קורא נחמד וחביב העונה לשם חזי שאל אותנו עם כמה גברים בממוצע שוכבת בחורה בימי חייה? לטענתו כל מי שהוא שאל ענתה "4". אנחנו אומרים שהוא חייב לשאול גם בקרב בחורות מעבר לגילאי 20.

סקס בים (צילום: istockphoto)
אל תתלהב, אני עושה את זה רק בשביל לעבור את הממוצע | צילום: istockphoto

מבחינה סטטיסטית יש לנו בעיה קטנה. כרגיל, לשאלות מהסוג הזה יש המון תשובות אפשריות כי נעשו המון סקרים כאלה אבל כל הנשאלים מעידים על עצמם, משמע שאתה לא יכול לדעת האם האדם שעונה על הסקר משקר או לא. בנוסף, הבעיה העיקרית שלנו היא נושא המדגם. את מי אתה שואל את השאלה הזו? את הנשים שמסתובבות איתך בחברה ליבראלית בה הן יכולות לעשות מה שהן רוצות? או את הממוצע העולמי שכולל המון קהילות דתיות ומסורתיות שבהן פרטנר אחד הוא די ויותר במהלך כל החיים? מה שכן, אם נביט על כמה וכמה סקרים יותר "רציניים" הכוללים את מוסד קינסלי האמריקאי, סקר של עיתון הטלגרף הבריטי משנה שעברה ועוד כמה מחקרים עצמאיים שמחבריהם מתהדרים בתואר דוקטור, אנו יכולים לראות דמיון בין התשובות. לשאלתך (ואני חייב לומר שהופתעתי עם התשובה): נשים באמת מצהירות על 4 גברים בממוצע בימי חייהן. אבל מצאנו גם כמה סקרים שמרחיבים לנו את הטווח עד למספר 5. אז מה זה אומר? שאלה טובה. מצד אחד אם לא שאלת מספיק בחורות בנות +50 אז אתה לא יכול לדעת האם התשובה אמיתית; אני בספק שכשנשים מגיעות למספר 4 הן אומרות לעצמן "זהו! הגעתי למכסה! לא עוד סקס בשבילי". מצד שני אנחנו מדברים על ממוצע, ומהסיבות שהזכרתי בהתחלה אתה מבין את הבעיה לגלות את התשובה הנכונה. בנוגע לבחורות שאתה שואל בסביבתך: או שהן משקרות או שהן צופות את העתיד בצורה מוזרה. תחליט לבד.

מנדי שוקרי שלחה לנו במייל שאלה לעניין: "למה כשמטילים מטבע שואלים עץ או פלי? עדיין לא נתקלתי במטבע שמצד אחד מוטבע עץ ומצד שני פלי (מה זה בכלל?)"

עץ או פלי
עץ
מטבע
או פלי

אז ככה, הרעיון שעומד מאחורי המושג "עץ או פלי" תלוי מאוד במיקום שלנו על כדור הארץ. כל עוד רעיון הטלת המטבע די הצליח בעולם כמקור אמין לשאלות הרות גורל, השאלה איך לקרוא לו משתנה מפה לשם. בארה"ב אנחנו יודעים שאומרים ראש או זנב heads or tails"" כי זה ההיגיון שלהם, וזה בסדר. אבל בארץ, כמו שחשדת, אנחנו הולכים על פי מה שמוטבע על המטבע. המושג "עץ או פלי" מלווה אותנו עוד מימי המנדט הבריטי, כאשר המטבע הקטן שהיה נהוג בארץ נקרא מיל. עכשיו, כפי שניתן לראות בתמונה, מצדו האחד של המיל מוטבע באמת עץ (50 אחוז תשובה כבר יש!) ומצדו השני מוטבעות המילים פלסטין בשלוש שפות – כי פעם למקום הזה קראו פלסטינה וא"י... היו כל מיני חילוקי דעות בעניין, אבל זה שייך לעבר. היות ואנחנו יודעים שהמין האנושי עצלן מטבעו, אני אבקש ממך לקרוא רק את ארבע האותיות הראשונות במילה המרכזית במטבע. אם יצא לך pale את צודקת. נפל האסימון? או המיל... בכל מקרה למתקשים: אנחנו עצלנים מדי לצעוק "עץ או פלסטינה" כל עוד המטבע מעופף לו באוויר, אז קיצרו את זה כדי שיהיה קליט יותר. יש? יאללה נקסט.

