חן חן למתפנפן: המדריך השלם לשיער חלק
יש לך שיער מקורזל, מתולתל או שסתם מתחשק לך לדפוק הופעה בבת מצווה של חברה? קבלי את כל הדרכים והטיפים איך להחליק את השיער בבית כמו שצריך
נטע קרצו-נייגר | הורים וילדים
| פורסם
25/08/11 14:19:41
מתפנפנת להפליא | צילום:
אימג'בנק/GettyImages
שונאת לעשות פן | צילום:
Jupiterimages, GettyImages IL
מראה השיער ואופן סידורו ידוע בהשפעתו על ההרגשה הכללית. שיער אסוף ומסודר למשעי יעורר הרגשה טובה, בשעה ששיער מרושל עלול לבייש אותך לצאת מהבית. אחת מהדרכים לשפר את ההופעה היא ללכת לייעוץ אצל ספר. לעתים תספורת נכונה יכולה לעשות פלאים.
דרך מקובלת נוספת היא באמצעות שימוש בפן. הבשורה הטובה: את יכולה לחסוך כסף וללמוד לעשות פן טוב ומושקע לעצמך. הבשורה הפחות טובה: המראה החלק ישרוד רק עד החפיפה הבאה.
כך תעשי לעצמך פן יעיל בבית
מעצב השיער אילון כפיר מסביר את הדרכים להשגת פן מושקע:
- חפופים אחד אחד: פן טוב מתחיל בחפיפה טובה.
- מדד הלחות: לאחר החפיפה יבשי את השיער במגבת ובייבוש קצר בפן. השיער צריך להיות לא רטוב מדי אך גם לא יבש מדי (כדי שלא יחזור לצורתו המקורית).
- מנתקים ת'קשר: סרקי את השיער במסרק צפוף שיניים שיתיר את כל הקשרים.
- חצי חצי: מכשיר הפן בבית אינו מקצועי כמו במספרה, ובנוסף קשה לנו להגיע לבד לחלק האחורי. לשליטה טובה מומלץ לחלק את השיער לשניים - לתפוס בקליפס את השיער מקו האוזן האחת לשנייה (כמו בקוקו בלוף) ולהתחיל לעבוד על החלק האחורי.
- גלגלי אותה: השתמשי במברשת עגולה. בבית עדיף להשתמש במברשת עם גלגל פנימי מברזל ולא מעץ, מכיוון שגלגל הברזל מתחמם וכך תורם אף הוא לתוצאה טובה. בנוסף, לסיבוב המברשת על פני השיער יש תפקיד משמעותי. ככל שתגלגלי את המברשת תוך כדי תנועה מעלה-מטה, כך תצרי עיבוי טוב יותר, הלחות תצא מהשיער והפן יחזיק זמן רב יותר.
- מרחק נגיעה: אסור להצמיד את פיית הפן לשיער. אם תקפידי על חפיפה טובה ותייבשי מעט את השיער טרם ביצוע הפן, השיער יגיב טוב גם אם הפן הביתי חלש יחסית. המרחק המקסימלי שאפשר לקרב את הפייה לשיער הוא שני ס"מ.
- מכת חום: לסיום הורידי את השיער כלפי מטה וללא מברשת קרבי את הפן. הפעולה תיתן לשיער מכת חום שתגרום לו להתיישר (אל דאגה, השיער לא יתנפח מכיוון שכעת הוא חלק ואינו מתולתל). לסיום, מרחי על השיער סרום שימנע מהלחות להידבק אליו, וכך יאריך את ימיו החלקים.
כך תמזערי נזקים בשיער (וחשמל סטטי) כתוצאה מהפן:
מומחי הנקל שוורצקופף (שם קצת מוזר, כן) מוסיפים את הטיפים הבאים המסייעים בשמירה על טיב השערה:
- ייבוש טוב: יבשי את השיער במגבת לפני השימוש; ככל שהשיער רטוב יותר, כך משך פעולת הייבוש וההחלקה תהיה ארוכה יותר. מומלץ לקצר אותה ככל האפשר, שכן החום הממושך "שורף" את פני השטח של השערה, ובקצותיה נוצרות נקודות צהובות וקצוות מפוצלים.
- תכשיר ייעודי: מומלץ להשתמש בתכשירים המעניקים לשיער שכבת הגנה טרם השימוש במחליק הקראמי/הפן. Gliss ספריי הגנה מחום, למשל, מגן על השיער מחום של עד 220 מעלות, מעניק רכות וברק ומפחית את אפקט החשמל הסטטי (שוונצים).
- אל תגזימי בחום: התאימי את טמפרטורת המכשיר למטרת השימוש והשתדלי לא להגיע לטמפרטורת הגבוהות ביותר של המכשיר. במידה ואת רוצה רק לייבש את שיערך ולתת לו נפח והחלקה קלה תוכלי להסתפק בחום נמוך יחסית של כ- 180 מעלות.
- כך תאחזי בו נכון: אוחזים בפן מעל הראש ומפנים את זרם האוויר ממרכז הקדקוד כלפי מטה, כלומר עם כיוון השערה. הפניית זרם האוויר כלפי צמיחת השיער תקל על מלאכת ייבוש השיער ותפחית מראה חשמל סטטי.
- בלי עצירות ביניים: הקפידי תמיד לנוע עם המכשיר מבלי לעצור על מנת שהשערה לא תישרף ותישבר באמצע, מה שייצור מראה של קצוות שיער לא סימטריות.
- תסתפרי! מומלץ להסתפר אחת לחודשיים-שלושה (כן, גם "להוריד קצוות" נחשב) על מנת לרענן את מראה השיער. הסרת הקצוות היבשים תורמת לצמיחה תקינה של השיער ולהקלה על הסירוק וסידור השיער.
>>הכתבה המלאה התפרסמה במגזין הורים וילדים