זהו סיפורם של מ' ות', בני זוג ממרכז הארץ, שניהם בשנות ה-40 לחייהם, נשואים למעלה מ-10 שנים והורים לכמה ילדים. עד לפני כשנה וחצי יחסיהם של בני הזוג היו תקינים ובריאים, אך אז פרץ משבר גדול שמוטט לבסוף את נישואים.
במהלך השנה האחרונה עזב הגבר פעמיים את הבית המשותף אחרי שטען כי יחסה של אשתו אליו מנוכר, והיא השפילה אותו לא פעם מול חבריו לעבודה.
הגבר, שמשמש כמורה בבית ספר, סיפר כי אשתו הגיעה מספר פעמים לחדר המורים במוסד בו הוא מלמד, הרימה קול צעקה ו"עשתה לו בושות מול כל שאר המורים".
"היה הייתה מגיע לבית הספר בו עבדתי ומביישת אותי מול המפקחים, המורים והתלמידים. היא האשימה אותי והעלילה עליי שאני מנהל רומנים עם מורות בבית הספר והוציאה לי שם של 'רועה זונות'", טען הבעל.
"אשתי מקללת ומדברת בלשון גסה ובוטה. בבית ומחוצה לו. היא לא רוצה להשתתף איתי במטלות הבית, לשטוף כלים ולבשל, ואמרה לי שאשכור עוזרת".
בבית הדין טען הגבר כי לא הוא אשם בגירושים, שכן עוד לפני כן ביקש לעשות שלום בית עם אשתו אך היא סיכלה את המהלך, מה שמוכיח שיש לה אחריות רבה למתרחש, ולטענתו, היא כלל אינה רשאית לקבל את סכום הכתובה שעומד על 180 אלף שקלים.
במהלך תביעתה של האישה בבית הדין הרבני בפתח תקווה, היא דרשה לחייב את בעלה לתת לה גט ולשלם לה את מלוא סכום הכתובה בטענה כי הוא מנהל רומנים במקום עבודתו, דרישה שהתקבלה על ידי בית הדין הרבני בפתח תקווה שהורה לדבר לשלם לה את הסכום המדובר.
הבעל בתגובה ערער על ההחלטה לבית הדין הגדול בירושלים, ודרש לבטל את פסק הדין ולא לחייב אותו לשלם לה את כספו, שכן היא משפילה ומקללת אותו ואת בתם, היא אינה זכאית לדמי הכתובה, והתנהגותה נוגדת את ההלכה היהודית. בהמשך עוד טען הבעל כי סכום הכתובה עליו חתם היה "מוגזם" מיסודו והוא לא נעשה בשיקול דעת במעמד החתונה.
עוד במהלך הדיון אישרה האישה שאכן הציעה לבעלה לשכור עוזרת בית שתבצע את העבודות השונות בביתם, זאת מכיוון שהיא עובדת מחוץ ליישוב בו הם מתגוררים ואין לה זמן לנקות את הבית ולבצע את שאר המטלות.
לבסוף, אחרי קרב האשמות מכוער מאוד, דחו דייני בית הדין הרבני הגדול את ערעור הבעל וחייבו אותו לשלם לאשתו את סכום הכתובה וכן הוצאות משפט בסכום של 5,000 שקל.