לפני כמה חודשים, יוגב יפת (29) וניר ברגר (27) הרגישו שנמאס להם מהצורה שבה הטכנולוגיה משפיעה על מערכות היחסים שלהם. השניים החליטו שהדרך הכי טובה להוציא את התסכול שלהם היא כמובן בעזרת הטכנולוגיה עצמה, ולכן הם החלו לעבוד על סדרה חדשה שתעלה לרשת ותעסוק במדיה הדיגיטלית. עם מעל לרבע מיליון צפיות בפייסבוק, עשרות אלפי צפיות ביוטיוב ומאות שיתופים, פרק הפיילוט, שכבר שוחרר לאוויר, הפך לויראלי תוך מספר שעות בלבד.
את הסרטון הפיקו השניים במסגרת תחרות "יוצרים ברשת 2.0" שבימים אלה נמצאת בעיצומה. יוגב השתתף בתחרות בשנה שעברה וזכה, יחד עם אורי מזעקי ומאיר טולדנו, בפרס "ההברקה המקומית" לסדרה בשם "מטקות".
צלם: רני אבידן, סאונד: גיל מלטה, עריכת סאונד ומוזיקה: אייל לנזיני
של מי היה הרעיון לסדרה החדשה שלכם?
ניר: "הסדרה עצמה עוסקת בקצרים בתקשורת שנוצרים בעידן הדיגיטלי, כאשר כל פרק יתמקד במדיום דיגיטלי אחר שייבחן מזווית מבט מיוחדת. הרגשנו שזה משהו שמאוד נוכח בחיים שלנו ושיש לנו הרבה מה לומר על זה". יוגב: "זה רעיון שהעסיק את שנינו ועבדנו עליו יחד, הסדרה בגדול עוסקת באנשים בודדים".
שניהם בוגרי החוג לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת תל אביב (ולמען הגילוי הנאות – למדו יחד עם הכותבת), עבדו במרץ על פיתוח הרעיון שלהם והגיעו למסקנה שבראש ובראשונה הם מתייאשים, כמו כולנו, מאפליקציית ווטסאפ, שלדבריהם גורמת לנו להשתמש ביותר מדי סמיילים, אותיות שחוזרת על עצמן ותמונות סלפי שנשלחות מאחד לשני. פרק הפיילוט, שעוסק בנושא הזה, ממחיש בצורה מדויקת את המקום הגדול מדי שהאפליקציה תופסת במערכות היחסים שלנו. "שנינו היינו בתקופה קשה מבחינת הווטסאפ. זה שיבש לנו את החיים. אני כרגע חבר בלא פחות מ-16 קבוצות פעילות", מספר ניר. "כל תרבות האימוג'י וה'חחח', העניין הזה שאנשים אינטליגנטים מדברים כמו ילדים קטנים, רצינו לדבר על זה. מצד אחד אנחנו בזים לזה ומצד שני גם אנחנו בעצמנו חלק מזה"
הבעיה המשמעותית ביותר, מבחינת שניהם, היא ההשפעה של תרבות הווטסאפ על הזוגיות. "למי יש זמן לזה?", קובל ניר. "אני אומר לך 16 קבוצות בווטסאפ! ברצינות, אני חושב שיש מתאם הפוך בין שימוש בווטסאפ לבין זוגיות. האמת שאני נכנס לפאניקה מעצם זה שאפשר לראות מתי אני מקליד. מרגיש לי כמו פלישה למרחב האישי שלי". יוגב מסכים, ומדגיש עד כמה זה מפריע כשמדובר בשיחות עם בחורות: "אני תמיד מתכתב ממש טוב עם בחורות בווטסאפ ואז כשעוברים לשיחה אני מרגיש משעמם ולא אטרקטיבי. והן גם אומרות לי את זה תמיד. בכל מקרה יש לנו בעיות תקשורת והווטסאפ רק מעמיק את זה. תכל'ס מלחיץ להיות באינטימיות מוחלטת בלי שום אפשרות לברוח קצת לפייסבוק. הבחורה שאני אכבה את הפלאפון כשאני איתה – תהיה אישתי!".
אז מוותרים על ווטסאפ?
יוגב: "לא, מקבלים את זה וזהו, אין ברירה. וגם אי אפשר כבר בלי".
ניר: "אני לא חושב שזה ריאליסטי, החיים מתקדמים. אני יכול בלי, אבל אחרים לא אז אני זורם".
חחחחח, איזה סרטון מגניב
במשך חודשיים יוגב וניר עמלו על התסריט וגייסו צוות שחקנים שעבד כולו בהתנדבות מלאה (יוגב יפת, הדס מורנו, נגה ד'אנג'ילי, אורי מזעקי, אלעד רביב, רותם וייסברג, נלי תגר, ליאור מיכאלי, תום אנטופולסקי, יפעת מאור, בנימין יום טוב, קלמנטיין ואמיתי לוין בבתפקיד רועיקי). הם ביקשו טובות מהרבה חברים למקצוע, צילמו הכול ביום אחד בלבד, ערכו ביחד והעלו ליוטיוב. התוצאה: המון תגובות תומכות ומזועזעות כאחד.
"לקראת סוף העריכה שנינו הסכמנו שזה לא מצחיק אבל כבר עשינו, אז שיהיה והעלינו ליוטיוב", הם אומרים. "את יכולה לדמיין את גודל ההפתעה. התגובות לסרטון שלנו מדהימות ואנחנו עדיין המומים מהן. אנשים ממש מתחברים לזה, שולחים הודעות על איך הם עומדים להשמיד את הפלאפונים שלהם, לשקם את מערכות היחסים שלהם. המון כתבו לנו שעצוב שלכאן הגענו. יש גם הרבה 'אשכרה' ו'חחחחחח'- מה שגורם לי לתהות אם הם בכלל צפו בסרטון. כולם כותבים 'מצחיק ומזעזע', או 'משעשע ומדכא'. כיף לשמוע שהצלחנו להעביר את המסר שלנו, אנחנו ממש שמחים שזה דיבר לאנשים ושהרבה הזדהו".
ומה מחכה לצופים בהמשך?
"הקו שמנחה אותנו הוא התמה של החוסר בתקשורת. אנחנו כבר עובדים על הפרק הבא ועל הרעיונות הבאים שלנו, אבל כמובן שצריך לקחת בחשבון שזאת עבודה קשה ואין בזה כסף, אז עושים מה שאפשר. אנחנו גם נמצאים בתחרות מול המון משתתפים, זה כיף אבל גם מאיים. יש הרבה אנשים מוכשרים ברשת, זה באמת מטורף. ועם כל הרצון לזכות בתחרות, אנחנו עושים את זה בשביל ליצור. ואם על הדרך נקבל פרס – זה פשוט יהיה עוד יותר נחמד".