בשלב הזה אתה כבר אמור לדעת איך לשחק טקסס הולדם – לפחות כמו בן אדם, אם לא כמו מקצוען. כדי לחבר את כל העצות שניתנו פה, קבל דוגמא למשחק שכוללת את כל השיקולים האפשריים – ניתוח היד, ניתוח הקופה וניתוח היריבים – בהינתן מצב הז'יטונים, המיקום, אופי השחקנים וקלפי הקהילה. נסה לשער מה כל שחקן היה עושה, ואז תקרא מה אנחנו חשבנו, ותבין אם אתה באמת טוב או שהגיע הזמן להחליף הובי.
יאללה שיהיה בהצלחה ותעשה כבוד.
• תחילת טורניר של שולחן אחד.
• הבליינדים הם 10/20.
• עשרה שחקנים בשולחן.
• H דילר.
A – שחקן A נמצא בפוזישן בעייתי (Under The Gun), כעת הוא הראשון לדבר, ובסיבובים שלאחר הפלופ יצטרך לדבר לפני הראשונים. היד שלו טובה אבל לא מדהימה. אם שני הקלפים היו מאותה צורה (Suited) אז אולי היה כדאי לו לבצע רייז לא גדול, אבל במצב הזה השוואה זה מהלך סביר ומומלץ כשיש עוד את כל השולחן אחריו. Call.
B – יד לא רעה, אבל רק לפוזישן מאוחר יותר. כמות הז'יטונים שלו קטנה ושחקן A הראה כוח כשהשווה מהפוזישן הגרוע שלו. B הוא שחקן שמרן, לכן הוא מקפל כדי לחכות ליד טובה בפוזישן טוב יותר. Fold.
C – יד טובה בפוזישן בינוני, וכשהבליינד כל כך נמוך ביחס לכמות הז'יטונים אפשר להשוות ואף מומלץ בתקווה לפגוע במפלצת: עוד 6 בפלופ שייצור שלישייה. שחקן אגרסיבי יכול גם לבצע רייז כדי לצמצם את כמות השחקנים ביד, אבל C מעדיף משחק שמרני יותר. Call.
D – אין טעם להסתמך על ה-K, בטח לא ששניים לפניו כבר השוו. Fold.
E – אותו סיפור כמו D. אולי אם היד הייתה Suited היה כדאי להשוות, אבל אחרי שני משווים בפוזישנים מוקדמים והסבירות היחסית גבוהה ששחקן מחזיק אס עם קיקר חזק יותר – עדיף לפרוש. Fold.
F – אין לו כלום. Fold.
G – גם לו אין כלום. Fold.
H – קלפים אידיאליים בפוזישן כזה – Suited Connectors זו יד טובה מאוד ביד של הרבה שחקנים. שחקן אגרסיבי היה מבצע רייז, אבל H הוא שחקן חכם. Call.
SB – צריך לשים רק 10 בקופה של 90, הוא מקבל סיכויי קופה טובים והקלפים שלו לא רעים ולכן למרות שיהיה עליו לדבר ראשון בכל אחד מהסיבובים אחרי הפלופ, כדאי לו להשוות. Call.
BB – לביג בליינד יש את האופציה להעלות את ההימור, אבל עם יד כמו שלו עדיף לו לומר Check.
• הקופה: 100
• 5 שחקנים פעילים.
• הפלופ-
SB – הפלופ לא עזר לו, אבל עדיין כדאי לבדוק אם הוא עזר לאחרים. Check.
BB – כנ"ל. Check.
A – הפלופ "פגע לו ביד" ויצר טופ פייר עם קיקר חזק. העובדה שלא נעשה רייז לפני הפלופ נותנת לו תחושת בטחון, והוא גם רגיל לשחק בסגנון אגרסיבי – כל התנאים המתאימים לרייז. רייז של קצת יותר מחצי מהקופה נראה סביר בשלב הזה, ועם קצת מזל השחקנים האחרים יפרשו ויתנו לו קופה קטנה, אבל קופה. רייז 70.
