קסם אישי, אינטליגנציה וריבועים בבטן אולי ישיגו לכם הרבה בחיים, אבל גברים אמיתיים צריכים לדעת לעשות דברים אמיתיים. מה זה אומר? אחרי שסקרנו בפעם הקודמת מספר דברים בסיסיים (עוד לא שולטים בכולם? תתביישו) החלטנו לעלות מדרגה ולהציג את סט הכישורים לגבר המתקדם – אם יש לכם עוד הצעות אתם מוזמנים לטקבק לנו. ותזכרו: ההוראות לא נועדו להחליף אנשי מקצוע, אלא רק לתת הכוונה.
להציב סולם בצורה נכונה
כן, זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל לא מעט אסונות קרו בעבר כשאנשים טיפסו על סולם לא יציב. ראשית בידקו שהסולם עומד בזווית הנכונה – 75-78 מעלות. תצמידו את החלק הקדמי של הנעל לתחתית הסולם ותשלחו את הידיים קדימה בצורה מאוזנת. אם אתם מגיעים בדיוק לסולם עם הידיים מתוחות – אתם בזווית הנכונה.
הדרך הנכונה לבנות קיר לבנים
ראשית מותחים חוט לאורך הקו שבו הלבנים אמורים לעבור – מוסיפים מלט, משטחים, ומניחים את הלבנים. מכיוון שמדובר בשכבה יפה של מלטף הלבנים לא יהיו באותו גובה - לכן דופקים בעדינות עם פטיש, רק בנגיעות, כדי ליישר אותן בדיוק כמו החוט המתוח. כשכולן מיושרות על פי החוט מיישרים ומסירים שכבות מלט מיותרות, ומעלים את החוט בגובה לשורת לבנים הבאה -בקירות נוי מדובר בשני סנטימטרים של מלט וגובה הלבנה, או שאפשר להשתמש בפלסטיקים מיוחדים שקובעים את הגובה המדויק.
לגהץ חולצה
אתם עוד מגהצים עם מגבת שמונחת על דלפק? רק שתדעו שקרש גיהוץ זה לא מוצר יקר בכלל. תתחילו בריסוס עדין של מים על החולצה. משם תמשיכו עם אחורי הצווארון, מהקצוות למרכז. הלבישו את השרוול על הקצה הצר יותר של הקרש, וגהצו את החלק שבין הכתפיים לשרוול. לאחר מכן המשיכו לשרוולים, החל מדש השרוול והלאה. בקדמת החולצה החלו מלמעלה, חזרו על התהליך בצד השני – ואל תשכחו לגהץ בין הכפתורים. הסרטון הבא לא בהכרח משקף את הדרך הנכונה, אבל היה לנו קשה לוותר עליו:
לכבות אש
נתון סטטיסטי פשוט מגלה כי ב– 94 אחוזים מהמקרים בהם משתמשים במטף כיבוי, האש נעלמת בתוך שתי דקות. חשוב לזכור –צריך לפגוע במוקד הלהבה, ואם עוצמת האש לא מאפשרת להתקרב לצורך כיבוי יעיל – תקראו למכבי אש. מרחק הפעולה צריך להיות בין 7 מטר בתחילת הפעולה ועד 3 מטר, כאשר הלהבות כבו/נחלשו והלחץ במיכל המטף ירד משמעותית. ההוראות, מתוך האתר של מכבי האש -
להזיז דברים כבדים
אחד הכלים הכי חשובים בהובלה של חפצים כבדים, וסוג של נשק לא כל כך סודי – הוא שמיכה. הטו את צידו האחד של החפץ הכבד ושרבבו את השמיכה תחתיו, הניחו והרימו את הצד השני ומשכו את השמיכה כך שהחפץ יהיה מונח כולו על השמיכה. מכאן כל מה שנותר זה למשוך את השמיכה ולגרור את הספה, ארון או הטלוויזיה הישנה לאן שאתם רוצים.
להפטר מהכונן הקשיח
קניתם מחשב חדש ואתם זורקים את הישן? הקפידו להפטר מהכונן הקשיח בצורה ראויה. הוא מכיל בתוכו אוצר לגנבים פוטנציאלים במקרה הרע, או ראיות שעלולות לגרום לכם לבעיות במקרה הרע יותר. פירמוט של הכונן לא פותר את הבעיה, אלא רק מסדר מחדש את הקבצים, פחות או יותר. מה עושים? או שקונים תוכנות מקצועיות שמוחקות כל זכר לקבצים, או שהולכים על הדרך הישנה והטובה: קצת מכות פטיש או מקדחה עדינה. בהצלחה.
