא שקרית והיא לא קושרת לא באופן ישיר או עקיף את יוסי לפרשות האלה. יש יותר רכילות בתיק הזה ופחות הוכחות שיוסי קשור למשהו בכלל. אני לא מאמין שייצא מזה כתב אישום נגדו".