C – שחקן C פגע ובגדול: הפלופ יצר שלישייה עם שני קלפי הכיס שלו. הוא יכול לבצע רירייז שיוציא כמעט בוודאות את השחקנים שעוד מחכים לקלפים ולזכות בקופה כבר עכשיו. הוא יכול גם לשחק את היד המפלצתית שלו לאט ולנסות לזכות כתוצאה מכך ביותר ז'יטונים תוך סיכון שהוא עלול להפסיד את היד. וזה מה שהוא עושה. Call 70.
H – פלופ מעניין בשביל השחקן על הכפתור. גם קלף אחד מצבע (Flash Draw) וגם סיכוי לרצף משני הצדדים (Open Ended Straight Draw). מה שעליו לעשות כרגע הוא המהות של הסטטיסטיקה בהולד'ם: עליו לבדוק את היחסים שהקופה מציעה לעומת יחסי הזכייה שלו. הקופה עומדת על 100+70+70=240 ועליו לשים 70 כדי להשוות. הקופה מציעה לו 240:70 או קצת פחות מ- 3.5:1.
את סיכויי הזכייה שלו נחשב בעזרת ספירת אאוטים (Outs). קשה להאמין שיש שחקן נוסף עם שני לבבות ולכן אם לב יגיע בטרן כנראה שתהיה לשחקן H את היד החזקה ביותר. יש לו 2 לבבות, על השולחן יש עוד 2 ויש 13 בסך הכול לכן נשארו עוד 9 לבבות בחפיסה: 9 אאוטים. גם רצף יהיה כנראה היד החזקה ביותר בשולחן, ואותו הוא יכול לקבל בעזרת 5 או 10. יש 4 מכל אחד מהם: 8 אאוטים סך הכול. שימו לב שאת 5 לב ו-10 לב ספרנו פעמיים ולכן מספר האאוטים שלנו נמוך בשניים. לסיכום: 9+8-2=15 אאוטים.
בחפיסה אחרי הפלופ נותרו 47 קלפים לא ידועים (נותרו פחות אבל הקלפים שחולקו ליריבים לא משפיעים על הסטטיסטיקה מבחינתנו). 15 מתוכם טובים, 32 לא. יחס הזכייה עומד על 32:15 קצת פחות טוב מ- 2:1. יחס הזכייה טוב בהרבה מיחס הקופה ולכן לשחקן H יותר מכדאי להשוות. שחקן אגרסיבי יכול לבצע רירייז במצב כזה, אך כשיש עוד שני שחקנים פעילים מאחוריו שחקן H לא לוקח סיכונים ומשווה 70.
SB – כמעט בטוח שעם הרייזים וההשוואות של השחקנים האחרים, לפחות אחד מהם לא מבלף. Fold.
BB – באותו היגיון, Fold.
• הקופה: 310
• 3 שחקנים פעילים.
• הטרן:
A – קשה להאמין שה-2 שיפר לאחד מהשחקנים את היד. הוא רחוק מאפשרויות הרצף השונות והוא לא לב: בהחלט קלף ששחקן A שמח לראות. בהתאם לסגנון המשחק האגרסיבי, רייז יבוא לו טוב. איזה רייז? משהו טוב, מרתיע, נניח שני שליש מהקופה, כזה שלא נותן לשחקנים שעדיין מחכים לידיים חזקות את היחסים הנכונים. רייז 200.
C – הקופה כבר יחסית גדולה ושחקן C מוביל כמעט בוודאות. זה הזמן לרירייז שלא יאפשר קלפים בזול ויכניס עוד כסף לקופה. רירייז 400.
H – שחקן H לא מרוצה. הוא עדיין מחכה לאחד מ- 15 האאוטים שלו, ועליו שוב לבדוק את היחסים כדי להחליט מה כדאי לו לעשות. עליו לשים 400 בקופה של 910: יותר טוב מ- 2:1. יש לו 15 אאוטים מתוך 46 קלפים: הפעם 31:15, קצת פחות טוב מ- 2:1.
