אשקלון, יוני 2003. הרוצח הכי גרוע העולם, ירון סנקר, הגיע לפגישה עם העבריינים מישל ז'אנו וישראל גנון, יריביו המרים של ראש ארגון הפשע שלום דומרני. השלושה תכננו לחסל את דומרני. התוכנית: סנקר יתחפש לחשמלאי תחזוקה בבניין בו ישהה ראש ארגון הפשע וירצח אותו.
סנקר הצטייד בשני אקדחים טעונים, לבש סרבל וכובע, הדביק שפם ובנה לעצמו תחפושת מושלמת. סנקר התמקם בקומה הראשונה של הבניין. דומרני יצא מדיון בבית המשפט והיה אמור לעלות במעלית. מקורבו, שי בן אמו, נכנס למעלית. בזמן שהדלת נפתחה, סנקר וגנון שלפו אקדחים וירו בטעות בבן אמו, מתוך מחשבה שמדובר בדומרני. בן אמו נפצע קשה מאוד ושרד את ההתנקשות. סנקר וגנון נמלטו מהמקום.
"סנקר היה בטוח שמי שיוצא מהמעלית הוא שלום דומרני ולכן ירה בו", סיפר קצין משטרה בכיר. "הוא וגנון התבלבלו. דומרני ניצל בגלל שפספס בכמה שניות את המעלית. לדומרני היה יותר מזל משכל. עניין של שניות והוא היה מחוסל".
20 שנה אחרי, בן אמו נאבק שוב על חייו. הוא מנהל מלחמת הישרדות בקריית גת נגד יריבו אושרי דהן, שעל פי החשד קשור לראש ארגון הפשע של אייל נגר.
על פי החשד, אנשים המזוהים עם דהן ירו לפני כשלושה שבועות לעבר ביתו של בן אמו. התגובה לא איחרה לבוא. בן אמו או מי ממקורביו הגיעו בשעת לילה מאוחרת כשהם רעולי פנים לחנות המשקאות של דהן ואשתו בתחנה המרכזית באשדוד וכנקמה ירו לעבר המקום.
שוטרי תחנת משטרת קריית גת בפיקודו של סנ"צ שלמה דראי עצרו את בן אמו כחשוד בירי לעבר העסק של דהן. בן אמו הכחיש וטען שאין לו סכסוכים עם אף אחד ושהמעצר שלו מיותר. "אין לי מושג מי ביצע את הירי ולמה", טען בן אמו. "בזמן הירי הייתי בכלל במסעדה, ישבתי עם כמה חברים".
בן אמו היה עצור במשך שלושה ימים. מעצרו הוארך שוב בשנית לארבעה ימים. לבסוף הוא שוחרר מחוסר ראיות, זאת למרות שהחוקר טען בבית המשפט שיש ראיות הקושרות אותו לירי. בהוראת קצין משטרה הורחק בן אמו מקריית גת למשך שבועיים במטרה לקרר את השטח ולהרגיע את המלחמה בינו לבין דהן.
אלא שדהן על פי החשד הבין שבן אמו לא יוותר וינסה לפגוע בו. על פי החשד, מוחמד עפאש בן 19 משגב שלום שבנגב נשכר יחד עם נער בן 17.5 מהפזורה הבדואית במטרה לסייע לבני הזוג במלחמה מול בן אמו ואנשיו.
חוקרי משטרת קריית גת עצרו את עפאש בחשד להחזקת ונשיאת נשק בחנות המשקאות והשבוע הוגש נגדו כתב אישום לבית המשפט. בעלת החנות, אשתו של דהן, נחקרה בעניין וטרם הוחלט אם להעמיד אותה לדין.
בימים האחרונים קרית גת ממשיכה לבעור על רקע המלחמה בין הצדדים. יש מאבקים בין שרידי ארגונו של ראש ארגון הפשע המנוח, אייל נגר ובני שלמה לאנשיו של ראש ארגון הפשע שלום דומרני על השליטה בעיר. היו כבר כמה תקריות ירי ותקיפות הדדיות.
מפקד התחנה בעיר שלומי דראי, הקים צוות חקירה מיוחד שהביא למעצרם של חמישה חשודים המזוהים עם בן אמו ושהיו מעורבים בירי לעבר החנות של בני הזוג דהן. החוקרים תפסו אופנוע אשר על פי החשד שימש את היורים. הם נעצרו בחשד לירי, החזקת נשק ומעצרם הוארך בבית המשפט.
"לא ניתן להם להבעיר את העיר. נשב עליהם 24 שעות ביממה ומי שיעז להרים ראש יישב שנים רבות בכלא. נלך איתם עד הסוף לא נוותר. לא ניתן להם לסכן את שלום הציבור וביטחונו", הזהיר קצין משטרה בכיר.
בדרך כלל תיקים בסדר גודל כזה עוברים לטיפול היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש, אבל דראי, ששימש בעברו מפקד היחידה המרכזית של משמר הגבול בדרום, התעקש שחוקריו יטפלו בסכסוך האלים וימגרו אותו.
תובע רישוי במשטרת מרחב לכיש הגיש נגד בני הזוג דהן כתב אישום בגין ניהול עסק ללא קבלת רישיון מהעירייה והמשטרה. העניין נדון בבית המשפט והוחלט שמאחר והמקום מהווה סכנה לציבור לאור האירועים הפליליים, העסק ייסגר עד לתום ההליכים המשפטיים.
בן אמו, בן 42, הוא עבריין מוכר למשטרה המזוהה עדיין עם ארגונו של דומרני. בעבר הלא רחוק היה יד ימינו של דומרני ואיש סודו. "שלום סמך על שי בעיניים עצומות. הוא היה האיש הכי קרוב אליו", גילה עבריין מלכיש, "שי היה קצין המבצעים של ארגון דומרני. מי שינסה לפגוע בשי יסתבך עם שלום והאנשים שלו".
לפני כעשר שנים בן אמו היה מעורב בהכנת מכונית התופת שהוכנסה לקריית גת והייתה אמורה לחסל את ראש ארגון הפשע בני שלמה, שהיה אמור להגיע לעיר. המשטרה התקשתה להוכיח את מעורבותו בפרשה והוא שוחרר. שותפו בפרשה נידון לשש שנות מאסר בפועל. כתב האישום נגדו נמחק ונגזר עליו עונש קל של חודשיים מאסר בפועל וקנס של 200 אלף שקל.
לפני כארבע שנים התסבך בן אמו בפרשה של הלבנת הון, עבירות מס, אי דיווח על הלוואות, וסחיטה באיומים של קו שליחויות. החוקרים החרימו צ'קים בסכום כולל של שלושה מיליון שקל ו-300 אלף שקל במזומן שמאוחר יותר הוחזרו לו בצו בית משפט. כמו כן נתפס בבעלותו ג'יפ ריינג' רובר בשווי של כחצי מיליון שקל.
עכשיו בן אמו לא מתכוון לתת לאיש להשתלט על הטריטוריה שלו בקריית גת. הוא הספיק כבר לחזור מהעיר לאחר 14 ימי גלות ובמשטרה מתכוונים לעקוב אחריו ואחר אנשיו כדי למנוע מהם לבצע מעשי נקם.