תושב מרכז הארץ כבן 60 התחזה ליבואן של מכוניות יוקרה ועל פי החשד עקץ במיליוני שקלים רופאים, קבלנים ואנשי עסקים שהעבירו לו סכומי כסף גבוהים אבל לא זכו מעולם לקבל את רכבי היוקרה שהזמינו דרכו.
הפרשה החלה להתגלגל לפני כמה חודשים, אחרי ש-ר', תושב תל אביב, פרסם בלוח יד שנייה באינטרנט שהוא מוכר מכוניות מרצדס וב.מ.וו בהנחה משמעותית שנעה בין 70 -100 אלף ביחס למחירון של לוי יצחק (מחירון חודשי לכלי רכב שנערך ויוצא לאור בידי שמאי הרכב לוי יצחק שאינו קשור כלל לפרשה)
"תמיד היו לו תירוצים למה המרצדס שלי לא הגיעה לארץ; פעם הוא אמר לי שהמכונית תקועה בנמל, פעם במכס, פעם אחרת שהייתה טעות ולא שלחו את המכונית באנייה הנכונה ושצריך להעביר עוד כסף ליבואן בגרמניה", מספר ל', אחד מנפגעי הפרשה שלטענתו נעקץ במאות אלפי שקלים על ידי אותו "יבואן".
"נפגשתי עם אותו ר' והוא עשה עליי רושם רציני. המחיר שהוא הציע היה אטרקטיבי, אז החלטתי להזמין דרכו מכונית מרצדס ב-290 אלף שקלים במקום 360 אלף שקלים. הוא ביקש שאשלם לו מקדמה של 50%, ולאחר מכן זה הגיע ל-90%. הוא סיפר לי שיש לו קשרים עם יבואן מרצדס בגרמניה, והבטיח שתוך חודשים ספורים אקבל את המכונית", סיפר ק', נעקץ נוסף, רופא במקצועו, לחוקרי יחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי.
וכך, במשך כמה שבועות, נפגשו עם ר' רופאים, קבלנים ואנשי עסקים שהתפתו ושילמו לו על פי החשד כשני מיליון שקלים והמתינו לקבלת המכונית שלא הגיעה מעולם.
"בכל פעם היינו שולחים לו הודעות, נפגשים איתו, מתקשרים אליו, ותמיד הוא היה אומר שיש בעיות במכס ושצריך לשלם עוד עשרות אלפי שקלים כדי לשחרר את המכונית. אחרי ששילמתי לו - הוא תמיד מצא תירוץ אחר. פעם אפילו אמר שהייתה טעות ושלחו מכונית אחרת למישהו אחר", מספר איש עסקים שעל פי החשד נעקץ גם הוא על ידי ר'. "בשלב מסוים באמת שכבר הרגשתי אבוד".
אחרי שהמתינו במשך שבועות ארוכים לרכב שמעולם לא הגיע, הבינו מזמיני המכוניות שמדובר בעוקץ מתוכנן והגישו כל אחד בנפרד תלונות ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי. בין המתלוננים: ארבעה רופאים בכירים, אנשי עסקים וקבלנים שנפלו בפח, ולאחר הגשת התלונות התברר שחלק מהם הזמינו כלי רכב מר' כבר לפני שנתיים.
"הוא טען שהעביר את כל הכסף ליבואן בגרמניה וצריך לחכות. בהמשך הוסיף שאין לו שום כסף ששייך לנו, שהכל זה בירוקרטיה בגרמניה, ושהבעיה שם ולא אצלו. כבר שנתיים שאנחנו מחכים - זה מטורף", טענו המתלוננים בחקירתם ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי.
בימים האחרונים, כך מתברר, הוגשו עוד ועוד תלונות נגד ר', הפעם על ידי ארבעה אנשי עסקים נוספים שכל אחד מהם שילם לו מקדמה של כ-40 אלף יורו - אבל את המכוניות הם זכו לראות רק בקטלוגים. "הוא הראה לנו קטלוגים של מרצדס וב.מ.וו. רכבים סופר מפוארים שטען שהוא יזמין לנו, אבל חוץ מהקטלוגים לא ראיתי לא את הכסף ולא את הרכב שהזמנתי", מספר אחד מאנשי איש העסקים.
עם הגשת התלונות למשטרה החלה להתבהר שיטת הפעולה של ר': הוא היה דורש מהמזמינים לתת לו את הצ'קים שהועברו כמקדמה ואז נהג לפרוט אותם בצ'יינ'גים שונים, את הכסף המזומן לקח ברובו לכיסו, וחלק קטן ממנו שלח למי שטען שהוא היבואן שאיתו הוא עובד בגרמניה והיה אמור לשלוח את המכוניות לארץ.
"לא מעט אנשים בטחו בו והאמינו לו שיקבלו את המכוניות היוקרתיות. רובם שילמו לו את מלוא הסכום ואז הוא התחיל לספק להם שלל תירוצים ופשוט נעלם", טוען רס"ב אשר אלימלך, חוקר בכיר ביחידת ההונאה במשטרה.
אחרי שהתלונות נגד ר' הלכו והצטברו, החליטו החוקרים לפשוט על ביתו בתל אביב, ובתחילת השבוע הוא נעצר ונלקח לחקירה. במהלך חקירתו ניסו החוקרים לאתר לאן נעלמו מיליוני השקלים שמזמיני המכוניות הפקידו בידיו, אבל לא הצליחו לקבל תשובה, גם אחרי שבדקו את את חשבונות הבנק שלו ושל בני משפחתו או חברים קרובים, וההערכה היא שהוא בזבז את כל הכסף.
"העברתי את הכסף לגרמניה ואין אצלי כלום. הם יקבלו את המכוניות שלהם. זה לא דבר שתלוי בי", טען ר' להגנתו, לא הכחיש את קיום העסקאות אבל טען שוב ושוב שאת מיליוני השקלים העביר ליבואן בגרמניה. לאחר חקירתו הוא הובא השבוע להארכת מעצר בבית המשפט השלום בבאר שבע ומעצרו הוארך בחמישה ימים.