זאת עבודה לא פשוטה, אבל מישהו חייב לעשות אותה. רגע לפני שחגיגות השנה החדשה נפתחות, נחתנו במשרדנו אינספור בקבוקים בגדלים, אחוזים וטעמים שונים. חילקנו את השלל, בירכנו אחד את השני להצלחה, ונסגרנו איש איש בביתו עם בקבוק ומקלדת, כדי שגם אתם תוכלו להחליט עם איזה אלכוהול לפתוח את 2013.
רמי מרטן אורבן לייט
למה זה טוב: רמי מרטין מחויבים לשמירה על שיטות הזיקוק המקוריות והמסורתיות שהחלו בשנת 1724, לב הזיקוק נבחר בקפידה יתרה ומכאן מתחיל תהליך יישון ארוך ומבוקר עד הגעה לשלמות. בכל שנה מתאדים כשני אחוזים מתכולת החביות, בשפת המקומיים כמו בתחומי אלכוהול אחרים נקרא החלק המתאדה "חלקם של המלאכים". מי מאתנו לא היה רוצה לנסות קצת מחלקם של המלאכים?
מחיר: 470 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.
ערק גת - תותי פרוטי
למה זה טוב: זה ממש כמו ללכת עם ולהרגיש בלי – אמנם מדובר פה באחוזים קטנים של אלכוהול, אבל האלכוהול מורגש כאן היטב, כמו בערק הקלאסי. למרות זאת, מאף אחד מאתנו לא נדף הריח החריף שמאפיין את המשקה והטעם שנותר לאחר מכן היה נעים וניטרלי של מנטה, שלא מלווה אותך לשארית היום. בין חברים, הכל בסדר, אבל עם בחורה על הבר, כנראה שנחשוב פעמיים לפני שנזמין משקה שנקרא "ארק גת בטעם תותי פרוטי".
מחיר: 40 שקלים לבקבוק.
ריגה בלזאם – ליקר עשבים לטבי
למה זה טוב: עם כמות אלכוהול של 45 אחוזים, ריגה בלזאם הופך למחמם הרשמי של החורף, בעיקר בזכות העובדה שטעמו המר מתחבר עם כל משקה מתוק: קולה, תפוזים (אפילו דיאט ספרייט), כל דבר שקיבל חיזוק שחור השתדרג בהתאם.
מחיר: 140 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.
ויסקי פור רוזס סמול בטץ'
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_g.jpg)
מה זה: וויסקי אמריקני משובח המיוצר בדרום הישן של החוף המזרחי (קנטאקי, לואיזיאנה). ההבדל בינו לבין הוויסקי הסקוטי הוא שהברבן מכיל לפחות 51 אחוזים תירס – ומי שרגיל לג'וני, ג'ק וחבריהם הסקוטיים ירגיש מיד את ההבדל. הבקבוק העגול ופקק השעם מוסיפים לאווירת המונשיין, כמעט כמו המילה עצמה – בררררררבן.
למה זה טוב: הדבר הראשון שמבחינים בו כשפוקקים לראשונה את הבקבוק המעוצב הוא הריח, או יותר נכון – הארומה. זה נשמע כמו קלישאה אבל באמת שהדבר הראשון שעלה לי לראש הייתה המילה "פירותי", ואז עלו גם 45 אחוזי האלכוהול שירדו ממש חלק בגרון. הטעם חזק אבל לא חריף מדי - בהחלט מתאים להרמות כוסית ושתייה חברתית איטית ולא רק כדי לדפוק את הראש.
מחיר: 249 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.
סינגל מאלט - טומאטין 12
מה זה: סינגל מאלט אלגנטי ביותר, שמקבל פיניש של 6-9 חודשים, בחביות שרי ספרדיות. טעם עשיר, מורכב, מאוזן בארומות של תפוחים, אפרסקים ואגוזים. סיומת חלקה ומתקתקה.
למה זה טוב: הוויסקי הסקוטי, והסינגל מאלט בפרט, קנה את מקומו בכבוד. חומר הגלם הכי נפוץ בסקוטלנד הוא שעורה ומשמעות הביטוי "סינגל מאלט" מתייחס לוויסקי העשוי מ100% שעורה שנעשה במזקקה אחת . הוויסקים של טומאטין, מאופיינים בטעמים עשירים מאוד אך עדינים, מעולה לשתיין הויסקי המתחיל.
מחיר: 275 שקלים לבקבוק 700 מ"ל
פינלנדיה 101
למה זה טוב: כל מי שמחפש קיצורי דרך לראש טוב ודאי יעריך את המאמץ שפינלדניה משקיעה כדי להגיע למטרה במינימום שלוקים. את ההבדל מרגישים כבר אחרי 2 סיבובים. גם בערבוב בקוקטיילים הוודקה יורדת חלק, אך אם אתם בעניין של וודקה נקי או און דה רוקס הגרסה המחוזקת קצת פחות מהנה, ועדיף ללכת על הגרסה הרגילה.
מחיר: 95 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.
