הלחימה בעזה והמצב הביטחוני הביאו איתם לעלייה בהגשת הבקשות לקבלת נשק אישי. על מנת לקבל את הרישיון, יש לעבור תהליך בן מספר שלבים במשרד לביטחון הפנים ולעמוד בתנאים ראשוניים קשוחים, הכולל בדיקת זכאות, מילוי טפסים שונים והכשרה במטווח. אלה השלבים השונים שתעברו עד לקבלת הרישיון:
שלב ראשון: בדיקה במחשבון זכאות להחזקת נשק
על מנת לקבל רישיון עליכם לעמוד בתנאי סף ולהוכיח כי אתם עומדים בקריטריונים המזכים בנשיאת כלי ירייה כמו היותכם בני 21 ומעלה, תושבי או אזרחי ישראל, גיל מתאים ובריאות תקינה. כדי לעבור את הבדיקה כל מה שדרוש הוא להיכנס לאתר המשרד לביטחון פנים, רישוי כלי ירייה, ולבדוק במחשבון הזכאות האם אתם עומדים בתנאים לקבלת רישיון ירייה. בעלי תעודת לוחם העונים לתבחין ״שירות בכוחות הביטחון״, ״מקום עבודה או לימודים״, ״עובדים ומתנדבים בגופי ההצלה״, כבאים, מורי דרך ארציים, בני משפחה של חקלאים ועולים חדשים מיום עלייתם יכולים לקבל רישיון לנשיאת כלי יירה פרטי.
שלב שני: מילוי טופס בקשת רישיון לנשק
לאחר שבדקתם את זכאותכם במחשבון, יש להגיש את דף הבקשה לרישיון כלי ירייה פרטי - טופס בקשה מקוון באתר המשרד לביטחון פנים, בו תידרשו למלא את הפרטים הנדרשים. בין היתר תידרשו לרשום מהו התבחין שבגינו אתם מבקשים את הרישיון - כלומר מהי הסיבה לבקשת רישיון לנשק ואת סוג הנשק וכן צירוף מסמכים כמו תעודת זהות והצהרת בריאות.
שלב שלישי: ראיון בלשכת הרישוי
לאחר הגשת המסמכים הרשות המוסמכת במשרד לביטחון הפנים בודקת את הבקשה, ואם היא מאושרת היא מזמנת את המועמד לרישיון לראיון בלשכת הרישוי. לאחר מעבר הראיון בהצלחה מקבל המועמד אישור מותנה שמאפשר לרכוש כלי ירייה ותחמושת מסוחר מורשה ולבצע אימון ירי במטווח קליעה. בשלב זה יש לפעול לפי ההוראות הכתובות באישור המותנה ולשלם את האגרה בעלות 195 שקלים בשנה.
שלב רביעי: סיום התהליך וקבלת הרישיון לנשק אזרחי
בשלב זה לשכת הרישוי בוחנת את המסמכים שהוגשו ומנפיקה רישיון זמני, עד להגעת כרטיס הרישיון המגנטי שנשלח בדואר. כבר בשלב הזה ניתן לשאת נשק כחוק ולהוות חלק מכוחות הביטחון במקרה של אירוע חבלני במרחב הציבורי. שימו לב! יש לקנות נשק רק מבתי מסחר מורשים מהרשימה הבאה ובנוסף כספת להחזקת הנשק והרחקתו מילדים.