שבוע טוב! הנה עוד שבוע נפתח ואנחנו מרגישים את הסקרנות שלכם בוערת, גם הפעם נגלה כמה מהסודות הקטנים של החיים כדי שכולנו נוכל לישון טוב יותר בלילה, מה אכפת לכם לקרוא? זה בחינם גם ככה.
השאלה הראשונה שלנו היא שאלה שאני אוהב במיוחד כי היא נשאלה בדף הפייסבוק של המדור וזו אחלה הזדמנות להשחיל על ההתחלה פרסומת סמויה שתיכנסו ותעשו לייק. בכל מקרה עומר ארגמן שלח לנו ערה? ומיד לאחר מכן שאלה מדוע כשקר לנו אנחנו לחוצים יותר לרוץ להשתין?
אתם מכירים את ההרגשה הזו שדווקא כשקר יש יותר לחץ ללכת להשתין? אם כן אנחנו מבקשים מכם לעזוב הכול ולטוס עכשיו למיון, אולי זה עוד הפיך!! סתם לא. תירגעו, זה בסך הכל בגלל שאתם אנושיים:
גוף האדם הוא מכונה מופלאה, ערוץ 8 כבר אמר את זה לפניי, אבל מה אנחנו מתעסקים בזכויות יוצרים? שימו לב להסבר צעד אחר צעד: יש לנו נפח נוזל מסוים של דם בגוף. כשקר הגוף מעוניין לאבד כמה שפחות חום ולכן הוא מצמצם את כלי הדם שנמצאים בחלק הקרוב לעור, מה שגורם לאותה כמות דם לזרום בפחות וורידים ועורקים (מבחינת השטח שלהם). יותר דם בפחות מקום יגרום מיד לעלייה בלחץ הדם - הכליות מבינות שיש עלייה בלחץ הדם ובשביל להוריד את הלחץ הן מייצרות יותר שתן, כך יהיו פחות נפח נוזלים ומכאן פחות לחץ.
>> עוד בערוץ הגברים:
עד כאן אתם איתי? יופי כי סיימנו, הכליות מייצרות יותר שתן מה לוחץ לנו על השלפוחית שאגב גם דרכה מאבדים הרבה חום, אז אנחנו מתים להשתין. ומה המוסר השכל מכל הסיפור הזה? נכון, שאת כל הסיבוך הזה ניתן למנוע אם רק היינו מתיישבים ליד תנור. בקיצור עומר, תודה שהצטרפת לעמוד הפייסבוק שלנו, והשירותים זו הדלת השנייה מימין.
השאלה השנייה שלנו הייתה בגדר סוד מדינה עד 1982 ומאז נגנזה לחלוטין, אבל איציק רצה לדעת למה כל פעם שהשלט מפסיק לעבוד הוא מסובב את הבטריות ופתאום הכל ממשיך כרגיל, אז פרצנו את הכספת בבונקר הממשלתי והוצאנו את המסמכים עם התשובה.
שמע איציק, שמעתי על סופות טורנדו, צונאמי, התפרצויות הר געש, אבל אני מודה שתופעת טבע כמו העובדה שסיבוב קל של בטריות מספיק לעוד 15 שנות עבודה תקינה של השלט זה מדהים על גבול מציאת הפתרון לאנרגיה מתמדת.
אני לא מאמין שנותנים לי לכתוב את כל השטויות שאני כותב פה, בגדול הפתרון די פשוט: אכן שלט טלוויזיה צורך מעט מאוד אנרגיה וסוללות מחזיקות בו תקופות ארוכות. סלולה בנויה בצורה פשוטה בה יש חומצות ובסיסים שמניעים אלקטרונים ממקום למקום וכך בעצם גורמים לך להשמין בזה שאתה אפילו לא צריך לקום להחליף ערוצים בטלוויזיה. שלט הוא גם מוצר שהרבה מאוד מהזמן שוכב באותו אופן ולא זז יותר מדי מה שגורם במהלך זמן רב למצב בו רק חלק מהסוללה כבר גמור, והוא בדיוק החלק שמחבר בין שני הקטבים שלה, כשאתה מסובב את הסוללה אתה מעצם מנער אותה מעט מבפנים ועוזר לעוד אזורים פעילים לבוא במגע ולמצות את כל הפוטנציאל שיש בסוללה. חוץ מזה אתה גם מחמם אותה מעט ואפילו בלי שאתה שם לב, מנקה את המגעים מעט.
אז לא חייבים דווקא לסובב את הסוללות, ניתן גם להטיח אותן ברצפה, לשחק איתן סטנגה או לקחת אותן לרפטינג, כל דבר שיניע אותן מעט. אגב, יש הרבה אנשים שטוענים שלנגוס בהן יעזור, אבל עם כמות החומרים הרעילים שיש בה אני חושב שאין לי צורך להזהיר אותך לא לעשות את זה. בכל זאת, בשביל זה המציאו את תיאוריית הברירה הטבעית.
והשאלה האחרונה שלנו לשבוע זה היא של עירית שחשבה לעצמה מי היה הראשון שחשב לחבוש קונדום, מתי וממה הוא היה עשוי?!
שכחת להוסיף, פרט, הדגם והבא דוגמאות עירית... אבל עדיין שאלת שאלה מגניבה אז תופתעי לשמוע שהראשונים שחשבו על הרעיון הם המצרים הקדמונים שעדיין חיו בשבטים, חוקרים מניחים שהם ייצרו סוג של קונדום העשוי מבד פשתן, מתוך הנחה שהבד ימנע מעבר של מחלות מין. וואלה הם טעו, ומאז אין יותר מצרים קדמונים.
לאורך השנים, אם שמת לב, הטכנולוגיה השתפרה. מה שגרם לפרץ יצירתיות בקרב בני האדם והקונדומים היו מיוצרים מכל מיני דברים נעימים כמו שלפוחיות של דגים, מעיים של עיזים ושלל בדים, בשביל להוסיף קצת צבע. את קונדום הגומי הסינטטי הראשון המציאו כבר ב 1844, והוא היה, שימו לב טוב - לשימוש רב פעמי! (עם שטיפה קלה מידי 6-8 שימושים – צריך לשמור על היגיינה אתם יודעים..)
והאמת שהקונדומים אפילו שימוש כפק"ל לחיילים במלחמות העולם כדי למנוע ילודה של צאצאים לא רצויים בעת מלחמה.. בקיצור ניתן ללמוד מהתשובה שאין ספק שמה שמעסיק את האנושות מאז שהיא קיימת הוא מה שיש לה בין הרגליים, ואחר כך עוד אומרים שאנחנו כותבים רדוד.
עד כאן לשבוע זה, תודה רבה שקראתם, בכיתם, צחקתם, ובעיקר שרפתם אתנו זמן, אם גם לכם יש שאלות שאף אחד לא הצליח לענות לכם עליהן שלחו לנו אותן במייל men@mako.co.il, אפשר גם בפייסבוק, או פשוט השאירו אותה פה למטה בתגובות, ואם תהיו ילדים טובים, תזכו לתשובה.