"זחילת פאבים". במקור מנהג של ג'נטלמנים בריטים צעירים, בימי פריחת בתי הג'ין בלונדון. הרעיון: במקום להתקע בבר אחד, עוברים בין בר לבר, שותים משקה אחד או שניים – ועוברים לבר הבא. היתרונות ברורים: במקום לחכות שההרפתקות, הבחורות ושאר הדברים המעניינים יבואו אליך בזשמן שאתה על הבר, עסוק בשיחה נמרצת עם הברמן על היתרונות והחסרונות של טקילת גורמה, אתה רודף אחרי ההרפתקה. עוד יתרונות? השילוב המצוין בין ההשפעות של האלכוהול על הזיכרון לטווח קצר ובין העובדה שאתה מחליף מקום כל הזמן גורמת לעיתים קרובות לתחושה של אובדן מציאות שאתה פשוט חייב לחוות.
בקיצור, זחילת פאבים – או בר-הופינג, כמו שקוראים לזה אחינו באמריקה – זחילת ברים היא לישיבה בבר כמו שישיבה בבר היא ללשבת בבית ולשתות לבד. יותר כיף, יותר מה לעשות – ויותר סיכוי שלא תחזור הביתה לבד, וזה בפני עצמו רעיון לא רע. ולמה קוראים לזה זחילת פאבים? אחרי שלושה ברים ושישה ג'ין אנד טוניק, אתה לא בדיוק הולך מפאב לפאב.
לאן ללכת
אתה רוצה ללכת למקום עם הרבה ברים מתאימים. יש ערים שבהן כל הברים צמודים זה לזה (ירושלים, אם כי שם אין הרבה ברים שמתאימים לזחילת פאבים), ויש ערים שבהן יש כמה איזורים שונים. אתה רוצה ברים מתאימים וקרובים זה לזה, כי לנהוג אתה לא הולך.
איפה להתחיל
השאלה הזו תלויה במה אתה מתכנן. אם אתה מתכנן לשתות, התשובה פשוטה: מתחילים במקום זול, שבו תוכל לתדלק בקצת (או ממש-לא-קצת) אלכוהול ולהמשיך הלאה. אם יתמזל מזלך, תמצא את תאומת-הנפש שלך שבדיוק מתדלקת באותו המקום, אם כי צריכים לזכור שבמקומות זולים יותר סביר שתמצאו בחורות זולות (שזה לא בהכרח רע). גם חשוב: מתי מתחילים. עדיף להתחיל מוקדם, כי זחילת פאבים לוקחת הרבה זמן, ואתה לא תספיק שום דבר אם תגיע לבר הראשון שלך בחצות.
נחזור לענייני מקומות
כאן עולה השאלה מה אתה רוצה מהערב. אם אתה רוצה רק למצוא בחורה ולסגור עניין, אז אין זמן לבזבז. אתה עובר מבר לבר, יושב לא יותר מחצי שעה ומשקה אחד בכל אחד, וממשיך הלאה. אם אתה גם בקטע של ערב בחוץ עם החבר'ה, אז כדאי שאחרי התדלוק תלכו למקום האהוב עליכם, שבו בו איזה שעה, ואז תמשיכו הלאה בשיטוט. במקרה כזה מומלץ גם לסיים במקום עם רחבת ריקודים, כי אחרי כל האלכוהול הזה כנראה שתרצו להתפרע – ואל תשכח שבמקומות שבהם רוקדים תוכל למצוא די והותר בחורות ששתו לפחות כמוך.
אוכל
אם אתה כבר בחוץ מדי פעם, אין סיבה שלא תאריך את קיבולת האלכוהול שלך באופן מלאכותי. סנדוויץ' שומני באיזור הדרינק הרביעי או החמישי יביאו אותך בבטחה לעבר הדרינק השמיני הנכסף.
