בפרק הראשון של "קינגים" אדיר מצטרף לשולחן הפוקר של החבר'ה - וכדי להוכיח להם שהוא ראוי להיות היד החמישית, הוא מוכיח לכולם שאפשר להריח שקר מקילומטרים. במציאות מדובר במלאכה מורכבת יותר: לבלף בשולחן זה לא כזה פשוט, וגם לא תמיד כדאי. ביקשנו מאושיית הפוקר סטס טישקביץ, שהוא יו"ר איגוד הפוקר הישראלי, ואחד ממייסדי "האקדמיה הישראלית לפוקר", להאיר את עינינו בנושא, ולתת כמה טיפים. אם כמה מהמושגים בכתבה תפסו אתכם לא מוכנים, תנו קפיצה למילון המושגים בנושא טקסס הולדם.
10 הדיברות לבלוף מוצלח
טעות נפוצה בקרב שחקני פוקר מתחילים, או שחקני פוקר עם הרבה ניסיון מעשי בשולחן אך מעט ידע תיאורטי, היא לחשוב שפוקר הוא משחק שבנוי סביב בלופים, פני-פוקר וקריאת היריב.
פוקר בבסיסו הוא משחק מתמטי של תוחלת, של קבלת החלטות שיכניסו לנו כסף לכיס בטווח הארוך. שחקנים שמבלפים יותר מדי מוצאים את עצמם לעתים קרובות ללא סיכוי ממשי לזכות ביד, מלבד האפשרות שכל היריבים שמולם יקפלו. זאת לא הדרך להרוויח בפוקר, ובטח שלא בישראל, בה "לקפל" זה מושג שלקוח מעולם הכביסה.
בלוף מוצלח מגיע במצב פוקר (Spot) שבו יש לך לרוב יד טובה שאתה מחפש לקבל איתה תשלומים מהיריבים שלך. אם תהמר במצב הזה רק עם ידיים טובות, יריב טוב יעלה עליך ופשוט יקפל את הידיים הבינוניות שלו. בשביל לגרום לו לחשוב פעמיים אתה חייב להכניס מדי פעם גם ידיים שאין להן שום סיכוי אחר לנצח. אם היריב שמולך הוא שחקן-פח שלא טורח לחשוב יותר מדי, אין לך שום סיבה הגיונית לנסות ולבלף אותו, כי כל פעם שתהיה לך יד טובה (נניח זוג אס) הוא ישלם לך עם ידיים נחותות.
להלן רשימה של כמה עצות טובות שיעזרו להפוך שחקני טקסס הולדם לרווחיים, או במקרים אחרים, לגרום להם להפסיד פחות כסף.
1. אל.
2. אל תבלף.
3. אל תבלף דגים (שחקנים חלשים ושולמנים).
4. תבלף רק כאשר נדמה לך שהיריב יקפל. אם אתה מנסה להוריד את היריב שלך מזוג מעל הלוח, או מזוג עליון, זה לא הולך לעבוד לך מספיק פעמים. בלוף טוב יהיה כאשר לך יש יד מפוספסת, וליריב יש יד בינונית או חלשה. אם לא תבלף, הוא ינצח, אם כן תבלף, סביר להניח שהוא ימלמל משהו מתחת לשפם, ישחק קצת עם הצ'יפים שלו, ינעץ בך מבטי-טינה, ואז יקפל.
5. תבלף רק אם יש יד חזקה שאתה משחק בצורה זהה. בילפת את החיים שלך בפלופ, טרן וריבר, ויריב חושב שילם לך עם אס בגובה והיה טוב? אתה שואל את עצמך איך זה יכול להיות שזה כל הזמן קורה לך? ובכן, הסיבה היא שאתה נראה מלא-בקקי (FOS = Full of Shit). מהלך מלא-בקקי קורה כשהיריב שלך פשוט לא מצליח למצוא אפילו יד חזקה אחת שאתה משחק בצורה דומה בשביל לגבות ממנו כסף.
6. בלף כאשר אתה עם עמדה על היריב. כשאתה מדבר לפני היריב שלך, מאד ייתכן שהקלף שנפתח שיפר לו את היד, ואתה בעצם עוזר לו לגבות ממך עוד כסף. כאשר היריב שלך מדבר לפניך, ובוחר לצ'קצ'ק אליך, נו, זה כבר מצב הרבה יותר סימפטי.
7. בלף כשהיית האחרון שהעלה לפני הפלופ. כשעשית רייז לפני הפלופ, והיריב רק השווה, לרוב לא תהיה לו יד חזקה באמת. מצד שני, לך תמיד יכולה להיות יד מפלצתית כמו זוג אס או מלכים. השתדל לבלף כשאתה "מספר סיפור" אמין, וסיפור אמין של בלוף מתחיל באגרסיביות לפני הפלופ.
8. בלף רק כשאתה מול שחקן אחד בלבד. כלל ידוע בפוקר אומר, שכאשר זה רק אתה ועוד שחקן אחד בלבד בקופה, רוב הסיכויים ששניכם פספסתם את הפלופ. בפוקר אחד-על-אחד מי שלא מבלף הולך להפסיד. כשאתה משחק מול מספר רב של שחקנים, במה שמכונה קופה-מרובת-משתתפים, רוב הסיכויים שלפחות שחקן אחד פגע ביד שהוא לא הולך לשחרר. אם הם לא הולכים לשחרר, אתה לא הולך לבלף.
9. בלף עם אפשרות להשתפר בהמשך (סמי-בלוף). בלוף טוב הוא בלוף שגם כאשר היריב לא מקפל, עדיין יש לך אפשרות להשתפר ליד חזקה ממנו. הבלופים הכי טובים הם משיכות לצבע, משיכות לרצף, חאשוות, זוג נמוך על הלוח שיכול להתחבר לזוגיים עם הקלף המתאים וכו'. תנסה תמיד להשאיר לעצמך פתח מילוט.
10. בחר את גודל ההימור (Sizing) לבלוף שלך בקפידה. אם תהמר 50 ש"ח לתוך קופה של 100 ש"ח בריבר (הימור של חצי קופה), תצטרך שהבלוף יעבוד ב33% מהזמן בשביל להראות רווח מיידי. אם תהמר 100 ש"ח לתוך אותה הקופה (הימור בגודל קופה) תצטרך שהבלוף יעבוד ב50% מהזמן.
>>> צפו בפרק הראשון של "קינגים" - הסדרה שמפרקת את הגבר הישראלי לחתיכות
והנה טיפ של אלופים:
סטס טישקביץ הינו שחקן פוקר מקצועי ומשלם מיסים, יו"ר איגוד הפוקר הישראלי, ואחד ממייסדי "האקדמיה הישראלית לפוקר", עליה ניתן לקרוא כאן - http://www.PokerAC.co.il
לפרטים בנוגע למועדי הקורסים הקרובים והרשמה, חייגו ל054-444-9324