ג', עובד וותיק במכס ערך בדיקה על ישראלי שחזר מירדן לישראל לפני כארבע שנים במעבר אלנבי. במהלך הבדיקה הוא מצא טלפון מסוג אייפון 7 חדש שהתייר הישראלי ניסה להבריח לארץ כדי למכור אותו ולא לשלם מס כנדרש על פי חוק.
ג', החרים את הטלפון של התייר ונעל אותו בכספת של המעבר. כשאף אחד מעובדי המעבר לא הבחין הוא החליט לגנוב את הטלפון. כדי שלא יבחינו בגניבה הכניס לטלפון כרטיס סים שלו
בתום המשמרת הוא לקח את הטלפון ומכר אותו לחנות למכירת טלפונים סלולרי במקום מגוריו תמורת סכום של 1,200 שקל.
הפרשה נחשפה כאשר בעלי הטלפון התעניין מה עלה בגורלו ובדק את העניין מול עובדי המכס במעבר אלנבי. מתברר שהטלפון נעלם מהכספת ו-ג' היה העובד האחרון שטיפל בו. בעקבות המקרה נפתחה חקירה במשטרת ירושלים נגד ג'. הוא הודה בגניבת הטלפון והוגש נגדו כתב אישום לבית המשפט השלום בירושלים.
לפני כשבעה חודשים שופטת בית המשפט הרשיעה את ג' בעבירות של מרמה, הפרת אמונים וגניבה מתוקף תפקידו כעובד ציבור. הוא נשפט ל-75 ימי מאסר שרוצו בעבודות שירות, ארבעה חודשי מאסר על תנאי ותשלום פיצוי של 1,400 שקל לבעלי הטלפון.
בעקבות הרשעתו נציבות עובדי שירות המדינה הגישה נגדו כתב אישום לבית הדין. התובע דרש לפטר את ג' לאלתר מעבודתו ולהפקיע 14 אחוז מהפיצויים המגיעים בגין פיטוריו. "מעשיו מכתימים את השירות הציבורי כולו ובמיוחד את רשות המיסים", טען התובע.
ג', הסכים לפיטוריו ואמר: "תעשו מה שאתם רוצים. טענות התביעה המשטרתית שיקריות. מודה שעשיתי טעות".
הדיינים קבעו בגזר הדין כי ג' יפוטר לאלתר ולא יוכל לעבוד לעולם ברשות המיסים, והוא נפסל לעבודה בשירות המדינה למשך שמונה שנים ותרשם לו נזיפה חמורה בתיק האישי.