רשויות האכיפה במקסיקו חושדות ששגריר מקסיקו לשעבר באונסק"ו, פרופסור אנדראס רואמר, הנאשם בעשרות מקרים של הטרדה ותקיפה מינית של צעירות ובכלל זה דוגמניות ומגישות בטלוויזיה, הצליח באחרונה להימלט מהמדינה ושוהה בישראל תחת שם בדוי.
על פי דיווחים באתרי חדשות במקסיקו, פרופ' רואמר נכנס לישראל תחת השם אנדרס רוזנברג ומסתתר באזור תל אביב. הרשויות במקסיקו הוציאו נגד רומאר צו מעצר בינלאומי באמצעות האינטרפול במטרה להסגירו.
ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן, שהיה בקשר טוב עם רואמר, דאג להנציח אותו בקריאת רחוב על שמו. זאת לאחר שסירב לתמוך בזכות הפלסטינים על ירושלים ולגנות את ישראל - בניגוד להנחיית ממשלת מקסיקו. כתוצאה מכך, פוטר מתפקידו. "אני מכיר אישי את פרופ' רואמר. הוא אדם טוב ואוהב ישראל. הוא קיבל אותות ועיטורים עבור תרומתו למדינת ישראל ולחימתו למען ההכרה בירושלים כבירת ישראל", נימק אז הכהן את ההחלטה.
ההחלטה לקרוא רחוב של שמו עוררה סערה גדולה ברמת גן, אבל זו הלכה והתעצמה לפני כמה שבועות כאשר התפרסמו בכלי התקשורת במקסיקו חשדות נגד פרופ' רואמר על כך שתקף מינית עשרות נשים. "הגעתי לביתו לראיין אותו ואז הוא תקף אותי מינית", שחזרה העיתונאית. מתלוננות אחרות טענו שפרופ' רואמר אנס אותן. על פי החשד, אחת המתלוננות היא צעירה מתל אביב, שטענה כי הותקפה על ידו.
בעקבות הפרסומים, רואמר פוטר מעבודתו כמרצה באוניברסיטת "קולומביה" וכפרשן פוליטי ב"אצטקה טי וי", אחד מערוצי הטלוויזיה במדינה. למרות זאת, עיריית רמת גן החליטה למרות הפרסומים שלא להסיר את שמו מהרחוב, בנימוק שמדובר רק בחשדות ושפרופ' רואמר מכחיש אותן.
זמן קצר לאחר שהתובע הכללי במקסיקו הוציא צו מעצר נגד פרופ' רואמר, הוא נמלט מהמדינה וברח לישראל. למרות שבין ישראל למקסיקו אין הסכם הסגרה, בשנתיים האחרונות מקסיקו גירשה לישראל עבריינים שהיו מבוקשים על ידה ובין משטרת ישראל למשטרת מקסיקו יש יחסים טובים.
רשויות האכיפה יפנו בימים הקרובים לעמיתיהם בישראל בבקשה לאתר את פרופ' רואמר, שבינתיים כל חשבונות הבנק של הוקפאו, ולגרשו למקסיקו. גורמים במשטרת ישראל ציינו כי טרם נעשתה פנייה רשמית בעניין ממשטרת מקסיקו ובמקרה שתגיע כזו היא תטופל בצינורות המקובלים.