ארגוני פשיעה ממרכז הארץ והצפון מתכוננים במרץ למונדיאל בקטאר שייפתח בעוד כארבעה וחצי וחודשים והקימו כבר תשתיות הימורים משוכללות בסיוע של עובדים בחברת הייטק ששכרו לשם כך ואמורים להזרים את הנתונים און ליין כולל נתוני המהמרים, ההימורים, סכומי הזכייה וההכנסות.
ארגוני הפשיעה שכרו סוכני שטח שהם אלה שיוצרים קשר עם המהמרים ונותנים להם קוד להימור האישי על משחקי הכדורגל. סליקת הכסף נעשית באמצעות חברות בחו"ל כדי למנוע מרשות המיסים לאתר את הכספים שמגיעים אליהם ולהביא להפללתם.
"הרשתות שלנו פרוסות כבר בכל הארץ. יש לנו מעל 50 אלף מהמרים והביקוש מטורף", גילה ר', עבריין ממרכז הארץ המעורה היטב בהימורי המונדיאל. "במונדיאל ברוסיה הרווחנו רבע מיליארד שקל. במונדיאל ההכנסות יחצו את סך מיליארד השקלים והרווחים יגיעו לחצי מיליארד שקל לפחות. שכרנו עובדים בחברות הייטק, אנשי תוכנה, שאחראים שהכול יעבוד בלי תקלות".
על מה בעצם מהמרים? מגוון ההימורים הוא גדול מאוד: איזו נבחרת תנצח, באיזה הפרש שערים, מי השחקנים שיבקיעו וכמה, תוצאת המחצית, כמות הקרנות ועוד. למעשה ההימורים הללו יכולים להכניס למהמר מכמה עשרות אלפי שקלים ומאות אלפי שקלים - הכול תלוי בסכום ההימור ובהפתעה בתוצאת המשחק. ההערכה היא שמאות אלפי מהמרים יהמרו במונדיאל בהימורים הלא חוקיים.
"היו כאלה שבמונדיאל הקודם הפסידו דירות, מכוניות, נאלצו לקחת הלוואות בשוק האפור כדי לממן את ההפסדים שלהם בהימורים", גילה עבריין בכיר. "אבל גם יש כאלה שהרוויחו הרבה מאוד כסף".
במשטרה נערכים בהתאם למיגור התופעה ומנסים לאתר את העבריינים שעוסקים בהימורי המונדיאל כדי למנוע מהם להלבין הון ולהבריח מאות מיליוני שקלים לחו"ל.
בשני המונדיאלים הקודמים בשנים 2014 ו-2018 המשטרה עצרה את שי סיבוני תושב חיפה שזכה לשם "מלך המונדיאל" שהיה מעורב בהימורי מונדיאל במאות מיליוני שקלים וקיבל עונשים קלים יחסית.