קרמלין גולד
למה זה טוב: בתור וודקה ברמת הביניים מינוס היא עושה את העבודה, למרות שלא בהכרח מחליקה בגרון באותה קלות כמו מתחרותיה. במקרה שאתם מנסים לפרגן בפטריוטיות סובייטית או לקשט את מדף המשקאות עם נראות אותנטית, הוודקה הזו היא בחירה מצוינת. בנוסף, יש לציין שלמרות שמה הרוסי, הוודקה מיוצרת דווקא בליטא, המרוחקת כאלף קילומטרים מהבירה הרוסית.
מחיר: 79 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.
ואן גוך דאבל
למה זה טוב: שילוב מתבקש כמעט כמו בין אוהבי האספרסו לצרכני הוודקה. טעמו מתקתק אך במידה מספקת ולא מוגזמת אם בדרינק נקי חשקת ומנגד מהווה בסיס מעולה לשילוב עם תוספות.
מחיר: 209 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.
וודקה אימפריאל קולקשיין - גולדן סנואו
למה זה טוב: למרות שמדובר במשקה צעיר יחסית (מיוצר משנת 1997), הוא מבוסס על האיכויות והידע שנרכשו בימי הביניים, ומעוצב על פי בית הצאר הרוסי. התוספת של פתיתי הזהב הופכת את הבקבוק לאטרקציה, למרות שהזהב לא משפיע על הטעם (וטוב שכך).
מחיר: 150 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.
וודקה חלפיניו
למה זה טוב: החריפות של הפלפל סותרת את החריפות של האלכוהול וגורמת לו לזרום חלק במורד הגרון. הולך נהדר כשוט קפוא או כתוספת לבלדי מרי. לא צריך להוסיף טבסקו, והטעם של החלפיניו משתלב בצורה יוצאת מן הכלל עם העגבניות, עם זאת- ממש לא מומלץ עם מיצים ורד בול. החלפיניו שתלטן מדי ולא מתערבב טוב עם מיצי הדרים למיניהם.
מחיר: 95 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.
מיוקוב אקספרסו
למה זה טוב: כי לפעמים שווה לשבור קצת את שגרת האלכוהול המסורתי, לטובת טוויסטים מפתיעים, בטח אם הם מגיעים עם ארומה וטעמים של קפה ושוקולד מריר. למרות הקור ששורר בחוץ, הדרך המומלצת לשתות אותו היא דווקא קפוא בכוס צ'ייסר.
מחיר: 225 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.
אבסולוט מהדורת סוף שנה
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_g.jpg)
מה זה: וודקה אבסולוט.
למה זה טוב: אבסולוטי יוניק זו סדרה של בקבוקים בה המכונה שמייצרת את הבקבוקים צובעת את הבקבוקים באופן רנדומלי שבסוף מתקבלים מעל מליון בקבוקים בעיצובים שונים. זה מגניב, זה נראה אחלה על המדף שלך, וזה פותח מעולה את הסילבסטר.
מחיר: 75 שקלים ל-750 מ"ל.
סינגה
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_g.jpg)
מה זה: בירת לאגר תאילנדית חביבה ומוכרת לכל מה שטייל שם. החידוש הוא שהיא מגיעה עכשיו גם בבקבוקים של 630 מ"ל.
למה זה טוב: כי זאת בירה שבאה בלי יותר מדי דרישות. היא לא חזקה באופן מיוחד (6 אחוז אלכוהול) או מגיעה עם טעמים שגורמים לך לכווץ את הגבות בתהייה, אבל היא טעימה ועושה את העבודה. משהו בסגנון של גולדסטאר, רק שבגלל ההקשר התאילנדי והאסוסציאציות של בחורות טופלס על החוף, החוויה אישהו טובה יותר.
מחיר: 13 שקלים ל-630 מ"ל.
אלכסנדר בלאק
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_g.jpg)
מה זה: בירה כהה שעשתה לנו טוב בנשמה, של מבשלת הבוטיק אלכסנדר. 7 אחוז אלכוהול.
למה זה טוב: הבירה הזאת למעשה הושקה כבר בחורף 2011, אבל אהבנו אותה מספיק גם כדי לציין אותה לקראת סיום השנה של 2012. זאת בירה בסגנון פורטר - שחורה, עם הרבה קצף. הטעמים המובילים פה הם שוקולד מריר ואספרסו, ואם תשתו אותה קרה במיוחד היא צפויה לעשות לכם טוב בנשמה, אבל אמרנו את זה כבר.
מחיר: 17 שקלים ל-330 מ"ל.
בזלת דאבל בוק
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_g.jpg)
מה זה: בירה של מבשלת הגולן (8 אחוז אלכוהול) שעשתה את הקפיצה מבירת בוטיק חביבה לחביבת המערכת, לפחות אצלנו.
למה זה טוב: חביבת המערכת, אמרנו? בניגוד, נניח, לבירה בסעיף הקודם, הדאבל בוק גורם לך לעצור ולחשוב רגע. הדאבל בוק, שמקורו בגרמניה, מיוצר לקראת החורף. הגרסה הישראלית גם משתמשת בחומרים המגיעים מגרמניה (5 סוגים של לתת שעורה), והתוצאה לגמרי עושה חשק לעוד. היא מלאה, טעימה, וחזקה. אחלה בחירה לסילבסטר 2013.
מחיר: 33 שקלים ל-750 מ"ל.