זאת עבודה לא פשוטה, אבל מישהו חייב לעשות אותה. רגע לפני שחגיגות השנה החדשה נפתחות, נחתנו במשרדנו אינספור בקבוקים בגדלים, אחוזים וטעמים שונים. חילקנו את השלל, בירכנו אחד את השני להצלחה, ונסגרנו איש איש בביתו עם בקבוק ומקלדת, כדי שגם אתם תוכלו להחליט עם איזה אלכוהול לפתוח את 2013.

רמי מרטן אורבן לייט

אין תמונה
רמי מרטין
מה זה: קוניאק איכותי במהדורה מוגבלת לכבוד הסילבסטר, המכיל ענבים מ-2 האזורים המשובחים ביותר בחבל קוניאק: מגראן שמפיין ופטי שמפיין. 

למה זה טוב: רמי מרטין מחויבים לשמירה על שיטות הזיקוק המקוריות והמסורתיות שהחלו בשנת 1724, לב הזיקוק נבחר בקפידה יתרה ומכאן מתחיל תהליך יישון ארוך ומבוקר עד הגעה לשלמות. בכל שנה מתאדים כשני אחוזים מתכולת החביות, בשפת המקומיים כמו בתחומי אלכוהול אחרים נקרא החלק המתאדה "חלקם של המלאכים". מי מאתנו לא היה רוצה לנסות קצת מחלקם של המלאכים?

מחיר: 470 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.

ערק גת - תותי פרוטי

אין תמונה
ערק גת
מה זה: ערק עם אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית למשקה אניס (18 אחוז) כאשר את טעמי האניס החזקים מרככים טעמי הפירות שבמשקה.

למה זה טוב: זה ממש כמו ללכת עם ולהרגיש בלי – אמנם מדובר פה באחוזים קטנים של אלכוהול, אבל האלכוהול מורגש כאן היטב, כמו בערק הקלאסי. למרות זאת, מאף אחד מאתנו לא נדף הריח החריף שמאפיין את המשקה והטעם שנותר לאחר מכן היה נעים וניטרלי של מנטה, שלא מלווה אותך לשארית היום. בין חברים, הכל בסדר, אבל עם בחורה על הבר, כנראה שנחשוב פעמיים לפני שנזמין משקה שנקרא "ארק גת בטעם תותי פרוטי".

מחיר: 40 שקלים לבקבוק.

ריגה בלזאם – ליקר עשבים לטבי

אין תמונה
בלזם
מה זה: ליקר עשבים מבוסס וודקה ושלל דברים טובים נוספים. בין היתר, תמציות שורשים, ניצנים ופירות יער. הבקבוק עשוי החימר מאוד מרשים ונותן תחושה שנפלתם על משקה עם היסטוריה עתיקה (בכל זאת, המשקה הלאומי של לטביה).

למה זה טוב: עם כמות אלכוהול של 45 אחוזים, ריגה בלזאם הופך למחמם הרשמי של החורף, בעיקר בזכות העובדה שטעמו המר מתחבר עם כל משקה מתוק: קולה, תפוזים (אפילו דיאט ספרייט), כל דבר שקיבל חיזוק שחור השתדרג בהתאם.

מחיר: 140 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.

ויסקי פור רוזס סמול בטץ'

אין תמונה
פור רוזס

מה זה: וויסקי אמריקני משובח המיוצר בדרום הישן של החוף המזרחי (קנטאקי, לואיזיאנה). ההבדל בינו לבין הוויסקי הסקוטי הוא שהברבן מכיל לפחות 51 אחוזים תירס – ומי שרגיל לג'וני, ג'ק וחבריהם הסקוטיים ירגיש מיד את ההבדל. הבקבוק העגול ופקק השעם מוסיפים לאווירת המונשיין, כמעט כמו המילה עצמה – בררררררבן.

למה זה טוב: הדבר הראשון שמבחינים בו כשפוקקים לראשונה את הבקבוק המעוצב הוא הריח, או יותר נכון – הארומה. זה נשמע כמו קלישאה אבל באמת שהדבר הראשון שעלה לי לראש הייתה המילה "פירותי", ואז עלו גם 45 אחוזי האלכוהול שירדו ממש חלק בגרון. הטעם חזק אבל לא חריף מדי - בהחלט מתאים להרמות כוסית ושתייה חברתית איטית ולא רק כדי לדפוק את הראש.

מחיר: 249 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.