אל תשכח לזרום
הרעיון בזחילת פאבים הוא לא להתקבע: לא להתקבע על מקום אחד, על בחורה אחת, או על תכנון מסוים של הערב. אם לא הולך לך במקום מסוים, תמשיך הלאה. אם הולך לך מצוין במקום אחר, אין סיבה להמשיך הלאה. אם השותף שלך תפס בחורה, אל תיתקע על העובדה שהייתם אמורים להמשיך לבר אחר. לזרום זה חשוב.
האופציה הקלאסית
כאמור, המנהג מקורו בלונדון של סוף המאה ה-19, אז נדמה היה שכל בית שני מייצר ומגיש ג'ין. מכאן, שאם אתה רוצה להיות באמת קלאסי, תישאר עם דרינק אחד ולך על ג'ין אנד טוניק. אין צורך לדבר במבטא בריטי או לבקר בלנדן – אבל זה עוזר.
ולסיום, מסלולים מומלצים
התייעצנו עם טובי המומחים ששלחו לנו רשימה של כמה מקומות מוצלחים בתל אביב ובירושלים, כולל מקומות עם אוכל באיזור.
תל אביב
מסלול בן-יהודה
ברגמן – ארלוזרוב 15 פינת בן יהודה, תל אביב. טלפון: 054-5908100
פרינדז / אליעזר / אלכוהום – טרילוגיה של פאבים אחד לצד השני צפונית מבן-יהודה פינת ארלוזרוב.
מורטי והלן – עוד קצת צפונה, על פינת ז'בוטינסקי ובן-יהודה (בן יהודה 196). לאתר
אוכל ושתיה באזור:
לה-גאטרי – מעדן צרפתי נפלא, סוג של קרואסון ממולא – או בשוקולד או בגבינה / נקניק / שניהם. יאמי-יאמי-יאמי. פתוח עד 4 בבוקר בד"כ. צמוד לטרילוגיית הברים פרינדז / אליעזר / אלכוהום. (בן יהודה 184).
בר-בוניה – גם בר, גם דגים ופירות ים מצוינים. טיפונת צפונה (50 מטר) מטרילוגיית הברים פרינדז / אליעזר / אלכוהום. (בן יהודה 163). לאתר
בנדיקט – הסניף המקורי של המסעדה שמגישה רק ארוחות בוקר נמצא בבן-יהודה פינת ז'בוטינסקי (מול מורטי והלן). (בן יהודה 171). לאתר
מסלול דרום אבן גבירול
השופטים – אחד הפאבים הותיקים בת"א. רחוב השופטים פינת אבן-גבירול, קצת צפונית ללונדון מיניסטור (אבן גבירול 39, 03-6951153).
הפרינדס-אנדרגראונד (Friends Underground) – בקומה 1- של בניין הלונדון מיניסטור (איפה שאולמות "צוותא"). לא להתבלבל עם ה"לאנדן" שנמצא בקרבת מקום באותה הקומה. אבן גבירול 30.
בקיז (Beckys) – עוד פאב פשוט, עוד קצת דרומה באבן גבירול, בצד המערבי של הרחוב, דרומית לפינת קפלן. אבן גבירול 13.
המיוסיק-רום – אם אתה רוצה מוזיקה טובה. בד"כ יש כזו במיוסיק רום, בר עם חלל הופעות אלטרנטיבי, בבית ציוני אמריקה, רח' דניאל פריש 1.
שים לב: אפשר להתחיל מכל אחד מהצדדים, הליכה מקצה אחד לשני היא כ-5-7 דקות.
אוכל ושתיה באזור:
המשוגעת – מול הבקיז (אבן גבירול 12, 057-9377980).
קרפצ'יו – גם כן מול הבקיז. תנסה קרפצ'יו צרפתי. מצוין (כל עוד אתה אוהב גבינות מסריחות). אבן גבירול 8. לאתר
נונה – קצת צפונית באבן גבירול, בצד המזרחי של הרחוב, אחרי השופטים, פתוח ומגיש אוכל 24 שעות, ויש לו גם בר אם אתה מרגיש שיש לך פתאום יותר מדי דם באלכוהול. ארוחת "בוקר בוקרים" היא טובה. אבן גבירול 44.
