עם התקרב פגרת הקיץ בענפי הכדורגל והכדורסל, אפשר אולי לשקול התעניינות בעוד כמה ענפי ספורט קצת פחות מוכרים וקצת יותר מגוחכים (טוב, אולי לא יותר מגוחכים מליגת העל בכדורגל בארץ). הנה כמה כאלה, שמשחקים בליגה הזויה משלהם.
סחיבת אישה
בפינלנד מקבל המונח "לשאת אישה" משמעות מעט שונה מזו המוכרת לנו: בסחיבת אישה (Wife carrying), ענף ספורט פופולרי שהתפתח בפינלנד וכבר גלש לארה"ב, מתחרים גברים ב-250 מטרים של מסלול מכשולים, כאשר זוגתם שתחייה נישאת על כתפיהם. המסלול כולל גדרות ובריכות מים, והסחיבה נעשית בשלוש תצורות: "שק קמח", "סחיבת פצוע" או כאשר האישה הפוכה עם הראש לכיוון הקרקע, ידיה מחבקות את המותניים של הגבר ורגליה חונקות את צווארו. אחד החוקים המעטים בענף קובע כי על משקל האישה להיות לפחות 49 קילו, ובמידה והיא נמצאת מתחת לרף - מוסיפים לה תרמיל עם תוספת משקל.
המקור לענף "סחיבת האישה" הם מעשיו הונדאליים של הירקו רונקיינן, שודד ומנהיג כנופיית גנבים שהתגורר ביערות פינלנד במאה ה-19. רונקיינן וחבורתו נהגו לפשוט על כפרים פינים ולבזוז אותם, וכן לחטוף נשים פיניות בסגנון חופשי.
מרתון אדם נגד סוס
שני כפריים בריטים שיכורים ישבו להם ב-1980 באחד הברים בווילס, והתווכחו מי יותר מהיר בריצה לטווח ארוך: האדם או הסוס. בעל הבר שמע את השיחה של לקוחותיו המבושמים - והחליט ליישם את הרעיון ולהפוך אותו לתחרות מסורתית.
המירוצים נערכים בשלושים השנים האחרונות במרתון שנתי, בו מתחרים עשרות רוכבי סוסים מול מאות סוסים הולכים על שתיים. תוואי השטח מגוון ובעל רמת עבירות משתנה, כך שחיה עם כוח סוס וארבע רגליים לא בהכרח הופכת אוטומטית לפייבוריטית. אלא שקשה להגיד שהתחרות בין המינים צמודה; למעשה, רק ב-2004 הביא הבריטי יו לוב מעט כבוד לגזע האנושי, עם הניצחון הראשון של בן אדם בתחרות מול סוס. לוב סיים את 35 הקילומטרים בזמן של 2:05:19, וגרם לקבוצת הסוסים לאכול קש. פרט לניצחון זה ולנצחון נוסף של אדם ב-2007, בכל יתר השנים ניצחו הסוסים.
צלילה בביצה
אותו ברמן בריטי שהגה את המרתון בין האדם לסוס הבריק בפעם השניה כאשר ייסד ב-1985 את אליפות העולם בשנורקלינג בביצה (Bog snorkeling). על פי חוקי התחרות, על המשתתפים לצלוח במהירות המקסימלית תעלת מים מעופשים באורך 110 מטרים בעזרת שנורקל וסנפירים בלבד. השיא העולמי נקבע לדקה ו-30 שניות.
מרוץ אחר גבינה
ייתכן שהשילוב בין שעמום לעודף שיכר פשוט מוציא אנשים מדעתם בבריטניה, אחרת איך אפשר להסביר את הספורט המטורף הזה - כבר מעל 100 שנה נערכת על גבעה הסמוכה לגלוסטר תחרות "גלגול הגבינה" (Cheese Rolling) המסורתית.
