כשהסב למשפחת הילטון, בארון, הודיע בעבר כי בכוונתו להוריש את רוב הונו לקרן הצדקה המשפחתית וכך לקצץ בירושתה של הנכדה ההוללת פריס, פרשנים סביבו העריכו שהסיבה להחלטה היא השערוריות הבלתי פוסקות שמספקת היורשת. אלא שספר חדש שמוצע למכירה בימים אלה, חושף שהנכדה הפרובוקטיבית היא ממש לא הראשונה להתחיל מסורת של שערוריות ואף לא היחידה שהתאהבה באור הזרקורים ההוליוודי.
"ההילטונים: הסיפור האמיתי של שושלת אמריקאית", שהשיק העיתונאי וכותב הביוגרפיות ג'יי רנדי טרבורלי, מציג פרטים חדשים על המשפחה האמידה. טרבורלי, שהופיע בעבר ברשימת הספרים הנמכרים ביותר של הניו יורק טיימס עם ביוגרפיה שכתב על חייה של מרלין מונרו, ביוגרפיה על משפחת קנדי ועוד, מכסה את היסטוריית המשפחה עוד מתקופת מייסד האימפריה - הסבא רבא של פריס, קונרד הילטון - ומציג את סיפור הסינדלה האישי שלו.
"הילטון אנס אותי במהלך הליך הגירושין"
קונרד גדל כקתולי אדוק, בן הבכור למשפחה בת שמונה ילדים ועבד בחנות של אביו גאס, מהגר נורבגי שירד מנכסיו במשבר הבנקאות האמריקאית של 1907. מי שהציל אז את מצב המשפחה היה קונרד עצמו שהציע להקים בית מלון. משפחת התאזנה כלכלית וקונרד הספיק להחליף כמה עבודות, עד שבגיל 32 רכש אכסניה בסיסקו טקסס שבחלוף השנים הפכה לרשת המלונות הבינלאומית הראשונה וכיום מונה כ-2,700 מלונות ברחבי העולם.
הצלחתו העסקית, מגולל הספר, אפשרה למייסד האימפריה להשתלב כחלק מאליטת אנשי העסקים הנערצים. אז, הוא עוד היה קתולי אדוק, הנשוי לאשתו מרי, אם שלושת ילדיו: קונרד ניקי, בארון (סבה של פריז) ואריק. אלא שבשנת 34' חייו השתנו. מרי עזבה את הבית ועברה להתגורר עם המאהב - מאמן כדורגל בבית ספר מקומי. הפרידה מאם ילדיו היוותה את נקודת הזינוק במה שהפך את קונרד השמרן והמאופק לחובב חיי הלילה הנוצצים של הוליווד. את אשתו השנייה, השחקנית ההונגריה-אמריקאית ז'ה ז'ה גאבור, שנחשבה אז לרודפת בצע גדולה ומוכרת, הכיר במועדון ה"סירו'ס", שהיה מעוזם של הכוכבים ההוליוודים שרוצים לראות ולהיראות.
קונרד המוקסם הפקיר את הדת ונישא לשחקנית המושכת. אלא שבדיוק שחשבה גאבור שזכתה בכל הקופה והחלה ליהנות מפירות עסקיו של בעלה, גילתה שעליה להסתפק בתקציב חודשי שקבע הבעל מראש. הילטון לא יכל לשאת את אורח החיים הנהנתי שניהלה אשתו והנישואים נידונו לכישלון. הקש ששבר את גב הגמל היה בעת ביקור במלון הפלאזה בניו יורק בשנת 1946. בעוד קונרד שוכב בחדרם עם שפעת קשה, הוא נאלץ לצפות באשתו מחליפה בגדים פעם אחר פעם לאורך כל היום: בין ארוחת הבוקר לארוחת הצהרים ובין הצהריים לשעת התה. לקראת ארוחת הערב, "האירוע המרכזי" של היום כפי שהוא מתואר בספר, התארגנה גאבור במשך שעות ארוכות בעודה עומדת מול המראה ומודדת תכשיטי יוקרה שהוא עצמו נאלץ לרכוש עבורה.
