נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, השופט מנחם מזרחי, דחה בדיון הערב (שלישי) את בקשת המשטרה להארכת מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין החשודים בפרשת קטארגייט. החלטת השופט משחררת למעשה את יונתן אוריך ממעצר בית ולא כוללת מגבלות על יצירת קשר - מה שאומר שהוא יכול לעמוד בקשר עם אנשי לשכת ראש הממשלה.

דוברו הצבאי לשעבר של נתניהו יישאר במעצר בית בשל חלקו בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים. במסגרת הבקשה טענה המשטרה כי עולה גם חשד לשיבוש מצידו של אוריך, שלא נכח בדיון בבית המשפט. בהחלטתו כתב השופט מזרחי: "איש מהחשודים לא ביצע הליכי שיבוש ממשי במהלך שחרורו, מוסכם גם שמי מבין החשודים לא הפר את תנאי השחרור ומשמעות הדבר שניתן לסמוך על שניהם".

הציטוטים מהדיון

חוקר להב 433: ב-9 באפריל חקרנו את אוריך. הוא נחקר בשני נושאים. בין היתר הוא נחקר על חשד לשיבוש מהלכי משפט גם בשתי הפרשות (הדלפת המסמכים המסווגים, קטארגייט).

בשלב הזה נציג המשטרה הציג בדוח הסודי את פעולת השיבוש.

השופט מזרחי: "מה פעולת השיבוש פה?"

עו"ד חדד מרים את קולו ופונה לחוקר: "זה חמור מאוד".

השופט מזרחי: בסעיף 7, מדוע להשאיר את אוריך במעצר בית? איך הוא ישבש אירוע כזה? הכל ממוסמך, שיבוש צריך להיות משהו קונקרטי או חשש ממשי". אני מרשה לעצמי להגיד שאתם מבקשים לחקור את אוריך".

חוקר: "במסמך שצירפנו אנחנו מסבירים את הצורך".

השופט מזרחי: "למה זה צריך להיות במעצר בית?"

חוקר: "החקירה התקדמה, התפתחה, לא ישבנו על השמרים, ובמסמך שהצגנו זה מסביר מדוע חשוב שהשניים יישארו במעצר בית, בתנאים שבית המשפט ייקבע. השיבוש הוא לא רק של אוריך, זה משהו יותר מורכב".

עו"ד חדד: "אני מניח שיש יחס שונה למופיעים במסמך הסודי. ב-27.2 היועמ"שית הודיעה שפותחים בחקירה פלילית, יש לך אינדיקציה מאז ועד היום, לאורך כל הזמן הזה, שהשמות ידועים, יש לכם אינדיקציה שאוריך שיבש?

חוקר: "אין אינדיקציה".

חדד: "וביחס לעתיד, יש לך חשד מהותי לרצון ממשי או לכוונה ממשית לשבש בשעה שהוא בכלל מצוי במעצר בית בפיקוח מלא בבית הורי רעייתו".

חוקר: "זה מונח בפני בית המשפט, אני מניח בפני בית המשפט את פעולות החקירה, והתקדמות החקירה וחושבים שצריך להאריך את מעצר בית".

חדד: "במבחן התוצאה מישהו שהיה במעצר בית הוא שיבש חקירה?

חוקר: "אין אינדיקציה לזה".

חדד: מציג לבית המשפט תדרוכים לשיטתו שקיבלו ביני אשכנזי מוואלה, ורועי ינובסקי בכאן 11: "איך קורה מצב כזה שהשוטרים טוענים לשיבוש והם בעצמם משבשים?".

חוקר: "צוות החקירה לא מדליף ולא מזהם את החקירה הזאת".

פרשת קטארגייט סיקור N12:

בתחילת החודש המשטרה ערכה עימות בין פלדשטיין לאוריך, שהפך לסוער. בציטוטים שנחשפו ב"אולפן שישי", בין היתר הטיח פלדשטיין באוריך: "הפקרת אותי. אתה יודע שיש התכתבויות - אתה יודע את כל מה שמחקת".

בעימות אמר פלדשטיין לאוריך: "גם אז (בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים) אתה לא רצית לדבר ושמרת על זכות השתיקה ואמרת (שזו) רק 'חקירה פוליטית'. אתה יודע שהכול עשיתי ברשות ראש הממשלה. מי אמר לי (להדליף) ל'בילד'? מי אמר לי שראש הממשלה מרוצה? מי אמר לי 'תביא' לאיינהורן? אתה כבר אז הפקרת אותי".

הוא המשיך: "אני אתן לך ראיה שגם הפעם (בפרשת קטארגייט) הפקרת אותי". פלדשטיין התייחס לגיבוי שקיבל אוריך ממקורבי נתניהו במהלך דיון הארכת המעצר. "ראיתי בדיון אתמול שכל הלשכה הגיעה: טופז לוק, עופר גולן, גיא לוי, דוד שרן מי לא. אני הייתי במעצר אף אחד לא הגיע. אני לא מעניין אתכם. אני לא מעניין אף אחד אצלכם".

"אתם זרקתם עלי את כל התיק", הוסיף פלדשטיין. אין לי כלום. תגיד להם (לחוקרים) את האמת בפרשת המסמכים. תעזוב רגע את קטאר. מה עם פרשת המסמכים? אני מואשם בפגיעה בביטחון המדינה שאתם אמרתם לי לעשות את זה. אתה יודע שכל דבר הייתי שואל אותך".

עו"ד עמית חדד בדיון הארכת מעצר של אוריך ופלדשטיין (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
עו"ד חדד לחוקר: "זה חמוד מאוד". ארכיון | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

בפרשה שנחשפה בחדשות 12 בחודש פברואר, נודע כי בתקופת כהונתו כדובר צבאי בלשכת ראש הממשלה, הועסק אלי פלדשטיין על ידי חברה בין-לאומית במימון קטארי. המטרה: לשפר את תדמיתה של קטאר בנושא המגעים להשבת החטופים. כל זאת קורה בזמן שראש הממשלה נתניהו השמיע ביקורת פומבית על קטאר וטען כי היא "מממנת את חמאס".