עבריינים ישראליים המשתייכים לארגוני פשיעה הפועלים בדרום הארץ ובשפלה החלו להבריח חשיש מרוקאי לאיחוד האמירויות ולישראל בחצי השנה האחרונה באמצעות מכולות ובלדרים.
בשנים האחרונות קיים מחסור של ממש בחשיש המרוקאי שנחשב למבוקש מאוד בישראל, ספרד, מערב אירופה ובמדינות המפרץ, ומדי שנה סוחרי הסמים במרוקו מגלגלים עשרות מיליארדי דולרים ממכירת החשיש המבוקש, ובעבר אף נפוצו שמועות שבכירים בבית המלוכה המרוקאי מעורבים בגידול הסם וייצורו בהרי הריף שבצפון המדינה וגוזרים קופון שמן ממכירת הסם בכל רחבי העולם.
כעת מתברר שאחרי המכות הקשות שספגו העבריינים הישראלים עם תפיסתן של כמה הברחות ענק של קוקאין על ידי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש, רבים מהם פנו לאפיק הברחות חדש ומשתלם לא פחות מבחינתם; הברחת חשיש מרוקאי לישראל.
בשיחה שניהלנו השבוע עם סוחר סמים מרוקאי אפשר להבין מדוע בוחרים לא מעט עבריינים ישראלים להסתכן ולהשקיע את זמנם בהברחת הסם לישראל. "אם אתה רוצה לבוא למרוקו, גרם חשיש יעלה לך כאן 20 דירהם (כ-7.4 שקל), וק"ג אחד יעלה לך 2,000 יורו (כ-7,840 שקל)", מספר ק', סוחר מרוקאי בשיחה עם mako.
"הסחורה שלי הכי טובה בעולם וכולם מגיעים לקנות אצלי כי יש לי מחיר טוב. בגלל הקורונה נתקענו עם הרבה חשיש ועד לפני שנה היינו גובים מחיר כפול. הלקוחות הישראליים מאוד חשדניים אבל הם לקוחות טובים כי הם מבריחים גם לספרד ולא רק לישראל ולמדינות המפרץ. הישראלים מאוד חכמים", אומר ק'.
לשם השוואה, חשיש מצרי ולבנוני שנחשבים לאיכותיים פחות מהחשיש המרוקאי נמכרים בישראל במחיר שנע בין 60 ל-70 אלף שקל לק"ג. החשיש המרוקאי, שנחשב כאמור לעילית של סוגי החשיש, נמכר בישראל במחיר שנע בין 100 ל-120 אלף שקל לק"ג, והקושי בהשגת חשיש אמיתי ואיכותי מסוג זה בישראל הוא שגרם להקפצת מחירו.
ממידע שהגיע לידי mako מתברר שעבור כל ק"ג חשיש שנמכר בישראל מרווחים העבריינים הישראליים כ-40 אלף שקלים, מה שהוביל כמה מהם להקים מערך הברחות חשיש באמצעות מכולות של בגדים שנשלחות לאיחוד האמירויות ומדינות המפרץ בסיוע אנשי עסקים מקומיים, וחלק מהחשיש מוברח לאחר מכן מדובאי לישראל באמצעות בלדרים מתוחכמים שעבור כל הברחה מקבלים כ-5,000 דולרים במזומן.
"היה ביקוש גדול לחשיש מרוקאי בשנה האחרונה. הוא חזק ואיכותי הרבה יותר מהמצרי והלבנוני. הייטקסטיים ישראלים מתים על חשיש מרוקאי", מגלה סוחר סמים תושב דרום הארץ. "חלק הסם מגיע ממרוקו למדינות המפרץ ומשם לישראל באמצעות בלדרים שטסים מדובאי לארץ. מדובר בעסק רווחי ומשתלם מאוד".