השניה היא ברודוג, ומדובר למעשה במספר בירות שונות מאותו מקור. ברודוג (Brewdog) היא אחת ממבשלות הבוטיק המצליחות כרגע בעולם, שמלבד לייצר בירות טובות גם חזקה מאוד במיתוג ויחסי ציבור. מספר גרסאות יגיעו לישראל, כל אחת שונה, עם טעמים אחרים ואחוזי אלכוהול משתנים, שמצליחות לרוב להמנע מעודף טעמים או הגזמה שמאפיינת בירות בוטיק צעירות שמנסות להיות מיוחדות ויוצאות מיוחדות מדי. מדובר בבירות לחובבי טעמים, בעיקר, החל מבירת ההארדקור עם 9.2 אחוז אלכוהול ועד ל-ווגבונד, הבירה המיוחדת ללא גלוטן. ללא ספק אחת היציאות המסקרנות של השנה בשוק המקומי, ומעניין יהיה לראות איך הבירות משתלבות.
השתיים הנותרות של חברת הכאם הן רדברגר – לאגר גרמנית ותיקה ומעולה, לכל מי שאוהב את הבירה שלו בלי משחקים וטעמים מיותרים, והבירה האחרונה היא ברנארד הצ'כית, לאגר נוספת שכמיטב מסורת הבירות הצ'כיות לא משחקת משחקים, מרירה, שקולעת לטעם של הבירות שהרבה מהישראלים אוהבים, כולל אותנו.
בלו מון – 5.4 אחוז אלכוהול, 13 שקלים ל- 355 מ"ל | רדברגדר- 4.8 אחוז אלכוהול, 10 שקלים ל-330 מ"ל | ברנארד לא מפוסטרת -4.9 אחוז אלכוהול, 9.50 ל- 330 מ"ל | ברוג דוג: פאנק IPA - 5.6 אחוז אלכוהול, 17 שקלים, הארדקור IPA – 9.2 אחוז אלכוהול, 21 שקלים.
ונעבור לבלגיה
עולם הבירות מחפש כיוונים חדשים, ופונה לא מעט לעולם הטעמים החדשים. אחרי השנדי בטעם אבטיח החדשה של מכבי, בירת ליפמן בטעם פירות ובריזר ליים החדשים, הגיעה גם הבירה החדשה של Leffe מבלגיה, Leffe Ruby – בירה אדמונית ופירותית שמתפקדת כמעט כקוקטייל לכל דבר, ומתאימה לערב קיץ ישראלי טיפוסי לצד ארוחה קלה או אפילו בכוס עם קרח כדי לאזן את המתיקות. 5 אחוז אלכוהול, 13 שקלים לבקבוק 330 מ"ל.
ונסיים עם וודט -Vedett Extra White. בלגית קלאסית, עם הרבה טעמים פירותיים, בעיקר הדרים, שמעניקים לה יותר קלילות מהבלגיות הכבדות וירדה לנו חלק בגרון. ואולי זה שוב הבנות במשרד שכיבו לנו את המזגן וגרמו לכל בירה קרה שלגמנו להרגיש כמו הדבר הכי טוב ששתינו השבוע. 13 שקלים ל־330 מ"ל.