שלום "אני רק שאלה". ביומיים האחרונים חוויתי שלושה פעמים את התחושה המוזרה הזו שכבר הייתי במצב כלשהו בעבר. למרות שאני יודע שבוודאות שלא הייתי בו, אני יכול עכשיו כמעט להישבע שגם לפני שזה קרה זכרתי את המצב הזה. מה בעצם קורה כשאני חווה דז'ה וו, והאם יש לזה הסבר ברור כלשהו? (אגב, נראה לי שכבר הייתי במדור הזה). בתודה, בוריס.

דביל (צילום: Cameron Whitman, Istock)
הייתי בטוח שכבר ענו לי על זה פעם | צילום: Cameron Whitman, Istock

אהלן בוריס, אתה טוען שכבר פרסמנו שאלה שלך במדור או שאתה שוב בהתקף דזה' וו? בכל מקרה, אני אענה לך על השאלה עד שיגיעו תוצאות הרופאים. דז'ה וו הוא ביטוי שמגיע מצרפתית ופירושו "כבר נראה". שמה המדעי של התופעה הוא פרומנזיה. תתפלא לדעת שהתופעה נפוצה בקרב אנשים צעירים, חולי סכיזופרניה וחולי אפילפסיה (אני מקווה שאתה בקבוצת המיקוד הראשונה מבין השלוש). היות ומדובר בתופעה מדליקה מלא חוקרים ניסו לפענח אותה כדי לקחת עליה קרדיט וההשערות נעו החל מ"זה כי אתה נביא!" ועד ל"תתאשפז גבר". אבל כיום מרבית החוקרים די סגורים על העניין שמדובר פשוט במצב שבו המוח שלך מעביר מידע ישירות לזיכרון לטווח ארוך שלך בלי שום עצירות בדרך, סוג של כשל קטן של המוח שגורם לך לראות משהו בפעם הראשונה אבל תוך כדי להרגיש שכבר ראית את זה (כי זה בזיכרון לטווח ארוך שלך). התחושה הלא נעימה/מוזרה/מדליקה הזו היא הפרומנזיה. אגב עשו על זה מלא מחקרים ועדיין לא מצאו הוכחה למישהו שבאמת הצליח לנבא את העתיד מהתהליך הזה. אז למרות שזה ממש מרגיש לך ככה, אין טעם לנסות לקבל התקף פרומנזיה לפני ההגרלה של הלוטו. לפני ההגרלה של הלוטו. (סתם, עבדתי עליך, כתבתי את אותו משפט פעמיים. אנחנו מצחיקים פה אתה יודע)

לאון שלום. יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי! אני רוצה לדעת למה קוראים ליין יבש – יין יבש. אני נשבעת לך שהוא רטוב, והטעם שלו מר. אבל לא יבש, מה זה טעם יבש? עוגיות עבאדי זה טעם יבש. הצילו, שירן.

בחורה סקסית שותה יין (צילום: istockphoto)
כן, זאת באמת התמונה הכי טובה שיכולנו למצוא בהקשר הזה | צילום: istockphoto

שלום שירן הצילו. אני מבין שזו סוגיה שמאוד מקשה עלייך להירדם. למזלך הלילה תישני טוב כי אחרי שתביני אולי תשתי כמה בקבוקים של יינות יבשים. טוב אז יין בעצם הוא מיץ ענבים, מה שקרוי תירוש. ובתירוש יש סוכר, להוכחה תטעמי ענב – מתוק נכון? זה סוכר. עכשיו בכדי להכין יין צריך לתת לתירוש לעבור תהליך של תסיסה. בשביל זה מוסיפים שמרים. השמרים מפרקים את הסוכר שיש בתירוש. את תהליך התסיסה אפשר להפסיק בכל מיני מועדים וככה לשלוט על רמת המתיקות של היין וליצור בעצם כל מיני סוגים של יין. כשאנו נותנים לשמרים לעשות את שלהם ולפרק את כל הסוכר עד הסוף אנחנו בעצם יוצרים, תופים בבקשה... יין יבש. שמשמעותו הוא יין שאין בו סוכר כמעט כלל (לפי החוקים של היין, ביין יבש צריכים להיות עד 4 גרם של סוכר לליטר). ישנו גם יין חצי יבש שבו רמת הסוכר נעה בין 4-20 גרם לליטר. אז הבנת? זה די פשוט האמת, יין יבש הוא יין שאין בו סוכר. מכאן שהוא באמת מריר יותר. בקשר לעוגיות עבאדי, יש נושאים שלא מדברים עליהם.

מתביישים לשאול משהו חברים כדי לא לצאת מוזרים? כאן זה המקום! תשלחו לנו שאלה בפייסבוק, השאירו שאלות בתגובות למטה או במייל men@mako.co.il ואנחנו נחפש את התשובה בשבילכם.

>> לכל השאלות במדור