מסלול קינג ג'ורג' – בוגרשוב – בן יהודה
סילון – בר שיש בו גם סליזיות אפלה, גם צפיפות אינטימית וגם אווירה מספיק מינית וכיפית. מקום טוב להתחיל בו את הערב. קינג ג'ורג' 89, ליד הנביאים (03-6200053).
70 פילים – גם יופי של אווירה, גם אחלה חלל, גם כל הבחורות השוות בתל אביב, וגם אווירה של פיק אפ בלי שזה באמת יהיה פיק אפ. זה גם מקום טוב להתקע בו ולגמור בו את הערב. בוגרשוב 70, מול בית הכנסת. (03-6291777)
פאב לא בר (או הפבלו) – לאחרונה גילינו שהוא נפתח אחרי העדרות ממושכת של הבעלים; הפאב הפצפון הזה מנגן תמיד מוזיקה טובה, תמיד מלא באנשים טובים, והוא תחנת תדלוק מצוינת בדרך שלך לאלנבי. בוגרשוב 18, כמעט על בן יהודה. (0523-353036)
המולי בלום – זה בר טוב לגמור בו את הערב, כי יש בו אווירה חברית וכי הוא לא קלאוסטרופובי כמו ברים אחרים: אפשר לראות מתוכו את הרחוב בחוץ ולהזכר שאפשר גם ללכת הביתה. מנדליי מו"ס 2 , פינת הירקון 100,תל אביב - 03-5221558.
אוכל ושתיה באיזור:
החלק המערבי של בוגרשוב – ובן יהודה – מלאים במקומות לשיכורים כמוך, שרוצים נקניקיה בטוסט או איזה פיצה בין דרינק לדרינק. מומלצים במיוחד: הנקניקיה-בטוסט במערב בוגרשוב, ממש מול הפבלו; ואם אתה רעב לפני חצות, הפיצה בבוגרשוב, מול 70 פילים.
ירושלים
כל המקומות נמצא במרכז העיר. יש כמה ברים באיזור התעשיה, אבל לרוב אין סיבה להתאמץ.
בלו הול – זה המקום שאליו תלכו לתדלק. נמצא בסמטה הראשונה על רחוב יואל משה סלומון, ממש ליד קצין העיר. סלומון 12 - 02-6256488
מיה (Mia) – פיק-אפ שיובא לירושלים היישר מתל אביב. נמצא ברחוב הלל 18 פינת רבי עקיבא, צמוד לארומה.
יהושוע – נמצא ברחוב בן סירא. בערך פיקאפ, לקהל מבוגר יחסית. יש להם גם תפריט אוכל מצוין ואלגנטי. בן סירא 18.
הטריפל – דאנס בר ברחוב יוסף ריבלין. הרבה בחורות, הרבה אלכוהול, ודי הרבה ערבי תגלית. יש גם דמי כניסה, אבל זה לא יקר.
הקצה – מקום קטן ואיכותי ברחוב שושן (סמטה מול כיכר ספרא), אבל די רחוק משאר המקומות. למרות זאת, מאוד מומלץ. שושן 4.
התקליט (הלני המלכה 7) הבל ווד בר (ריבלין 5) הדבלין (שמאי 4) – כבר המלצנו לכם עליהם.
אוכל ושתיה באיזור:
הכל (חוץ מהבלק) נמצא ברחוב הילל, דלת ליד דלת. אין מה לחפש רחוק.
איוו מיט בורגר – המבורגרים. אפילו לא רעים ולא יקרים במיוחד.
ג'חנון בר – אולי נשמע לכם מוזר, אבל מספק רעב אלכוהול בצורה מיידית, זולה ומספקת.
צ'יליז פיצה – הפיצה הכי טובה בירושלים, נקודה.
בלק בר & בורגר – רחוק מכל השאר, בקצה של רחוב שלומציון. היתרון היחיד הוא שבלילה יש להם תפריט זול ומוצלח (המבורגר וצ'יפס ב-30 שקל, בערך).