אם מישהו היה עושה סרט קולנוע כזה היינו מתנפלים עליו בטענות של קיטש ומסחטת דמעות, אבל לכו תתווכחו עם סיפורים מטורפים שמתרחשים במציאות. טומי קרול, סטודנט מאוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו, הפך בשבועות האחרונים לכוכב רשת אחרי שסרטון ובו ביצועיו על מסלול הסקייטבורד עלה לאתר הוידאו VIMEO. עד כאן לא נשמע כמו משהו חריג, סרטונים כאלה שוטפים את אתר הסרטונים מדי יום. ההבדל היחיד הוא שקרול הוא עיוור מלידה.
הסרטון, שצולם במגרש ליד ביתו של קרול, זכה ללמעלה מחצי מיליון צפיות והפך ויראלי ברשתות החברתיות. הסטודנט יוצא הדופן נולד עם סרטן נדיר ברשתית והתעוור לחלוטין בגיל שנתיים. בגיל 10 למד לראשונה להשתמש בחוש השמיעה שלו כדי להעריך את מיקומו על הקרש עם הגלגלים. "כל מה שאני עושה עם הסקייטבורד קשור לקול", מסביר קרול בוידאו, "אני בהקשבה מוחלטת לסאונד שמשמיעים הגלגלים כדי לדעת אם משהו עומד בדרך שלי ונעזר גם בחוש הכיוון".
איך מצליח אדם ללא מאור עיניים לבצע תרגילים מורכבים גם למקצוענים עם ראייה שש-שש? "אני חושב שכולם צריכים לדעת שדברים קורים מסיבה מסוימת, ושתמיד יש דרך להתגבר על קשיים אם רק רוצים בזה מספיק", טוען קרול. כמו כל יתר "הקולגות למקצוע" גם קרול נוהג ליפול הרבה במהלך הביצועים המסוכנים שלו. הבעיה היא שבמקרה שלו הסכנה גדולה הרבה יותר מכיוון שאין לו דרך לדעת היכן הוא נופל. "נפילה היא בסך הכל חלק מהספורט, לומדים לעשות גם את זה נכון".
מטבע הדברים הוריו של קרול חששו מהתחביב שאימץ לעצמו. אמו ניסתה לשכנע אותו ככל יכולתה להימנע ממנו, אבל נכנעה לבסוף. "אבא שלי היה הרבה יותר קול בעניין הזה, אמא דאגה הרבה יותר", ממשיך קרול, "למזלי היה לספורט הזה סיקור חיובי במדיה בשילוב מחקרים מדעיים שהציגו את האנדרנלין ויתר התופעות שנוצרות כתוצאה מהעיסוק בסקייטבורד כאלטרנטיבה חיוביות לזו של סמים. גם הדברים האלה עזרו לי בשכנוע".
טוני הוק, ככל הנראה גולש הסקייטבורד המפורסם ביותר בעולם, הגיע בכבודו ובעצמו לביתו של קרול לפני שנתיים כדי לצאת איתו בעצמו לסיבוב במגרש. "רציתי להרשים אנשים. אין שום ספק בכך. רציתי להראות להם שאני יכול להיות גדול", הוא טוען לסיום, "אם לא הייתי מגיע להיות הטוב ביותר בשכונה תמיד היו יכולים להגיד לי ש'אני בסדר, יחסית לעיוור'. תמיד רציתי שישפטו אותי יחסית לכולם כשווה בין שווים ובגלל זה הייתי חייב להיות הטוב ביותר. נקודה".