עליו להתחשב גם במה הוא מאמין ששחקן A הולך לעשות. אם שחקןA ישווה הוא הופך את סיכויי הקופה לאטרקטיביים יותר. אך אם הוא מבצע אול אין הוא מעמיד את שחקן H במצב בעייתי. אבל H מאמין שהוא מכיר את A מספיק טוב, ולכן משווה 400.
A – כבר לא כל כך בטוח ביד שלו. אם הרירייז של שחקן C לא הרתיע אותו ההשוואה של שחקן H כבר צריכה. אך למרות החשש, הוא בכל זאת מחזיק טופ פייר, הקופה היא 1210 ועולה לו רק 200 להשוות: קצת יותר טוב מ- 6:1. לא סביר שלאחד השחקנים יש טופ פייר עם קיקר גבוה יותר (אס) כי סביר שאחד כזה היה עושה רייז עוד לפני הפלופ. שחקן A לוקח סיכון כמו שהוא אוהב לעשות, ומשווה 200.
• הקופה: 1410
• 3 שחקנים פעילים.
• הריבר:
A – הריבר לא עזר לו בשיט. ישמח מאוד ל-Showdown בלי לשלם. Check.
C – מבסוט: לב לא הגיע, מה שאומר שפלאש כבר לא יהיה לאף אחד, והרצף האפשרי יחסית חבוי ביד. אין לו הרבה ממה לפחד, וזה הזמן להימור שירוויח בשבילו כסף. עליו להסתכל על כמות הז'יטונים של החבר'ה, לשער מה הן הידיים שלהם ולהעריך איזה רייז הם ישוו. שליש מהקופה נראה סכום סביר. רייז 400.
H – קיבל את אחד מ-15 האאוטים שציפה להם. כעת הוא מחזיק ביד האפשרית הכי חזקה (The Nuts), ואין מאושר ממנו לראות את הרייז לפניו. עליו לבצע רירייז, אבל אין לו הרבה מקום לתמרן מכיוון שעליו לבצע רירייז בלפחות אותו סכום שבוצע הרייז אליו: מינימום 800 ז'יטונים. שחקן H בטוח ביד שלו, ולכן עושה אול אין של 990.
A – אולי אגרסיבי, אבל לא אידיוט. הוא מבין שהטופ פייר כבר לא היד הכי חזקה בשולחן ומחליט לפרוש במינימום נזקים ועם עוד 450 ז'יטונים. Fold.
C – מסתכל על הלוח ומזהה את הידיים היחידות שמנצחות אותו- K, K 10,10 7,7 8,9. עליו לנתח כל אחת מהידיים הללו ולבדוק מה הסבירות ששחקן H מחזיק בהן.
על שחקן C להעריך איזה סוג שחקן הוא שחקן H, האם סביר שהוא מחזיק באחת מהידיים הללו לפי האופן בו הוא שיחק. שימו לב שלשחקן H יש יותר ז'יטונים מ-C, ולכן אם שחקן C ייקח את היד, שחקן H עדיין יישאר בטורניר, אך אם שחקן H ינצח, שחקן C יודח מהטורניר.
שחקן C כבר השקיע 890 מהז'יטונים שלו ביד זו והפך את עצמו למחויב לקופה. לא כדאי לו לפרוש ולהישאר עם 350 ז'יטונים. אין הרבה הזדמנויות כאלו לאורך טורניר של שולחן אחד ועליו להמר ולקחת סיכון.
הקופה עומדת על 2560 ועליו לשים רק 350 ז'יטונים, אלה יחסים מטורפים ואין לו הרבה ברירה עם היד שלו. משווה 350, אול אין.
• שחקן H לוקח את הקופה – 2910 ז'יטונים – והופך לצ'יפ לידר הבלתי מעורער של השולחן לעת עתה.
• שחקן C יוצא מהטורניר והולך להטביע את יגונו בחבית בירה.
זהו זה. אתה מוזמן לקרוא את הדוגמא המלאה שוב ושוב פעם, עד שתבין מה השיקולים העומדים מאחורי כל החלטה. הפנמת? קדימה אח שלנו, תרים טלפון לחבר'ה ותארגן ערב פוקר. מה שנקרא, הגיע הזמן לגרוף את הז'יטון.