1) מעצב הביקיני הראשון לא הצליח למצוא דוגמנית אופנה שתסכים לדגמן את הלבוש הפרובוקטיבי. לואי ריאר, המעצב הצרפתי שעבד בכלל כמהנדס מכונות, חיפש וחיפש עד שנתקל במישלין ברנרדיני, חשפנית ורקדנית עירום, בקזינו דה פריז. ברנרדיני, בת 18 בלבד, הסכימה להצעה ובתצוגת אופנה חגיגית שנערכה בבריכה ציבורית הביכה את הוריה כשהציגה לעולם את הביקיני הראשון.
זה היה ביולי 1946, ומאז הכל היסטוריה. הביקיני הפך בן רגע ללהיט, תמונתה של ברנרדיני נכנסה לספרי ההיסטוריה והיא קיבלה יותר מ-50 אלף מכתבי מעריצים. אשכרה מכתבים, כן? עם בולים ורוק, או במקרה הזה ריר.
2) בורקיני הוא שילוב של בורקה וביקיני. ההמצאה הזו פותחה בשנים האחרונות והחלה להימכר ברשתות אופנה מובילות בעולם, ומתברר שיש לה קונים, כלומר קונות. הבורקיני הוא מעין חליפת בגד ים מלאה שמכסה את כל הגוף פרט לפנים, בהשראת הבורקה האסלמית. התלבושת מעוררת עד היום דיונים חריפים – אתם יודעים, האם מדובר בפשרה אופנתית לגיטימית או בכפייה דתית – ואם יש לכם דעה בנושא, אז זה לא מדור דעות פה.
3) הביקיני היקר בעולם עולה 30 מיליון דולר. הוא נגלה לעולם בתמונה הבלתי נשכחת - והמשאירה מעט מאוד מקום לדמיון חופשי - של הדוגמנית מולי סימס בגיליון בגדי הים של ספורט אילוסטרייטד בשנת 2006.
הביקיני השווה מיליונים הוא עבודה של המעצבת סוזן רוזן, שמיקמה 150 קראט של יהלומים על האזורים הצנועים של סימס. הוא גם בא עם אזהרה שלא להיכנס איתו למים, מה שהופך אותו לבגד הים הכי לא שימושי בעולם, אבל תפסיקו להיות כאלה פרקטיים כל הזמן.
4) כן, הביקיני באמת נקרא על שם האזור שבו ערכו הניסויים הגרעיניים. אטול (אי טבעתי) ביקיני הוא שם של אזור איים באוקיינוס השקט - בשטחה של איי מרשל אם להיות ספציפיים - שבו נהג צבא ארה"ב לערוך ניסויים גרעיניים במהלך המאה שעברה. שואלים את עצמכם מה הקשר בין בגד ים זעיר לאזור ניסוי גרעיני? אז הנה:
5) הביקיני לא היה בגד הים הראשון שחולק לשני חלקים. 1946 הייתה סוערת בכל הנוגע לבגדי ים זעירים: בתחילת השנה הציג מעצב אופנה צרפתי בשם ז'ק היים בגד ים מחולק לשני חלקים וחושפני בצורה יוצאת דופן. הוא קרא לו "אטום" בשל קטנטנותו.
כמה חודשים לאחר היים בא לואי ריאר יקירנו, לקח את הרעיון של האטום, ויצר בגד ים קטן אפילו יותר. הוא טען ש"פיצלתי את האטום", ומכאן בא הרעיון לקרוא לבגד הים החדש על שם אזור הניסויים הגרעיניים - ביקיני. ואחר כך אומרים שלא לומדים כלום בערוץ הגברים, קיבינימט.
6) בתחילת דרכו היו מדינות שאסרו על שימוש בביקיני. כך מגלה לנו המגזין "טיים" בסקירתו אחר ההיסטוריה של הביקיני. בין המדינות שאסרו את השימוש בו היו פורטוגל, ספרד, בלגיה, איטליה – ואפילו חלקים מצרפת. לא רק זה: הוותיקן בעצמו נכנס לסוגיה והוציא הודעה רשמית על כך שלבישת ביקיני היא חטא. אבל כזה חטא יפה, לא חראם?
7) יש ביקיני לגברים! כל מי שראה את הסרט "בוראט" לא יכול להוציא מהראש את התמונה של סשה ברון כהן בבגד הים הירוק זרחני. אבל מה שנראה כמו בדיחה הוא בגד ים לגמרי אמיתי, ולגמרי מיועד לגברים.
בגד הים המדובר הוא ממשפחת הקלעיים (מלשון קלע. וכן, יש משפחות לבגדי ים). הוא הופיע לראשונה בשנות ה-90 של המאה הקודמת, הפך למחזה נפוץ בכמה חופים באירופה, ונשכח עד להגעתו של "בוראט" שצרב אותו במוחותינו לעד.
8) תחרות "מיס עולם" החלה כתחרות "מי הכי פצצה בביקיני". חמש שנים בלבד לאחר שהביקיני הוצג לראשונה ארגנו ב"פסטיבל בריטניה" - תערוכה שבה הבריטים השוויצו בעצמם - תחרות ביקיני שזכתה לפופלריות מטורפת בתקשורת וכונתה "מיס עולם". התחרות הייתה בכלל תכסיס יחסי ציבור של יצרן הביקיני בעצמו, שרצה לקדם את המכירות של בגד הים הזעיר. הזוכה הראשונה הייתה השוודית קריסטין האקנסון, שלבשה את הביקיני הלבן שלה בטקס ההכתרה וזכתה בתמורה לגינוי של האפיפיור ושלל מדינות בעולם. ככה עושים?