להחליף סיפון
מכירים את הצינור מתחת לכיור? אז זה הסיפון, נעים להכיר. במקרה של סתימה, דבר ראשון הניחו דלי מתחת לסיפון, פיתחו את העניין, והג'יפה אמורה לזרום החוצה, ולטפל בסתימה. אם יש נזילה - צריך להחליף את הכל, בעזרת ערכות מוכנות ולא יקרות בטמבוריות למיניהן. סביבות ה-40 ש"ח, אל תתקמצנו, וזה אפילו מגיע עם המסננת של הכיור.
להחליף חיתול
אם אתם בסדר עם להחליף גלגל וללכלך את הידיים, אין סיבה לא להתעסק עם חיתולים. מרימים את התינוק מהקרסוליים בעדינות, מנקים עם מגבונים לחים ומניחים חיתול חדש תחתיו. שחררו את הקרסוליים. רגע לפני שאתם סוגרים את החיתול, אל תשכחו למרוח על האזור משחה נגד גירויים למיניהם.
להסיר כתמי דם מבגדים
בנושא הזה קיימים שני חוקים: תעבדו מהר ותשתמשו במים קרים בלבד. אם הדם עדיין רטוב, נסו לספוג אותו עם נייר מגבת – אל תשפשפו, זה רק יחמיר את המצב. שטפו עם סבון כביסה עדין. אם עדין יש כתמים, עשו לנו טובה ותסגירו את עצמכם למשטרה.
להכין בירה ביתית
למה לצאת לבר השכונתי אם בקצת מאמץ אפשר להכין בירה בבית? אם יש לכם קצת מקום ומוטיבציה, לכו על זה. כבר אלפי שנים שהאנושות יודעת לקחת גרעיני לתת ולהפוך אותם למשקה אלכוהולי מר, אז אין סיבה שדווקא אתם לא תצליחו. הפלוס: תוכלו לקרוא לבירה שלכם באיזה שם שתרצו. את כל ההוראות תמצאו פה, ופה לעומת זאת תוכלו לקרוא על הפעם שניסינו להכין בירה בעצמנו.
לתקן ברז דולף
הדבר הראשון לזכור: לשמור על החלקים ברגע שמסירים אותם. פנו מקום על שיש המטבח או באמבטיה, כדי לסדר את החלקים באותו הסדר בו הסרתם אותם, כדי שלא תגרמו יותר נזק מהמצב בו התחלתם.
לברוח ממכונית טובעת
מכירים את הרגע בו המכונית פוגעת במים? מצויין, גם אנחנו לא. אבל אם אתם שם, ממש רגע לפני הפגיעה, דבר ראשון שכדאי שתעשו זה לפתוח את החלון. אם המכונית צפה לכמה רגעים, תחמקו מהחלון. אם המכונית שוקעת, חכו שהמים ימלאו את הרכב, זה דבר טוב. הלחץ יתאזן, ויאפשר לכם לפתוח את הדלת ולברוח, רק תזכרו לקחת אוויר.
עזרה ראשונה
כנראה עברתם הדרכה בצבא או בבית הספר, ואנחנו בטוחים שאם לא אז תדאגו להשלים את החסר לבד, כי מדובר בידע בסיסי וחשוב. בכל מקרה, החלטנו בסעיף הזה לדבר פחות, ולתת לסרטון הזה לדבר במקומנו:
להעיף עפיפון שני חוטים
דבר ראשון, תדאגו למצוא מקום מתאים - חוף הים הוא אתר אידיאלי. המנעו מאזור עם גבעות, מבנים או עצים היוצרים הסתרת רוח שתקשה על השליטה בעפיפון, או מקום מקום עם חוטי חשמל. ודאו שיש רוח של לפחות 10 קמ"ש, והניחו את העפיפון על גבו כשהו מצביע נגד הרוח. התרחקו עד שהחוטים מתוחים, ואז משכו את החוטים בזריזות אליכם. ברגע שהוא באויר, ההטסה מתבצעת עם ידיים ישרות ומקבילות, אך משוחררות -לא לנעול מרפקים. כל ידית שולטת על צד אחד של העפיפון - משיכה בימין תפנה את העפיפון ימינה, ולהיפך - תחשבו על זה כמו ניווט אופניים.
לרחוץ ידיים אחרי שעושים פיפי
גברים אמיתיים רוחצים ידיים גם אחרי פיפי. אנחנו לא מדברים על רחיצת ידיים 100 פעם ביום עד לדימום מהאצבעות, אלא 20 שניות של שטיפה עם סבון, במה שמוגדר כה"צעד הקל ביותר לשמירה על בריאות". חוקרים משערים כי היה ניתן למנוע כמיליון מקרי מוות מדי שנה בעולם אם אנשים היו מקפידים על רחיצת ידיים במים וסבון. ההוראות לשטיפה יעילה, לפי משרד הבריאות:
- הרטיבו את הידיים עם מים זורמים נקיים.
- שימו סבון על הידיים.
- שפשפו את הידיים היטב, כפות וגבות, בין האצבעות ומתחת לציפורניים משך 20 שניות.