מראש הגבעה מגלגל אחד המארגנים גליל גבינת גלוסטר קשה במשקל ארבעה קילו, שאחרי שנייה וחצי כבר תופסת תאוצה וטסה כמעט במאה קמ"ש במורד התל. ברגע שגליל הגבינה יצא לדרכו, עטים אחריו במורד המדרון החלקלק עשרות אנגלים שיכורים וחמומי מוח בנסיון לסיים את המרוץ ראשונים, להגיע למטה בחתיכה אחת ולזכות בגליל הגבינה. "גלגול הגבינה" השנתי הוא מתכון בטוח לנקע במרפק, שברים בגפיים וזעזועי מוח, ובכל זאת בסוף כל תחרות יימצא הדביל התורן שישמח להצטלם כשהוא אוחז בגליל הגבינה ומחייך לראווה חיוך ניצחון, כששן אחת חסרה לו מקדימה.
שחמט אגרופים
כוח ומוח לא תמיד הולכים ביחד, מה לעשות; כנראה שיכולות פיזיות לפעמים באות על חשבון יכולות שכליות, ולהיפך. בענף הספורט "שחמט אגרופים" (Chess Boxing) נדרשים המתמודדים לשלב גם קצת אינטליגנציה לצד כוח הזרוע בקרב של שחמט ואגרוף – עד שהמלך או אחד המתאגרפים נופל ראשון, מה שבא קודם.
עם פתיחת הקרב עולים היריבים אל הבמה, ועם הישמע הגונג מתחילים בדו קרב שחמט במשך ארבע דקות. בסיומן לובשים המתמודדים את הכפפות, נכנסים לזירה ומפוצצים אחד את השני במהלך שתי דקות הסיבוב. ואז גונג, ושוב כמה מהלכי שחמט ותכף אחר כך שוב לזירה – ככה במשך 11 סיבובים. האתגר כמובן הוא להצליח להזיז את הכלים על הלוח בטקטיקה המתאימה תוך כדי שתאי המוח שלך עוברים התאבדות קבוצתית בעקבות כמה בוקסים שנבלמו רק בגולגולת. ניצחון מושג על הלוח או בזירה, במט או בנוקאווט.
כדור אגרוף
משחק כדור-אגרוף (Fist ball) נראה כמו הכלאה בין משחק כדורעף וטניס שנערך על מגרש כדורגל. באופן די צפוי – כי אלה תנו להם כדור והם כבר ידעו מה לעשות איתו – מככבת נבחרת ברזיל, שסיימה באחד משלושת המקומות הראשונים כמעט בכל האליפויות שנערכו מאז 72'.
פיסט-בול הוא משחק קבוצתי של חמישה שחקנים, שמטרתם להעביר את הכדור מעבר לרשת, אל חצי המגרש של הקבוצה היריבה. שחקן רשאי להעביר את הכדור בעזרת האמה או אגרוף כף היד, מותרות עד שלוש מסירות בין שחקני הקבוצה בכל פעם שהכדור בשטח שלהם, ובין כל מסירה מותרת הקפצה אחת של הכדור על הקרקע. אומרים שאפילו יש לזה אוהדים.
אליפות העולם בשפמים וזקנים
הנה ספורט שהרבה גברים ישמחו לאמץ. לא צריך לעשות הרבה, אין צורך לרוץ, לקפוץ או לבעוט; מספיק לרבוץ על הספה, לא להתגלח ולתת לשיער לגדול. די בהקפדה על החוקים הבסיסיים האלה, וכבר יש לכם פוטנציאל להשתתף באליפות העולם בגידול שפמים וזקנים.
התחרות נערכת כל שנתיים מאז 1990, עם שליטה גרמנית ברורה של אלופים בעלי שפמים מטורזנים וזקנים שגוברים על חוקי הגרביטציה. ישנן ארבע קטגוריות תחרותיות: שפם מטופח, זקן מלא וטבעי, זקן חלקי ופריסטייל. פרס של 1,000 דולר מוענק למנצחים.