המטרה הרשמית: השקת Worldclass 2015 בישראל, אולי פרוייקט האלכוהול הגדול בעולם, והשקה של מותג וויסקי אמריקאי חדש מבית Bulleit. הסיבה הלא רשמית: לשתות בקלאסה ולזכות בהצצה למועדון המובחר של המיקסולוגים הישראלים.
הוורלד קלאס היא תחרות העולמית שמתיימרת למצוא את הברמן הטובה בעולם, ששיאה בגמר הגדול בדרום אפריקה עם 50 נציגים ממדינות שונות. בשנה הקרובה המתמודדים הישראלים, מתוכם ייבחר נציג, ייקחו חלק בסדרה של תחרויות, סדנאות ואתגרים מיוחדים, ויציגו מול שופטים בינלאומיים בכירים מעולמות האלכוהול.
השקת התחרות בארץ נערכה בבר השינדלר החדש ביפו, הממוקם בשוק הפשפשים בתוך האנגר עתיקות ווינטג' שהתאים לאווירה. בתכנית: קוקטיילים מרעננים, חליפות אלגנטיות ושמלות ערב. האירוע כלל סדנה קצרה מאת אחד מהברמנים המובילים בעולם - ג'ף בל מבר ה-PDT המפורסם בניו יורק. לאחר מכן עלה זמר ששר אולדיז בלייב, וגרם לאירוע שארגנה חברת IBBL המקומית להרגיש כמו חתונה של מישהו ממש חשוב.
אם יש משהו שלמדנו מהאירוע הזה הוא שסצנת האלכוהול הישראלית עלתה כמה רמות בשנים האחרונות. נראה שהברמנים (סליחה, מיקסולוגים) הנוכחים פיתחו סגנון משלהם, הכולל חיבה יתרה ללבוש מהודר ותספורות מוזרות. היי-סוסייטי בואכה הצפארי ברמת גן. צריך להיות שם כדי להבין.
אז מי יהיה הנציג הישראלי שידהים את דרום אפריקה? כולם נראים כמו מועמדים ראויים, ובינתיים אנחנו הסתפקנו בלשבת בקצה הבר ולשתות עוד מהקוקטיילים על טהרת ה-Bulleit Rye - ברבן מבוסס שיפון, שהתאים לערב כמו כפפת בייסבול ליד. דיאטנית שהכרנו המליצה לנו פעם לזנוח לחם לבן ולעבור לאכול לחם שיפון - ומה שטוב ללחם חייב לעבוד גם באלכוהול, או לפחות זה מה שאמרנו לעצמנו אחרי הדרינק הרביעי.
לא ברור אם הנציג הישראלי יהיה הברמן הטוב עולם אבל לשמחתנו הדרך לא פחות חשובה מהמטרה. נתראה בדרום אפריקה.