סינגל מאלט - טומאטין 12

אין תמונה
טומאטין

מה זה: סינגל מאלט אלגנטי ביותר, שמקבל פיניש של 6-9 חודשים, בחביות שרי ספרדיות. טעם עשיר, מורכב, מאוזן בארומות של תפוחים, אפרסקים ואגוזים. סיומת חלקה ומתקתקה.

למה זה טוב: הוויסקי הסקוטי, והסינגל מאלט בפרט, קנה את מקומו בכבוד. חומר הגלם הכי נפוץ בסקוטלנד הוא שעורה ומשמעות הביטוי "סינגל מאלט" מתייחס לוויסקי העשוי מ100% שעורה שנעשה במזקקה אחת . הוויסקים של טומאטין, מאופיינים בטעמים עשירים מאוד אך עדינים, מעולה לשתיין הויסקי המתחיל.

מחיר: 275 שקלים לבקבוק 700 מ"ל

פינלנדיה 101

אין תמונה
פינלנדיה
מה זה: כמו וודקה פינלנדיה הקלאסית, רק בעלת אחוז אלכוהול של 50.5%. הגרסה המיוחדת של הבקבוק לקראת הסילבסטר מושכת את העין ונותנת אדג' מסויים שללא ספק משליך גם על הדרינק.

למה זה טוב: כל מי שמחפש קיצורי דרך לראש טוב ודאי יעריך את המאמץ שפינלדניה משקיעה כדי להגיע למטרה במינימום שלוקים. את ההבדל מרגישים כבר אחרי 2 סיבובים. גם בערבוב בקוקטיילים הוודקה יורדת חלק, אך אם אתם בעניין של וודקה נקי או און דה רוקס הגרסה המחוזקת קצת פחות מהנה, ועדיף ללכת על הגרסה הרגילה.

מחיר: 95 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.

קרמלין גולד

אין תמונה
קרמלין גולד
מה זה: וודקה קרמלין גולד טוענת להיות יצירת אמנות בעבודת יד עם זיקוק מושלם, בתהליך ייצור אותנטי ומסורתי שנשמר מאות שנים והועבר מדור לדור.  בפועל אין בה הרבה מיוחד מלבד מה שהייתם מצפים: סממנים סובייטים גנריים, כולל כמובן הקרמלין המוסקבאי המפורס, וחיה מכונפת כלשהי המסמלת עוצמה.

למה זה טוב: בתור וודקה ברמת הביניים מינוס היא עושה את העבודה, למרות שלא בהכרח מחליקה בגרון באותה קלות כמו מתחרותיה. במקרה שאתם מנסים לפרגן בפטריוטיות סובייטית או לקשט את מדף המשקאות עם נראות אותנטית, הוודקה הזו היא בחירה מצוינת. בנוסף, יש לציין שלמרות שמה הרוסי, הוודקה מיוצרת דווקא בליטא, המרוחקת כאלף קילומטרים מהבירה הרוסית.   

מחיר: 79 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.

ואן גוך דאבל

אין תמונה
ואן גוך
מה זה: וודקה בטעם דאבל אספרסו, במהדורה מיוחדת לסילבסטר. המשקה מכיל 10 מיליגרם קפאין ומיוצר משילוב של חיטה דגנים ו-5% תירס, המייצר את הטעם הייחודי למשקה.

למה זה טוב: שילוב מתבקש כמעט כמו בין אוהבי האספרסו לצרכני הוודקה. טעמו מתקתק אך במידה מספקת ולא מוגזמת אם בדרינק נקי חשקת ומנגד מהווה בסיס מעולה לשילוב עם תוספות.

מחיר: 209 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.

וודקה אימפריאל קולקשיין - גולדן סנואו

אין תמונה
גולדן סנואו
מה זה: וודקה מסנט פטרבורג בתוספת פתיתי זהב אמיתיים של כ-24 קאראט מגרמניה. המשקה עצמו איכותי מאוד, יורד בלי קושי בגרון ובלי טעם לוואי, וכיאה לוודקה רוסית עם 40% אלכוהול – עושה את העבודה.

למה זה טוב: למרות שמדובר במשקה צעיר יחסית (מיוצר משנת 1997), הוא מבוסס על האיכויות והידע שנרכשו בימי הביניים, ומעוצב על פי בית הצאר הרוסי. התוספת של פתיתי הזהב הופכת את הבקבוק לאטרקציה, למרות שהזהב לא משפיע על הטעם (וטוב שכך).

מחיר: 150 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.