- שטפו את הידיים היטב להסיר את הסבון עם מים זורמים נקיים.
- נגבו את הידיים עם מגבת נקייה או תנו לידיים להתיבש באוויר.
להחליף שקע
דבר ראשון - מורידים את החשמל בבית, חשוב לזכור! דבר שני - מוודאים שהחשמל אכן ירד. מורידים את שני הברגים על הפלסטיק (במקרה של דימר - מושכים אותו החוצה לחשוף את הברגים). ברגע שפותחים את הברגים הפלסטיק ירד, ויחשפו שני ברגים, שמחזיקים את התפיסה לקיר - מבריגים גם אותם החוצה, והשקע ישתחרר. נשאר רק לשלוף אותו החוצה, ולשחרר את הכבלים של החשמל. צריך לשים לב שיש שלושה כבלים - המינוס, הפלוס וההארקה (חשוב מאוד, כבל צהוב ירוק). כעת חברו אותם בחזרה בהתאמה לשקע החדש, ולחזור על הלשבים, רק הפוך. הבנתם? יופי. לא הבנתם? תקראו לחשמלאי מוסמך.
החלפת מצבר ברכב
יש לנו חדשות בשבילכם: זה יותר פשוט מהחלפת גלגל. אז אם האוטו לא מניע בבוקר ואין רעש של סטארטר, זו כנראה בעיה של מצבר, אבל אל תילחצו. אם יש לכם שירותי גרירה הם יצילו אתכם, ואם לא, תוכלו להציל את עצמכם לבד. גשו לרשת הקרובה לבית שמוכרת מצברים, או לחשמלאי רכב, ובזמן הרכישה שימו לב לתאריך שמוטבע על המצבר כדי שלא תקבלו מצבר ישן. יש שני עיגולים (חבקים) שצריכים לשחרר, ןשניים -שלושה חוטים בין המצבר לאוטו. הפלוס, המינוס, ולעתים חוט השלישי -הקודן. מרגע שהזזנו את החוטים אנחנו מוודאים שהם לא נוגעים אחד בשני.על המצבר יש שני ברגים המחברים מוט ביניהם, שמחזיק אותו במקום. מבריגים אותם החוצה, מרימים את המצבר, זורקים למחזור, ומחליפים בחדש. לשים לב לאן המינוס הולך ולאן הפלוס הולך, זה חשוב כדי לא לדפוק את הרכב. אמרנו לכם שזה פשוט?
לרתך
עבודות ריתוך הן לא מה שהיו פעם - יש היום ריתוך חשמלי, הכל פשוט יותר, אפשר לקנות את הכלים בכל חנות קנה ובנה. מחברים לחשמל קודם כל, ואז מחברים מוט מוליך לפלוס ואת המוצר עצמו למינוס, כדי לסגור מעגל - ברגע שאתם נוגעים עם המוט המוליך במתכת - נוצרת סגירת מעגל והמוט מוליך נמס, וככה למעשה מרתכים. לאחר מכן צריך לשייף (יש ראשי שיוף שמחברים למקדחות או מברגות), לצבוע, וסיימתם את התיקון. חשוב תמיד - משקפים לעיניים, כפפות, שרוולים ארוכים ולהשתדל להקפיד על זווית נכונה ורחוקה מהגוף.
להתניע אוטו בדחיפה
דבר ראשון, מוצאים מישהו שיעזור לך, כדי שאחד מכם ידחוף, והשני ישב מאחורי ההגה. הכניסו את הרכב להילוך שני, כשהסוויץ' דולק, והקלאץ' לחוץ עד הסוף. דוחפים עד שמגיעים למהירות סבירה, ומניעים תוך כדי זריקת הקלאץ'. הרכב אמור להניע, כשהמהירות של הגלגלים עוברת למנוע, ונותן למצבר את הפולס הראשון הדרוש להתנעה.
עישון בשר
קיימים שני סוגי עישון - קר וחם. עישון קר אומר שהבשר רחוק יותר ממקור האש, אבל העשן מגיע אליו. לוקחים מנגל ישן, שמים בבור באדמה ומוציאים ממנו צינור למעלה והצידה. את הצינור מכניסים לתא שמכיל את הבשר (חבית ישנה, או קוביה מעץ מחוררת מעט) שנמצא לצד המנגל, וברגע שמדליקים את המנגל, העשן יעבור לתא. עישון חם - מקור האש הוא מתחת לבשר. מדובר במתקן ברזל גדול, בו בחלק התחתון מדליקים אש ובחלק העליון קיימים מדפים או וו שמאפשרים לתלות את הבשר. דגים, עוף, בקר - הכל הולך. חשוב להקפיד על גחלים מתאימים, אליהם אפשר להוסיף שבבי עץ אורן, אלון ואף תבלינים כמו רוזמרין. או שפשוט תלכו על המתכון הזה.