הפרקליטות הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד ויצ'סלב גל בייסרון (41) מאשדוד, רונן בז'נוב (29) מדימונה, רפאל בדלוב (29) מאשקלון, שי גבריאלוב (25) מבאר שבע, איליה בדלוב (27) ואירקלי (איציק) יעקובשוילי (42) מאשדוד, זאת לאחר שבאמצעות מצג שווא קיבלו במרמה כ-7 מיליון שקל מ-13 מתלוננים שונים, שנשארו חסרי כל.
"במשך תקופה ממושכת הם רימו קורבנות שונים, בהם עולים חדשים, אנשים המתקשים לדבר בשפה העברית ואף נכים נפשית", צוין בבקשת המעצר עד תום ההליכים, "הנאשמים 'רוקנו' את המתלוננים לחלוטין, והשאירו אותם חסרי כל ממש, וניתן ללמוד מכך על חוסר מצפונם, שעה שמההקלטות עולה כי המתלוננים מתחננים אל המשיבים, שיביאו להם ולו תשלום פעוט לצורך אוכל או נסיעה באוטובוס, והמשיבים לא שועים לזעקותיהם, וממשיכים לרמות קורבן אחרי קורבן".
מכתב האישום עולה כי הנאשמים הציגו מצג שווא לפיו תמורת ביצוע רכישות על חשבון המרומים או לקיחת הלוואות על חשבונם והעברת הכספים לידיהם, ישלמו להם הנאשמים תשלום גבוה. ביחס לחובות שיווצרו באותם החשבונות ציינו הנאשמים כי באמצעות קשר שיש להם עם עובד מהבנק חובות אלה ימחקו. המרומים שהאמינו כי יקבלו תשלום גבוה, וכי הם לא ידרשו להחזיר את הכספים לבנק, ביצעו רכישות רבות לטובת מי מהנאשמים תוך שהם מרמים את הספקים השונים ונותני האשראי כי עסקינן בעסקאות לגיטימיות, ולצורך זה אף הקימו הלוואות על שמם, העבירו כספים רבים לחשבונות בנק שונים בהוראת מי מהנאשמים, קנו רכבים לטובת מי מהנאשמים, ונתנו להם כספים במזומן, בסך הכל קיבלו הנאשמים בדרך זו מעל 7 מיליון שקל. לאחר שביצעו כל זאת, תוך שהם מאמינים כי לא יצטרכו לשלם את חובותיהם בשל מחיקתם כאמור, הותירו הנאשמים את המרומים עם חובות כבדים ולא שילמו להם דבר.
כך לדוגמה, באחד מהמקרים בייסרון ובז'נוב קיבלו במרמה כ 2.75 מיליון ש'ל מאדם שבעת שהותו במעצר עם בייסרון, הבטיח לו האחרון כי בעבור רכישות שיבצע בשבילו יקבל רווח של עשרות אחוזים ורכב חדש. בהתאם להבטחות, רכש המרומה בעבור הנאשמים מכוניות ורכוש, העביר להם כספים במזומן ואת חסכונותיו. לאחר פרק זמן בו לא קיבל לידיו כספים החל להתעורר חשדו של המרומה והוא ביקש לשתף את בנו וחששותיו, אז החל בז'נוב לאיים עליו כי במידה ויעשה כך יפגע בבנו.
במקרה אחר, הגיעו בני זוג לעבוד בעבור רפאל, זאת לאחר שהובהר להם על ידי חבר משותף כי במסגרת עבודתם הם ידרשו לרכוש מוצרים בעבור הנאשמים ובתמורה יקבלו את הכסף בחזרה עם רווח של מאות אלפי שקלים. לאור האמור העבירו בני הזוג את פרטיהם האישיים כולל קודים לגישה לחשבונות הבנק לנאשמים ואף רכשו בעבורם מכוניות וכו'. בנוסף, במהלך העבודה ולמרות התנגדותה של בת הזוג משך רפאל כ-38 אלף שקל ששולמו לבני הזוג לצורכי טיפול בבנם הנכה. בסך הכל העבירו בני הזוג כ-1.2 מיליון שקל לנאשמים.
עוד עולה מכתב האישום כי במקרה אחר הוצע לאדם המוכר כבעל נכות נפשית לעבוד עם בייסרון, תוך שהוא מציין שבתמורה לביצוע רכישות על חשבונו, יקבל החזרים ובנוסף יקבל לאחר חודש וחצי 200 אלף שקל, בייסרון ביקש מאותו אדם שלא יספר על הסדר לאף אחד. בנוסף, מספר ימים אחרי הגיע בייסרון לביתו של אותו אדם והציג בפני אמו מצג שווא לפיו הוא עובד בנק ישראל ובמידה והיא תעביר כספים מחשבונה לחשבון בנה הוא יוכל להשיג רווח גבוה יותר, לאור האמור העבירה האם כחצי מיליון שקל. בתקופה שלאחר ביצעו האם ובנה רכישות בעבור בייסרון בסכום של כמיליון שקל
בחלק מהמקרים שכנעו הנאשמים את האנשים להמליץ לחבריהם להצטרף לאותו מעגל על מנת שגם הם "ירוויחו"; במקרה אחר הבטיחו למשפחתו של אסיר שישב עם בייסרון ובז'נוב בכלא כי הם ידאגו לו לעו"ד ולשחרור מוקדם וזאת בתמורה לכך שיעברו להם כסף וירכשו עבורם מספר רכבים, בנוסף, שכנעו את בני משפחתו של האסיר כי בעבור תשלום לערבים עליהם למכור את דירתם ולהעביר את הכספים לרפאל ויעקובשוילי. במקביל ניסו הנאשמים לרכוש רכב נוסף ולמכור דירה נוספת שבבעלותם אך עסקת הדירה לא הסתיימה בשל גילוי המרמה; במקרה אחר פנו הנאשמים לאדם שהיה במעצר בית והבטיחו לסייע לו בתמורה לכך רכש אותו אדם בעבור הנאשמים רכב ורכוש וכן העביר להם כספים בסכום העולה על חצי מיליון שקל ועוד.
לכלל הנאשמים יוחסה עבירה של קבלת דבר במרמה; לבייסרון ולבזנוב יוחסו גם עבירות של זיוף מסמך שימוש במסמך מזויף, סחיטה באיומים, ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ושימוש ברכיב חיוני של אמצעי תשלום בכוונה להונות בנסיבות מחמירות.