ברשות הטבע והגנים ובמשטרה החליטו לצאת למלחמה נגד המגדלים, הסוחרים והמבריחים של חוחיות ובנדוקים, ציפורים שהפכו למבוקשות בקרב עבריינים מארגוני פשע, בעיקר במגזר הערבי.
בלשים של משמר הגבול שראו בשבוע שעבר מודעות של סוחרים באתרי יד שנייה ובערוצים שונים בטלגרם התחזו לקונים תמימים וברגע המפגש תפסו על חם את המוכרים והחרימו את החוחיות והבנדוקים. בשיטה הזו נתפסו לאחרונה עשרות חוחיות ובנדוקים.
"איתרנו מודעות למכירת חוחיות ברשתות החברתיות התחזנו לקונים וסוחרים והמוכרים הגיע ולמקום המפגש עם הכלובים, טמנו להם מלכודת ועצרנו אותם במקום", סיפר קצין משטרה. הציפורים הועברו לטיפול רשות הטבע והגנים. נגד המוכרים והסוחרים יוגשו כתבי אישום בקרוב.
במשטרה וברשות מעריכים כי רשתות הברחה מאזור מזרח ירושלים והצפון עובדות שעות נוספות כדי לספק את הביקוש הגבוה לציפורים שהזמינו העבריינים בעשרות אלפי שקלים.
על פי החוק, החוחית היא ציפור מוגנת שאסור לצוד אותה או לסחור בה מאחר והיא נמצאת בסכנת הכחדה. גם הסחר בבנדוק אסור. מחירי החוחית האמירו בשנים האחרונות ונעים בין 500 ל-750 שקל ויש כאלה שישלמו הרבה יותר. עבור הבנדוק המחיר יכול להגיע בין 8,000 ל-10,000 שקל, תלוי בביקוש. "העבריינים רואים בציפורים הללו סוג של סמל סטטוס חברתי וגם עסק שמגלגל הרבה מאוד כסף", הסביר גורם מודיעיני במשטרת ישראל.
מתברר שהקנסות הכבדים שרשויות האכיפה בישראל מטילות על הסוחרים והמבריחים לא מרתיעים אותם והם ממשיכים בשלהם. היו מקרים בודדים שעבריינים נשלחו לכמה חודשי מאסר בגין סחר בחוחיות ובנדוקים.
"הם חוטפים קנסות של 6,000 וגם 10,000 שקל ולמחרת חוזרים לצוד חוחיות ולגדל בנדוקים", ציין גורם במשטרה, "רק מאסרים בפועל יסייעו במיגור התופעה החמורה. אם לא נטפל באותם רשתות הברחה החוחית תעלם מהנוף הישראלי ואנחנו נלחמים שזה לא יקרה".
חלק ממגדלי החוחיות והמבריחים צדים אותם בטבע באמצעות רשתות מיוחדות ושיטות מתוחכמות כולל השמעת שירה של חוחית מרמקולים וטלפונים סלולריים כדי לפתות אותן להגיע ואז צדים אותן.