שיעור חופשי: ראיון מיוחד עם כוכבי הסדרה "יוני והמחוננים"
איזה מין תלמידים היו השחקנים של "יוני והמחוננים"? אילו מקצועות הם הכי אוהבים ואילו פחות? איזה חופש גדול הם הכי זוכרים? ואיזה מסר יש להם בשבילכם? כל התשובות בראיונות בכתבה
איך הייתם מגיבים אם יום אחד הייתם מגלים שהגעתם בטעות לפנימייה מיוחדת שכל תלמידיה הם מחוננים? ליוני, כדורסלן מצטיין, זה קורה כשהוא נכנס במקרה למשרדו של מנהל פנימיית “אולימפוס", פנימייה שתלמידיה מצטיינים בתחומים שונים.
את יוני ודמויות מעניינות רבות אחרות תוכלו למצוא בסדרת המקור החדשה של ערוץ דיסני ששמה “יוני והמחוננים". הסדרה מספרת כאמור על פנימייה מיוחדת, שמנהל בית הספר שלה, ירחמיאל, מנסה לחפש אחר התלמיד שיביא כבוד לפנימייה שלו ויזכה בגביע בתחום היחיד שהמנהל עדיין לא זכה בו: כדורסל.
יוני מתקבל לפנימייה בלי לדעת לאן הגיע, וביומו הראשון הוא פוגש בתלמידים שעתידים להיות חבריו הטובים: אדם, עלמה ונועה. לצד מורים מוזרים ובעל קפטריה תחמן ילמדו יוני, עלמה, אדם ונועה שמה שבאמת חשוב זה להיות יחד, להישאר חברים טובים וכמובן: לעשות חיים משוגעים בזמן הלימודים. תפסנו לשיחה צפופה את שחקני הסדרה לשאלון שכולו בית ספר (וגם קצת חופש גדול).
קבלו את יוני
את הכדורסלן המצטיין, משחק איתי עשת, ששמח מאוד לקבל את התפקיד הראשי בסדרה: "זה פשוט מדהים. זו הייתה הפתעה גמורה. מהרגע שבו נבחנתי לתפקיד ועד שבישרו לי שקיבלתי אותו עבר תהליך קצר, ולא הצלחתי לעכל את הבשורה".
ספר על הדמות שלך
"יוני הוא כדורסלן טוב מאוד, אבל הוא לא חכם במיוחד, בלשון המעטה. הוא בחור מקסים וחברותי, ואין לו כוונה לפגוע. בניגוד אליו אני לא כדורסלן מצוין, אבל אני מקווה שאני לא טיפש כמוהו".
אתה בקשר עם השחקנים שמשתתפים איתך בסדרה?
"אני חבר טוב מאוד של דביר מאזי"ה, שמשחק את אדם. אני אפילו נמצא איתו כרגע בטירונות, ואני אוהב אותו מאוד. אנחנו מבלים יחד ועוזרים זה לזה. עם הבנות שמשחקות לצדי, מאי מלר, שמשחקת את עלמה, ואליסה ויסבורד, שמגלמת את נועה, אני פחות שומר על קשר, אבל אני אוהב אותן מאוד".
איזה מין תלמיד היית?
"הייתי תלמיד טוב. השקעתי כמה שיכולתי. היה לי די קשה בלימודים, כי היו לי בעיות קשב וריכוז והייתה לי דיסלקציה. למזלי קיבלתי הרבה עזרה בבית הספר וסיימתי עם ממוצע ציונים גבוה. המורים והתלמידים אהבו אותי".
איזה מקצוע הכי אהבת?
"המקצוע האהוב עליי היה היסטוריה. התחברתי לזה מאוד וגם לאזרחות. בשניהם הייתי טוב".
ומקצוע פחות אהוב?
"מתמטיקה. הראש שלי פשוט לא מצליח לחשוב באופן מתמטי".
מהו החופש הגדול שהכי זכור לך?
"החופש הגדול שבין כיתות י"א לי"ב היה מדהים. הייתה לי הרגשה של חופש מוחלט ושל בגרות ענקית. החבר'ה ואני טיילנו הרבה בארץ והיה כיף אמיתי. בחופש הגדול שבין י"ב לצבא התפתחתי מאוד מבחינת האישיות".
יש לך מסר לתלמידים?
"אל תמהרו לכעוס. חברים עוזרים תמיד לעבור את הלימודים בהנאה גדולה יותר. צריך למצוא את האנשים שמסייעים לך לעבור את תקופת הלימודים בקלות, אנשים שחולקים איתך את הבעיות שלהם ועוזרים לך".
קבלו את עלמה
מאי מלר מגלמת את עלמה, מוזיקאית מחוננת שלומדת גם היא בפנימיית "אולימפוס". "אני אוהבת מאוד את הדמות שלה", אומרת מאי, "היא מגניבה וצינית, והיא אוהבת מוזיקת רוק".
את מזדהה עם הדמות?
"אני מזדהה איתה בעיקר באהבה למוזיקה. היא מנגנת בפסנתר וגם אני. בניגוד אליי היא מנגנת גם בגיטרה חשמלית, כך שהיא מגניבה יותר. אני גם מזדהה עם מה שעובר עליה כתלמידה - תקופות הלחץ, החברויות והאהבה. זה גם מה שעובר עליי".
בסדרה עלמה מתחברת לנועה, ציירת וחובבת בעלי חיים, לאדם, הגאון החנון של בית הספר, וליוני, שחקן הכדורסל שבא מעולם שונה מעולמה של עלמה, שבו היא מתאהבת.
גם במציאות הצלחת להתחבר לשחקנים שמגלמים את הדמויות האלה?
"דביר (אדם) ואני חברים המון שנים. אליסה (נועה) גרה די רחוק, אז קצת קשה לנו להיפגש. אבל בתקופת הצילומים דביר, אליסה, איתי ואני נהגנו לצאת יחד לבלות".
מאי נמצאת עכשיו בעיצומה של תקופת הבגרויות. לדבריה, לא היה לה קל לשלב בין הלימודים לצילומי הסדרה, אבל בית הספר תמך בה, ולרוב הצילומים התקיימו בימים שבהם לא היו לימודים.
איזה מין תלמידה את?
"אני לא מחוננת, אבל אני תלמידה טובה. יש לי ציונים טובים ואני מסתדרת עם המורים. בכיתה אני לפעמים שקטה ולפעמים עושה שטויות, תלוי במצב הרוח. אני משתדלת להיות נחמדה לכולם, אבל יש לי את החברים שלי שאיתם אני יוצאת ומבלה".
מהו המקצוע האהוב עלייך?
"יש מקצוע אחד שמדבר אליי מאוד והוא תיאטרון".
ומקצוע פחות אהוב?
"אני לא טובה בהיסטוריה. יש יותר מדי פרטים, ואני לא מתחברת כל כך אל המקצוע הזה".
מהו החופש הגדול שזכור לך במיוחד?
"בחופש אחד נסעתי עם להקת 'על הבמה', להקה ייצוגית של הרצליה שמתעסקת במשחק, שירה וריקוד שבה אני חברה. נסענו לארצות הברית להופיע מול קהילות יהודיות. ההופעות היו כיפיות. זו הייתה חוויה שלעולם לא אשכח".
יש לך מסר לתלמידים?
"תמיד תהיו אופטימיים, דעו שהכל עובר ובסוף יהיה טוב!".
את הכתבה המלאה ניתן למצוא בגיליון "מעריב לילדים" החדש