בואו נודה באמת - גם אם אתם מגדולי חובבי הערק עם מנת צד של שש-בש להדגשת הפאסון האותנטי, לפעמים בא לכם להרגיש קצת יותר מיוחדים, ויוצא לכם לפזול לעבר המשקאות שנשחשבים יוקרתיים יותר. אז אם כבר פזלתם, תעשו את זה לעבר הקוניאק. 
 
רשמו לעצמכם את הטיפ הזה: הקוניאק רלוונטי מתמיד. כחלק מהשינויים של עולם האלכוהול הדינמי, הקוניאק יורד מהאולימפוס ומנסה לתפוס נתח שוק גדול יותר – בין אם בהשקת מותגים "צעירים" שמתאימים גם לקוקטיילים, קריצה לחובבי הוויסקי, שפה פרסומית נגישה יותר, או אפילו סתם במתן לגיטימציה מצד המותגים להפוך את הקוניאק לעממי יותר. 
 
מי שפונה לאחרונה בין השאר למקום הזה, לצד כמובן קוניאקים יוקרתייים יותר שהוא מייצר, הוא מותג קוניאק חדש בארץ בשם Pierre Ferrand. כמו כל קוניאק טוב הוא מיוצר מכרמי המזקקה באזור הנחשב ביותר בצרפת, שם גאים בתהליך יחודי ונחשב במיוחד שמבדיל אותו ממתחרים. הסדרה מגיעה בחמש קטגוריות שונות הנבדלות ביישון ובטעמים בצורה מאוד מורגשת. אז מלבד הבקבוקים המסורתיים הגיע גם קוניאק חוצפן ומקורי יותר בשם  Original Formula1840 שקורץ במיוחד לקהל הצעיר ומבין עניין, ופונה לעולם הקוקטיילים,  משהו שנחשב טאבו עד לא מזמן. מלבדו הגיעו לארץ גם אחיו הקלאסיים יותר:
 
ה- Ambre במחיר 220 שקלים; ה Reserve- שמטפס ל 300 שקלים; ה- Sélection des Anges שעובר תהליך יישון של 30 שנים בחביות עץ אלון, ועולה 600 שקלים; וה--Abel קוניאק אשר עובר תהליך יישון של 45 שנים בחביות עץ אלון.
אם כבר הזמנתם אותו ואתם מעוניינים להרשים את הנוכחים במיוחד, תתחילו לשנן: "הקוניאק בעל ארומות של אגס, חבוש, תאנים, וניל, עץ אלון, רמיזות של שוקולד, עור וטבק. המשקה בעל גוף מלא ועשיר במיוחד בתחושתו, מכיל מורכבות של טעמים וסיומת ארוכה מאוד למשקה". אם לא מתחשק לכם לשנן, פשוט תדברו על תג המחיר - שיעמוד על כ- 2,200 ₪.
 
אמרנו קוניאק? אז גם אחד המותגים הוותיקים לא יכול להתעלם מהקהל החדש. בית הקוניאק היוקרתי והאיכותי רמי מרטן, השיק את  רמי מרטן 1738 "אקורד רויאל", שגם הוא כמובן מופק רק מענבים משתי החלקות המובחרות ביותר בחבל הקוניאק (גרנד שמפיין ופטיט שמפיין) ומוגדר כמו כל קוניאק שרמי מרטן מייצר בתואר הנחשב FINE CHAPAGNE COGAC . מחיר מומלץ ל- 320 שקלים.
אין תמונה
מצד אחד קוניאק, מצד שני ג'ין

עוברים ללבנים

ואם בטרנדים עסקינן - השנה החולפת הייתה טובה לג'ין – טובה מאוד. בברים מתמחים או בבר השכונתי שלכם, המשקה המופק מערער הפך למרכיב דומיננטי בחיי הלילה, ולא נראה שהוא מתכוון להיעלם בקרוב.  התנופה מטרנד הקוקטיילים ומוקמות בילוי  יעודיים שמחזיקים רפרטואר שלם של סוגי ג'ין שונים מאחורי הבר מעניקים למשקה חשיפה מחודשת בארץ. אחד המשקאות החדשים שהגיעו לא מזמן הוא הבומביי ספייר איסט – הרחבה ללמותג המוכר עם תוספת של למון גראס (מתאילנד) ופלפל שחור (מוייטנאם) שאמורים לייצר הרגשת חמימות נעימה. לנו מרגיש שכל בר שמתפאר בקוקטיילים שלו או במגוון הג'ין, ראוי שהוריאציה הזו תנוח אצלו על המדף  - הבומביי ספייר איסט נותן מימד מעניין למשקאות ג'ין רגילים ולקוקטיילים.

לקינוח

דז'יסטיף הם אותם משקאות שבאים טוב אחרי ארוחה כבדה, ונועדו להפיג את הכבדות של פוסט-ארוחות החג המשפחתיות, או סתם מאנץ' של שעת לילה מאוחרת. נדמה שעם הקור שעוטף אותנו, כל רגע הוא הרגע הנכון למשקאות הכהים יותר שעוטפים אותנו בתחושה של חום, ובדיוק על הצורך הזה עונה מותג כחול לבן חדש בשם  ,ÜBER שילוב ייחודי של אלכוהול וצמחים, לרבות ים תיכוניים מהאזור שלנו שנותנים את השפיץ, ונועד לעורר ולסייע בעיכול.
 
לחובבי הטריוויה: הוא מיוצר מחומרי גלם כשרים לחלוטין אך ללא תעודת כשרות כלשהי - אך ורק בגלל תווית המשקה, שהינה איור מקורי של האמן ינאי סגל. התווית משקפת את ערכי המשקה המיוחדים והנה חלק בלתי נפרד מזהותו של UBER ולכן לא היו מוכנים יוצרי המשקה לוותר עליה.
אין תמונה
למי שרוצה להתפנק אחרי ארוחה טובה. או במהלכה. או לפני. או בלי קשר לאוכל.

 
ועוד אחד לקינוח: משקה חדש - יגרמייסטר SPICE, המדגיש טעמי וניל, קינמון וזעפרן בשילוב תמצית הבסיס של המתכון הותיק והמקורי של יגרמייסטר. המוצר זמין במהדורה מוגבלת החל מנובמבר 2015.
 
בשונה מיגרמייסטר הנצרך בשוט קפוא, ממליצים המפיצים לשתות אותו נקי, בטמפרטורת החדר בכוס לואו בול או בשוט.