קונרד החליט להתגרש והותיר את גאבור בידיים ריקות, לפחות במונחים של מילארדרים מסוגו. גאבור נאלצה להסתפק בסכום של 35 אלף דולרים בלבד ובכמה שנים בודדות של מזונות. אלא שאז נוסף עוד פרט קטן שסיבך את העלילה: גאבור הייתה אז שוב בהיריון ובספר זיכרונות שכתבה מאוחר יותר טענה כי הילטון אנס אותה במהלך הליך הגירושין המכוער שעברו. הילטון מצידו לא הכחיש מעולם כי הוא אבי הילדה (פרנצ'סקה) ובשיחה עימה, רק הטיח בה פעם אחת את המשפט: "אני בכלל לא בטוח שאני אביך". גאבור כנראה נכנסה לתמונה קצת מוקדם מדי כי דווקא אחרי הפרידה, התמכר הילטון עצמו לחיי הראווה שכל כך הכעיסו אותו בעבר. הוא רכש אחוזת ענק בבל אייר שחדר האוכל שלה בלבד יכל לשמש כהאנגר למטוסים וחדר השינה עוטר בחוטי זהב.
משפחה עם בעיות
קונרד האב היה הראשון שנדבק בחיידק ההוליוודי, אבל הוא בוודאי לא היה האחרון. בנו ניקי התבגר במהרה והפך לפלייבוי מוכר בקרב נשות הוליווד. ב-1950 הוא נישא לשחקנית הנערצת, אליזבת' טיילור, בעודה בת 18 בלבד, והזוג המלכותי יצא לשייט מתוקשר לרגל ירח הדבש שלהם. אלא שהשיט הרומנטי הפך מהר מאוד לסרט אימה. לפי טרבולי ניקי בילה את מרבית זמנו בבר האוניה ובכל פעם שחזר ממנה נהג באלימות כלפי אשתו הטרייה. לפי הספר אחד מחבריו של הילטון טען כי האלימות בין בני הזוג לא הייתה חד צדדית. "היא החלה להכות אותו מתוך תסכול כשהוא לא עשה מה שביקשה וזאת לא הייתה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם ניקי. הוא היה מכה אותה בחזרה, זה בטוח", צוטט החבר בספר. חבר אחר טען: "היא נהגה לזנק עליו כמו חתולה זועמת, חובטת ושורטת אותו, ממש בזעם".
נישואיהם הסתיימו ממש באותה שנה בה נישאו, אבל גם הגירושין לא לימדו את ניקי לתפוס מרחק מנשות הוליווד. בספר מתואר כיצד יום אחד ראתה גיסתו של ניקי את שחקנית הקולנוע נטלי ווד יוצאת ממשרדו כשבגדיה פרועים. גם ג'ואן קולינס, שהפכה לימים השחקנית הבריטית שהפכה לימים לכוכבת "שושלת" יכלה לזמן אותו לביקור מתי שרק רצתה, כותב טרבורלי.
ניקי נפטר בגיל 42 מהתקף לב כאלכוהליסט ובתחושה שאביו ואחיו הצעיר בארון - שגבר עליו בתחרות על העסק המשפחתי - בגדו בו. בארון עצמו כמעט נותר ללא ירושה כשאביו שהחליט לתרום את כספו לקרן הצדקה המשפחתית, במקום לגרום לצאציו להתעשר על חשבונו. מאבק משפטי מוצלח הוא שזיכה את בארון בלא מעט כסף אחרי מות אביו.
כעת נראה שגם בארון רוצה לתרום את מרבית כספו לקרן הצדקה. אבל האם מעלליה של הנכדה פריס יכולים להיות סיבה מספיק טובה לכך? בהתחשב בנסיבות המשפחתיות, היינו אומרים שלא ממש. אם היינו צריכים לנחש, היינו מהמרים שפריס בסך הכל מנסה להמשיך את המורשת המשפחתית.