כולם אוהבים לשבור מדי פעם את השגרה, לצאת מהבועה ולעשות משהו חדש ולא-אופייני. למרות זאת, בתחום האלכוהול אנחנו נשארים בדרך כלל די מרובעים, והולכים כמעט תמיד על החצי-ליטר-בירה-פלוס-צ'ייסר הבנאליים. ובכן חברים, לא עוד. הגיע הזמן להתפרע, ובדיוק בשביל זה אספנו לכם כמה מהקוקטיילים הכי מוזרים בעולם.
"שאקה זולו רום בלייזר" (Shaka Zulu's Rum Blazer)
ג'רי "הפרופסור" תומאס היה ברמן אמריקני שנחשב לאבי תורת ה"מיקסולוגיה". אחד הקוקטיילים הידועים שלו הוא ה"רום בלייזר", משקה המכיל רום מתובל, וויסקי ואבק קינמון, שעיקר הקסם שלו הוא צורת ההכנה וההגשה ושימש השראה לגרסה המוגשת בשאקה זולו, בר לונדוני מצליח.
כדי להכין את הקוקטייל המיוחד הזה, ש"מתבשל" לנגד עיני הלקוח, על הברמן להצטייד בשני קנקני כסף ומצית. הוא מדליק את הוויסקי בתוך אחד הקנקנים ומוסיף את שאר המרכיבים תוך כדי מזיגה מקנקן אחד לשני, עד שלבסוף נמזג התוצר הסופי לתוך כוס בטמפרטורה של לפחות 50 מעלות צלזיוס. אז תעשו פווווו ארוך לפני שאת לוגמים, סבבה?
יהלומים לנצח (Diamonds are Forever)
גם ג'יימס בונד יודע שזהו אחד הקוקטיילים היקרים ביותר בשוק. כשהוא מוגש בכוס "סבורסקי" יוקרתית, שבגזעה משובצים יהלומים אמיתיים מורכב הקוקטייל הזה מהקוניאק והשמפניה הכי יקרים שתוכלו למצוא, בשילוב תערובת צמחים ועשבי תיבול, מושרים באלכוהול כמובן, בשם "ג'רי תומאס" של חברת המשקאות הגרמנית "האמת המרה".
האמת המרה יותר היא שתיאלצו להיפרד מלא פחות מ-1,347 דולרים עבור התענוג, אבל תוכלו להתנחם בכוס היהלומים, אותה מקבל במתנה כל מי שמזמין את הקוקטייל.
גביע הביצה (coquetier)
במאה ה-18 התכנסו חברי ארגון "הבונים החופשיים" בניו אורלינס. חוץ מלדבר על מה שמדברים בכינוסים שלהם, היו החבר'ה גם צמאים. אחד החברים, רוקח בשם אנטואן אמדה, החליט להיות מקורי והפתיע את חבריו בקוקטייל המכיל רום, שוקולד וקינמון, המעורבבים יחד עם... ביצה חיה.
המשקה, שמוגש בתוך קליפת הביצה עצמה, נודע כמעורר חשק מיני ומוגש היום בברים מעטים בלבד. אחד מהם הוא ה"פרט א-דינר" בברלין, אם אתם באזור, ומחירו שם הוא 9.30 אירו.
"המעורר המשמח של הביצים והבייקון" (Wakey, Wakey, Mary, Eggs and Bacey)
אחרי לילה של שתייה כבדה, אין כמו קוקטייל שהוא גם ארוחת בוקר. במקרה הזה מדובר על ערבוב של לא פחות מבלאדי מרי מתובל בחריפות, סטאוט אירי, בייקון, ביצי שלו וגבינה מותכת. התענוג הזה מוגש בליווי קישוטי ירקות כבושים, וההאנג-אובר שלכם היה כלא היה. יאמי.
נפיחת הברווז (Duck Fart)
הקוקטייל בעל השם מעורר הצימאון הוא משקה פופולארי במיוחד דווקא באלסקה. ולמה קיבל המשקה את שמו? אולי בגלל חוזקו הרב ומרכיביו הגורמים ליריית חימום מיידית בכל הגוף, אבל סביר יותר להניח שדווקא בשל הקולות אותם אתם עלולים להוציא מגופכם אחרי לגימתו.
