נשים אוהבות קוקטיילים מצחיקים, זו עובדה. נכון, לא כולן, ישנן כמה מיוחדות שיזרמו איתך על ערב של בירה וצ'ייסרים או אפילו יעשו איתך ראש בראש על בקבוק וויסקי איכותי, אבל רובן יעדיפו משקה המוגש בכוס מגונדרת עם קרח גרוס וצבע של מארקר זוהר. למה, אתה שואל? התשובה המדעית היא – קיבולת. לנשים יש קיבולת קטנה יותר לשתייה, מכיוון שחסר להן אנזים המפרק אלכוהול, ולרוב משקל הגוף שלהן נמוך משלנו.
הבעיה היא שאנו הגברים, אוהבים נשים. בעלי הברים בכל העולם קלטו את הקטע והחליטו לתמחר את המיצים המשודרגים בהתאם. שזה כואב לכיס. הקטע הוא שלהכין את הקוקטיילים הזוהרים האלו זה לא ממש קשה או יקר. אפשר לחסוך את היציאה היקרה לבר, להכין לה את הקוקטיילים שהיא אוהבת בבית ולהרוויח שלוש פעמים: אישה שמורשמת מהיכולות שלך, מבושמת מהאלכוהול המשובח - שכבר נמצאת אצלך על הספה.
לכן החלטנו לספק לך את הכלים להרשים את הבחורה ולשמור את הקרדיט אצלך, ולא אצל הברמן שבכל מקרה יעמיס איזו שבורה הלילה.
הקלאסיים
קוסמופוליטן
ידוע גם בכינוי "קוסמו" או "אוי, אני כזאת קארי בראדשו". המשקה נכנס לרשימת הקוקטיילים האהובים בעיקר בעקבות הצלחת הסידרה "סקס והעיר הגדולה". מתכון בטוח לגרום לאישה לחשוב שאתה מיסטר ביג.
למי מתאים: לבנות שחיות בסרט שהן גיבורות בסדרה של HBO.
רכיבים:
1 מנה וודקה (אפשר וודקה מלון)
1/2 מנה טריפל סק
1/2 מנה מיץ ליים
1/2 מנה מיץ אוכמניות
אופן הכנה:
נער את כל הרכיבים בשייקר וסנן לכוס מרטיני.
למשקיען: קשט את שפת הכוס עם פלח לימון.
דאקירי קפוא
שם כללי לקוקטיילים קפואים על בסיס פירות ורום. השם ניתן למשקה על ידי קבוצת כורים בקובה שהמציאה אותו כדי להתקרר ולתפוס ראש מתחת לאדמה. המשקה היה פופולרי במיוחד בתקופת היובש בארצות הברית. בניגוד לוויסקי ו-וודקה שהיו אסורים בזמנו, הסכמי המסחר עם ארצות אמריקה הלטינית איפשרו צריכת רום, מה שהפך את הדאקירי למשקה הנמכר ביותר. דאקירי ניתן להכין עם כמעט כל פרי מתוק או חמוץ, אולם גירסת התות מבטיחה הצלחה וודאית.
למי מתאים: לבחורות שלא רוצות להרגיש טעם של אלכוהול אך רוצות אחרי 3 כוסות להגיד "וואו איזה סטלה, מאיפה זה הגיע?"
רכיבים:
2 מנות רום
1 מנה מיץ לימון ממותק (סאוור)
1/2 מנה טריפל סק
נגיעה של גרנדין
4 תותים
אופן הכנה:
הכנס את כל הרכיבים יחד עם קרח לבלנדר והפעל.
למשקיען: קשט את הכוס עם פרוסות של הפרי הנבחר.
מוחיטו
נחשב למשקה מספר אחד באתרי הנופש ברחבי העולם, בזכות היותו מרענן מאד ובעיקר כי הוא עושה את העבודה יופי. מקורו כמו הדאקירי – בקובה, אך המשקה שאנחנו מכירים היום (המוגש בכוס היי-בול) הוא תוצאה של עיבוד מחדש אמריקני, כמובן.
למי מתאים: לבחורות בינלאומיות שרגילות לנפוש בחופי העולם.
רכיבים:
1 מנה רום
1/2 מנה מיץ לימון ממותק (3/4 מיץ לימון + 1/4 מי סוכר)
עלי נענע חתוכים
סודה או ספרייט
אופן הכנה:
נער את הרום, הלימון והנענע בשייקר עם קרח כתוש.
שפוך לתוך כוס היי-בול (אל תסנן) וכסה עד הסוף עם סודה או ספרייט.
למשקיען: קשט עם פלח לימון ועלי נענע.
קיר רויאל
הקוקטייל הפשוט והזול ביותר ברשימה, עובדה שלא פוגעת ביעילותו להשיג את המטרה. בצרפת נהוג לשתות אותו לפני הארוחה (אפריטיף). המשקה קרוי על שמו של פליקס קיר, ראש העיר דיז'ון (כן, זו של החרדל), אשר הגיש את המשקה לאורחים רשמיים שביקרו בעירו והפך את המשקה לפופולרי. המשקה שילב את שני התוצרים העיקריים של האזור – היין, וליקר הקרם דה קסיס.