וודקה חלפיניו

אין תמונה
סטולי הוט
מה זה: וודקה סטוליצ'יה המגיעה אלינו מרוסיה, ומופקת מהתססה של חיטה, בתוספת תמצית פלפל חלפיניו מקסיקני. עם פתיחת הבקבוק אי אפשר להתעלם מארומת החלפיניו הנעימה.

למה זה טוב: החריפות של הפלפל סותרת את החריפות של האלכוהול וגורמת לו לזרום חלק במורד הגרון. הולך נהדר כשוט קפוא או כתוספת לבלדי מרי. לא צריך להוסיף טבסקו, והטעם של החלפיניו משתלב בצורה יוצאת מן הכלל עם העגבניות, עם זאת- ממש לא מומלץ עם מיצים ורד בול. החלפיניו שתלטן מדי ולא מתערבב טוב עם מיצי הדרים למיניהם.

מחיר: 95 שקלים לבקבוק 750 מ"ל.

מיוקוב אקספרסו

אין תמונה
אקספרסו
מה זה: ליקר קוניאק יוקרתי 22%, המכיל קפה, שוקולד מריר ותפוז. המשקה מגיע בבקבוק מהודר ואיכותי.

למה זה טוב: כי לפעמים שווה לשבור קצת את שגרת האלכוהול המסורתי, לטובת טוויסטים מפתיעים, בטח אם הם מגיעים עם ארומה וטעמים של קפה ושוקולד מריר. למרות הקור ששורר בחוץ, הדרך המומלצת לשתות אותו היא דווקא קפוא בכוס צ'ייסר.

מחיר: 225 שקלים לבקבוק 700 מ"ל.

אבסולוט מהדורת סוף שנה

אין תמונה
אבסולוט


מה זה: וודקה אבסולוט.

למה זה טוב: אבסולוטי יוניק זו סדרה של בקבוקים בה המכונה שמייצרת את הבקבוקים צובעת את הבקבוקים באופן רנדומלי שבסוף מתקבלים מעל מליון בקבוקים בעיצובים שונים. זה מגניב, זה נראה אחלה על המדף שלך, וזה פותח מעולה את הסילבסטר.

מחיר: 75 שקלים ל-750 מ"ל.

סינגה

אין תמונה
סינגה

מה זה: בירת לאגר תאילנדית חביבה ומוכרת לכל מה שטייל שם. החידוש הוא שהיא מגיעה עכשיו גם בבקבוקים של 630 מ"ל.

למה זה טוב: כי זאת בירה שבאה בלי יותר מדי דרישות. היא לא חזקה באופן מיוחד (6 אחוז אלכוהול) או מגיעה עם טעמים שגורמים לך לכווץ את הגבות בתהייה, אבל היא טעימה ועושה את העבודה. משהו בסגנון של גולדסטאר, רק שבגלל ההקשר התאילנדי והאסוסציאציות של בחורות טופלס על החוף, החוויה אישהו טובה יותר.

מחיר: 13 שקלים ל-630 מ"ל.

אלכסנדר בלאק

אין תמונה
אלכסנדר


מה זה: בירה כהה שעשתה לנו טוב בנשמה, של מבשלת הבוטיק אלכסנדר. 7 אחוז אלכוהול.

למה זה טוב: הבירה הזאת למעשה הושקה כבר בחורף 2011, אבל אהבנו אותה מספיק גם כדי לציין אותה לקראת סיום השנה של 2012. זאת בירה בסגנון פורטר - שחורה, עם הרבה קצף. הטעמים המובילים פה הם שוקולד מריר ואספרסו, ואם תשתו אותה קרה במיוחד היא צפויה לעשות לכם טוב בנשמה, אבל אמרנו את זה כבר.

מחיר: 17 שקלים ל-330 מ"ל.

בזלת דאבל בוק

אין תמונה
בזלת


מה זה: בירה של מבשלת הגולן (8 אחוז אלכוהול) שעשתה את הקפיצה מבירת בוטיק חביבה לחביבת המערכת, לפחות אצלנו.

למה זה טוב: חביבת המערכת, אמרנו? בניגוד, נניח, לבירה בסעיף הקודם, הדאבל בוק גורם לך לעצור ולחשוב רגע. הדאבל בוק, שמקורו בגרמניה, מיוצר לקראת החורף. הגרסה הישראלית גם משתמשת בחומרים המגיעים מגרמניה (5 סוגים של לתת שעורה), והתוצאה לגמרי עושה חשק לעוד. היא מלאה, טעימה, וחזקה. אחלה בחירה לסילבסטר 2013.

מחיר: 33 שקלים ל-750 מ"ל.

>> אלה היו המשקאות שפתחו את 2012