בניגוד לאייט-בול, שלמרות השם המטעה יש בו 15 כדורים, בניין-בול באמת יש 9. המטרה: לפגוע בהם לפי הסדר. השיטה: לתת בכדור הלבן עם המקל ולהשחיל אותם אחד אחד לחור. הבונוס: אפשר לרמות
ניין-בול הוא המשחק המהיר ביותר מבין כל משחקי הביליארד האחרים שדיברנו עליהם, וזה הגיוני בהתחשב בעובדה שצריך להטביע במשחק הזה רק תשעה כדורים. אם אתה מיומן מספיק, אפילו לא תצטרך להכניס את כל התשעה; תוכל לבצע מכת קומבינציה מורכבת הידועה בשם "קארמבול" ואז להכניס את הכדור התשיעי בעזרת כדור אחר - וניצחת. בקיצור: מדובר במשחק מהיר, מאתגר וטריקי. ממש כמו הוויברטור של חברה שלך.
הסידור
את הכדורים בניין-בול מסדרים כמו יהלום, כאשר כדור מספר אחד נמצא בראש, כדור מספר תשע באמצע, וכל השאר מסודרים באופן אקראי, או אם אתם מתעקשים, לפי סדר עולה, ככה:
הפתיחה
כמו באייט-בול, חוקי הפתיחה לא משתנים: צריך לפגוע מספיק חזק כדי שלפחות ארבעה כדורים יפגעו בבנדות, או שלפחות כדור אחד ייכנס לאחד הכיסים. בנוסף, יש פה חוק שאין באייט-בול: הכדור הראשון שפוגעים בו חייב להיות כדור מספר אחד. פגעת בכדור אחר? נכון, זו עבירה. בכל מקרה, אם נתת מכת פתיחה חוקית אבל אחד הכדורים (מלבד התשיעי) הוטבע, פשוט משאירים אותו בכיס ומדלגים עליו כשיגיע תורו. אם הכדור התשיעי נכנס, מחזירים אותו למקומו.
המטרה
לפגוע תמיד בכדור הנמוך ביותר הקיים, ואז להמשיך לפי סדר עולה עד שמגיעים ל-9. מי שהכניס ראשון את הכדור התשיעי - ניצח. יש פה עניין לא קטן של אתגר, כי לך תדע איפה כדור 4 יחכה לך אחרי שהכנסת את כדור מספר 3. מה גם שאם הצלחת להכניס את כל שמונת הכדורים אבל פספסת בתשיעי, יכול מאוד להיות שעשית ליריב שלך חיים קלים ביותר – כל מה שנשאר לו זה להכניס את הכדור התשיעי והניצחון שלו.
המטרה הנסתרת
בגלל שאתה לא רוצה להכניס שמונה כדורים, לפספס את התשיעי ולמכור את המשחק ליריב שלך, אתה יכול לעשות מה שכל שחקן מקצועי מנסה לעשות במשחק ניין-בול: "קארמבול". שזה אומר להטביע מראש את הכדור התשיעי בעזרת כדור נמוך יותר – הכדור שהגיע תורו. לדוגמא: אם לפי הסדר אתה צריך להכניס את כדור מספר 2, אתה יכול לנסות לכוון ככה שכדור 2 יפגע בכדור 9 ויכניס אותו. הצלחת? ניצחת. לא הצלחת, המשחק ממשיך כרגיל. לכאורה זה נראה פשוט, למעשה זו מכה מסובכת שדורשת חישוב כפול – איך לפגוע בכדור הראשון כדי שיפגע בכדור השני בצורה כזו שתגלגל אותו לחור. במילים אחרות, למקצוענים ופוקסיונרים בלבד.
מניין העבירות שאפשר לבצע במשחק
• לא פגעת באף כדור.
• הכנסת את הכדור הלבן לכיס.
• פגעת בכדור אחר ולא בכדור המטרה (במקרה כזה הכדור יישאר מוטבע, אלא אם כן מדובר בכדור התשיעי, ואז הוא יוחזר למקומו).
• פגעת בכדור המטרה אבל לא רק שלא הטבעת אותו, לא הוא ולא הכדור הלבן נגעו בבנדה.
• הקפצת את כדור המטרה מחוץ לשולחן.
על כל אחת מהעבירות האלה מקבל השחקן היריב שלך כדור לבן ביד – משמע, הוא יכול לשים את הכדור הלבן איפה שהוא רוצה על השולחן ולהתפרע במכה שהכי תעשה לו את זה. לפי החוקים המקובלים, במידה ושחקן ביצע שלוש עבירות רצופות, הוא מפסיד את המשחק.
אז מה היה לנו?
תשעה כדורים שצריך להכניס לפי הסדר; חמש סוגי עבירות; מכת קומבינציה מנצחת אחת; ומשחק שבדרך כלל נגמר מהר יחסית, במידה והשחקנים יודעים מה הם עושים.
ותודה לאנשי מועדון הביליארד 'ביליס', שכנראה יודעים מה הם עושים.