למי מתאים: לכוסיות, או לפחות לבנות שחושבות שהן כוסיות.
רכיבים:
4 מנות שמפניה (או קאווה)
1/2 מנה קסיס
אופן הכנה:
מזוג את הרכיבים לתוך כוס השמפניה
למשקיען: הוסף לכוס דובדבן שישקע ויקבל את הטעם
מרגריטה
התשובה הקלאסית בארה"ב לשאלה "מה השעה?" היא -It's Margarita Time! . המרגריטה הוא הקוקטייל הנמכר ביותר באמריקה, עובדה שיכולה לגרום לך להבין עד כמה המשקה הזה גורם לבחורות לזרום. במקסיקו, דרך אגב, משם המשקה במקור, המרגריטה הרבה פחות פופולרית.
למי מתאים: לאמריקניות צעירות או גרושות מבוגרות שמחפשות גוד טיים.
רכיבים:
1 מנה מיץ לימון ממותק (סאוור)
2 מנות טקילה
1/2 מנה טריפל סק או 1/2 מנה קירסאו כחול (להכנת מרגריטה כחולה)
אופן הכנה:
נער את הרכיבים בשייקר עם קרח וסנן לכוס מרגריטה.
למשקיען: צפה את שפת הכוס במלח (מרח לימון ואז טבול במלח) וקשט עם פלח לימון.
המפתיעים
למה מפתיעים, אתה שואל? לא כי הם מסובכים במיוחד, אלא כי בארץ הם לא ממש ידועים. לכן, הדייט שלך תופתע מאד כשתכין אותו. זה טוב לך.
מאי טאי
המשקה המפורסם הזה הוא קוקטייל קייצי מרענן וכייפי, המככב כמעט בכל סרט חוף אמריקני. אחת הגרסאות למקור המשקה, שרק נשמע אסייאתי, הוא במפגש של כמה תיירים מטאהיטי עם בעל בר בבר נידח באוקלנד, קליפורניה בשנת 1944, אבל על הקרדיט מתחרה גם בעל מסבאה אחרת בלוס אנג'לס. אבו שוקרי המקורי – הגרסה האמריקנית.
למי מתאים: לבחורות עם קיבולת ואהבה לאלכוהול. קוקטייל מפנק במיוחד למבינות עניין.
רכיבים:
2 מנות רום בהיר
1/2 מנה טריפל סק
1/2 מנה אמרטו
1/2 מנה מיץ ליים
נגיעה גרנדין
אופן הכנה:
נער את הרום, טריפל סק, אמרטו, ליים והגרנדין בשייקר.
סנן לתוך כוס גבוהה עם קרח.
למשקיען: קשט עם ליים ומטריה (ולא, אין לי שמץ איפה תמצא מטריה).
טקילה סאן רייז
משקה פשוט ופופולרי מאד בכל העולם, שמסיבה לא מובנת לא עבר קליטה טובה בארץ, אולי מכוון שאנו הישראלים, חושבים שטקילה זה משהו שקונים ב-18 שקל בקיוסק כשאתה בן 16. לסאן רייז אינספור אפשרויות וניתן לשחק עם כמעט כל רכיב בקוקטייל.
למי מתאים: לבחורות שיכולות להתמודד עם טקילה בלי להתנהג כמו אמריקנית על מרגריטה.
רכיבים:
1 מנה טקילה
מיץ תפוזים (עדיף סחוט או עם עיסה)
כמה טיפות גרנדין (או מיץ חמוציות)
אופן הכנה:
שפוך את הטקילה לכוס עם קרח.
מלא את הכוס כמעט עד הסוף במיץ תפוזים וערבב.
הוסף נגיעה קלה של גרנדין.
למשקיען: טפטף את הגרנדין באיטיות על הקרח כדי ליצור הפרדת צבעים.
המושקע ביותר
סנגריה
קלאסי, נצחי ומתאים לכל מזג אוויר (בגרסה קרה או חמה). הסנגריה הספרדית אינה קשה להכנה, אבל דורשת השקעה. ההצלחה, אגב, מובטחת, בעיקר מאחר והכמות להכנה היא קנקן שלם שאחריו הכל נראה הופך הרבה יותר קל.
למי מתאים: לאוהבות יין, פירות ולנשים שלא באו עם הרבה תוכניות למחר בבוקר.
רכיבים:
1 בקבוק יין אדום צעיר
20 מ"ל מיץ לימון
30 מ" סירופ סוכר
120 מ"ל ברנדי
1 כוס סודה
1 כוס מיץ תפוזים
פירות חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
ערבב את כל החומרים בקנקן שקוף והגש.
למשקיען: פירות, פירות ועוד פירות.
למתכונים לקוקטילים שבכתבה ועוד: http://www.arbev.co.il/recipes/cocktails