מדובר בקוקטייל שהומצא ככל הנראה בשנות ה-80, הוא בנוי שכבות-שכבות (כלומר המרכיבים לא מעורבבים זה עם זה) וכולל בעיקר קלואה ואייריש קרים המעניקים לו גונים שונים של צבע חום שוקולדי.
"בוהן חמוצה" (Sourtoe cocktail)
את הקוקטייל הזה, כך מדווחים מקורות שונים ברשת, טעמו עד כה כ-60 אלף בני אדם בלבד. הסיבה למספר הנמוך פשוטה למדי – הוא מוגש בבר אחד בלבד בעולם הנמצא ביוקון שבקנדה ויכול להיות בעצם כל משקה רק שלתוכו מוסיף המוזג הנחמד גם בוהן אדם אמיתית לגמרי.
מקורו של המשקה, שהופיע לראשונה בשנת 1973, עדין עלום, אבל קיים לגביו כלל "אצבע" חד וברור: "אתה יכול לשתות את זה מהר או לאט - אבל השפתיים חייבות לגעת בבוהן". שיהיה בהצלחה.
תשוקת הפלטיניום (Platinum Passion)
הקוקטייל מעורר התאווה הזה הומצא במיוחד עבור ולנטיי'ס דיי בשנת 2005, והוא מוגש היישר למיטתכם במלונות המובחרים של ניו-יורק, עבור 1,500 דולרים לכוס (או 6,000 לבקבוק).
בתוך הכוס תמצאו ערבוב של שמפניה יוקרתית עם פסיפלורה, סוכר חום ודבש, ואין לנו ספק שאחרי שתשקיעו סכום כזה, הגוף יתחמם היטב והאהבה תנצח.
"מאי תאי מקורי" (Original Mai Tai)
כולכם מכירים את המאי-תאי, אותו קוקטייל טרופי-אקזוטי מתקתק המורכב מרום, סוכר וליים אותו אפשר להזמין בכל בר שכונתי, אבל אם אתם חפצים להגיע למקור, עליכם להרחיק עד למלון "הסוחר" בבלפסט שבאירלנד.
הבר במלון "הסוחר" הוא מקום היחיד המכין את הקוקטייל מסוג הרום המקורי בו השתמש טריידר היק, בעל מסעדה מקליפורניה שרקח אותו לראשונה בשנת 1944. מקור השם "מאי-תאי" הוא מהמילה הטהיטית "טוב", וזה בדיוק מה שתרגישו אחרי שתלגמו את הקוקטייל המקורי ותיפרדו מלא פחות מ-1,270 דולרים.
וינסטון (Winston)
ב-7 לפברואר 2013 קבע הברמן האוסטרלי יואל הפרנאן שיא גינס כשהכין ב"מועדון 23" במלבורן את הקוקטייל היקר ביותר אי פעם.
ה"ויסטון", הקרוי כמובן על שם ויסטון צ'רצ'יל, מכיל שני שוטים של קוניאק יוקרתי משנת 1858, ליקר גראן מרנייה, יין שארטרז ותבלינים שונים. לפני שאתם מזמינים כוס - ונפרדים מלא פחות מ-12,040 דולרים!! – כדאי שתדעו שלהכין את המשקה לוקח לא פחות מיומיים, בהם עומדים המרכיבים יחד ומייצרים טעם ש(על פי מקורות זרים כמובן) אינו נופל מנקטאר האלים שעל האולימפוס.
ומה יש לצ'רצ'יל עצמו לומר בעניין? "הפקתי הרבה יותר מהאלכוהול, משהוא גבה ממני". איש חכם, וינסטון.
לא יודעים מה איתכם, אבל הכתבה הזו עשתה אותנו צמאים, ועדיין לא 11 בבוקר. ברגעים כאלה אנחנו אוהבים להיזכר בפתגם של אוסקר ווילד, שאמר ש"העבודה היא הקללה של מעמד השתיינים", אז למה אתם מחכים? לחיים!
רוצים לטוס לסיבוב ברים בלונדון? בחרו את הבר האהוב עליכם ואולי תזכו!
הכתבה בשיתוף עם שוופס