א', בת ה-81 ממרכז הארץ, דורשת בימים אלה להתגרש מבעלה בן ה-83 בגלל סירובו להתחסן בחיסון השלישי, ואף הגדילה לעשות והוציאה נגדו צו מניעה האוסר את כניסתו לביתם המשותף.
מדובר בבני זוג הנשואים למעלה מ-50 שנה, מבוססים מאוד מבחינת כלכלית, הורים לילדים וסבים לנכדים. לפני מספר שבועות, אחרי שמשרד בריאות הורה לחסן את בני ה-60 ומעלה בחיסון השלישי החליט הגבר שהוא לא מעוניין להתחסן. בני הזוג אמנם כבר התחסנו פעמיים, אך הפעם כאמור הגבר עמד על סירובו מחשש לפגיעה בבריאותו.
לטענתה של א' היא ניסתה לשכנע את בעלה להתחסן אבל הוא סירב בתוקף. "אני לא מוכנה שבעלי יסכן אותי ואת ארבעת ילדינו ונכדינו", קבלה האישה. "אני התחסנתי ראשונה בקופת החולים, אבל בעלי לא מאמין בחיסון ומפחד שזה יפגע בבריאותו. הוא מושפע מהפייק ניוז על השפעות החיסונים ואמר שאת החיסון השלישי הוא לא מוכן לקבל".
זמן קצר לאחר הוויכוח ביניהם הודיעה האישה לבעלה היא מתכוונת לעזוב את הבית אם לא יתחסן אבל זה לא עשה עליו רושם מיוחד, עד שלבסוף היא שכרה את שירותיהם של עורכי הדין יצחק שילה וגלית ברוש המתמחים בדיני משפחה, ואלו ביקשו בשמה להוציא צו מניעה נגד הגבר במידה ויתמיד בסירובו להתחסן וטענו כי יש לאסור את כניסתו לביתם.
"אני נמצאת בקבוצת סיכון עם מחלות רקע ואני חוששת להידבק בקורונה בגלל סירובו של בעלי להתחסן", טענה האישה. עורכי הדין שלה מצדם פנו לבעל והבהירו לו שסירובו להתחסן מסכן את חיי אשתו והם מאיימים להוציא נגדו צו מניעה ולהגיש תביעת גירושים בשמה לבית הדין הרבני.
לדבריהם של עורכי הדין חשוב מאוד שבית המשפט יפסוק בסוגיה האם יש לחייב בקבלת חיסון, ובעיקר באילו מצבים אי קבלת חיסון מסכנת או מהווה סכנת חיים. הבעל כאמור עדיין מתמיד בסירובו להתחסן, ובית המשפט לענייני משפחה יצטרך לפסוק בקרוב בבקשתה יוצאת הדופן של האישה.