חומרים:
כוס קורנפלור
חצי כוס מים
צבע מאכל ירוק
קערה
נייר עיתון
1. מכסים את השולחן בנייר עיתון.
2. מערבבים בקערה את הקורנפלור והמים.
3. מוסיפים חמש טיפות של צבע מאכל ירוק.
4. לשים את התערבות עד שהיא הופכת לעיסה ירוקה ודוחה.
איך זה קורה?
חגית טייב, מדריכה במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים מסבירה: במפגש בין החומרים נוצר קולואיד, תערובת כמעט הומוגנית של שני חומרים. במערכת זו, חלקיקי חומר אחד נמצאים בתרחיף של חומר אחר. החומר שנוצר כאשר מערבבים קורנפלור עם מים מתנהג כמו מוצק כאשר מפעילים עליו לחץ ( כאשר לשים אותו) ומתנהג כמו נוזל כאשר לא מפעילים עליו לחץ (או כשמפעילים לחץ נמוך).
קורנפלור מכיל עמילן תירס, חומר שחלקיקיו הם בצורת שרשראות ארוכות מאד. כאשר מוסיפים מים לקורנפלור, חלקיקי המים עוטפים את השרשראות. בזמן הלישה - חלקיקי המים הקטנים מגיבים ביתר קלות ללחץ המופעל (ללישה) וזורמים במהירות רבה יותר מאשר שרשראות העמילן. כתוצאה מכך השרשראות שנותרות יבשות מסתבכות אחת בשנייה, מתקשות לנוע ויוצרות עיסה דביקה.