פרסום ראשון: לראש ארגון הפשע ערן חייא, ששוהה בחודשים האחרונים בטורקיה, יש חשבון ארוך עם האחים יוסי ואלי מוסלי על רקע סכסוך כספי שפרץ ביניהם לפני כשנתיים וחצי – ונראה כי מעת לעת החיכוך ביניהם עולה מדרגה.
במרץ 2023 הונח מטען חבלה רב עוצמה מתחת לכיסא מכוניתו של אלי מוסלי במבצר המשפחתי שבשכונת כפר שלם בתל אביב. חודש לאחר מכן, ב-24 באפריל, חוסל העבריין ברוך בורוכוב, שהיה מזוהה עם חייא, בביתו בראשון לציון על ידי חוליית חיסול המזוהה עם האחים מוסלי. שלושה ימים לאחר מכן, הגיעה הנקמה. חוליית חיסול של עבריינים מיפו רצחה את העבריין ליאור גרינברג, שהיה מזוהה עם המוסלים, מתחת לבניין בחולון.
באחרונה גבר יצא הנקמה אצל חייא והוא החליט לחסל את אויבו המר אלי מוסלי בכל מחיר. הוא גייס עבריינים שיסייעו לו להוציא את התוכנית לפועל, ביניהם א', צעיר בשנות ה-20 לחייו מפרדס כץ – שלימים יהפוך לעד מדינה בפרשת ניסיון החיסול.
"ערן ואני נפגשנו בטורקיה כמה פעמים בחודשים האחרונים", חשף א' בפני חוקרי היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב, "דיברנו על עסקים ובהמשך הוא שיתף אותי בסכסוך שלו עם המוסלים". לטענת א', עם חזרתו לארץ חייא דאג לצייד אותו באקדח להגנה עצמית וטלפון "מבצעי".
באותה תקופה מוסלי התגורר במלון יוקרתי ברחוב הירקון בתל אביב. חייא, שידע על כך, גייס שמונה עבריינים על מנת לחסלו. "ערן ביקש ממני לעשות תצפיות על מוסלי", סיפר א' לחוקרים, "לבדוק איפה הוא גר, לתעד את הרכב המשוריין שלו, ללמוד את מסלול הנסיעה הקבוע שלו. התוכנית הייתה להשליך מטען חבלה ולהפעיל אותו מתחת לג'יפ שלו. הסכמתי לבקשה של ערן שאקח חלק".
החולייה הראשונה במשלחת החיסול כללה את א' ואופק הרוש (23). תפקידם היה לאסוף מודיעין ולקחת חלק ברצח. החולייה השנייה בראשות העבריין המסוכן שלומי נאימצ'יק, אחד "מגיבורי" פרשת 1131, נועדה לספק את מטען החבלה ואמצעי הלחימה, ולגייס עבריינים. "בהנחייה של ערן אופק היה אמור להניח מטען במשקל של 4 ק"ג במקום מסתור ליד המלון", הסביר א', "הוא היה צריך לתצפת כל הזמן על המלון ולחכות ליציאה של מוסלי. עם יציאתו אני הייתי אמור לחסום אותו, על מנת לעכב את הנסיעה. זה היה אמור להיות ברחוב בוגרשוב שהוא חד סטרי, דבר שהיה מקל עלינו לבצע את התוכנית".
על פי התוכנית, הרוש היה אמור לנסוע במהירות ליד הג'יפ של מוסלי כשהוא רכוב על אופנוע. "אופק היה אמור להתקרב לג'יפ, לזרוק את המטען מתחתיו, ולהפעיל אותו בשלט רחוק", הוסיף א', "המטרה הייתה לפגוע בנקודת תורפה על מנת לגרום למותו. סוכם שאני ואופק נתרחק מהמקום והוא יפוצץ את הג'יפ ואת כל מי שבתוכו. התוכנית הייתה של חייא ונאימצ'יק".
לאחר הפיצוץ היו אמורים א' והרוש לנטוש את הקטנועים שלהם. שאר חברי החולייה, שהיו ממוקמים בקרבת מקום, היו אחראים על המילוט. "עשינו כמה ניסיונות ברחוב חד סטרי בראשון לציון שדומה לזירת החיסול. אבי ניסני (אחד הנאשמים בפרשה) הביא ג'יפ דומה לזה שיש למוסלי. עשינו כמה תרגילים כדי שבזמן אמת הכול יפעל ללא תקלות. עשינו הרבה הכנות", ציין א'.
"כמה ימים לפני מועד החיסול ערן התקשר אליי בשיחת וידיאו בוואטסאפ", שחזר עד המדינה, "הסברתי לו את כיווני התצפית, והוא אמר שמוסלי לא שם. בהמשך הודעתי לשלומי שהוא לא בארץ ודחינו את החיסול בכמה ימים". לדברי א', ב-14 בינואר השנה התקשר אליו חייא והעביר לו מידע לפיו מוסלי חזר לארץ. "ערן ביקש ממני לנסוע לשדה התעופה כדי לוודא שמוסלי נחת ולעדכן אותו", סיפר א'. לטענתו, הוא שלח לחייא תמונה שמוכיחה את חזרתו של מוסלי לארץ.
תאריך החיסול החדש נקבע ל-16 בינואר. א' הגיע בשעת בוקר מוקדמת לחניון החירות ברמת גן, רכוב באופנוע. החליף בגדים ונסע לרחוב שלום עליכם בתל אביב לתצפת על המלון של מוסלי. בזמן המארב הוא עדכן את חייא בזמן אמת במתרחש. "אופק לבש מדים של שליח וולט ושם על הפנים שלו מסיכת סיליקון של זקן", הסביר א'.
מה שעד המדינה ושאר חברי החולייה לא ידעו, הוא שהמשטרה הצליחה לבצע "פריצה שקטה" לאחת המכוניות של המעורבים – ולהשתיל מכשירי האזנות סתר. בדרכו של אופק לאסוף את מטען החבלה השוטרים עצרו אותו. "לא ידענו מה קרה לו", שחזר א', "חיכינו לו. בשלב מסוים הבנו שהוא נעצר על ידי השוטרים, אז התחלנו לטשטש עקבות – כולל השמדת הטלפונים בהם השתמשנו".
חוליית החיסול של מוסלי נתפסה למעשה הודות לניסיון הרצח של העבריין בן כהן, המקורב אליו, באוקטובר 2023. אז הונח במכוניתו של כהן מטען חבלה במשקל של 2.2 ק"ג. מאותו רגע החלו בימ"ר תל אביב לעקוב אחר המעורבים בפרשה, שהיו חלק מאלו שתכננו לחסל את מוסלי.
לאחר כמה ימים של חקירה נשבר א' וחתם על הסכם עד מדינה, במסגרתו מסר עדות מפורטת המפלילה את חייא והמעורבים. בתמורה הוא קיבל מאות אלפי שקלים.