חומרים:
שקית שמרים
בקבוק ריק של חצי ליטר
משקה מסוכר: מיץ פירות, קולה, אפשר גם משקאות דלי סוכר.
בלון
גומייה
שלבי הניסוי:
ריקוד הקנקן: איך גורמים לצימוקים לקפוץ?
משה פרסטר והצאצא מדגימים
ריקוד הקנקן: איך גורמים לצימוקים לקפוץ?
1. שופכים את השמרים לבקבוק.
2. ממלאים רבע מהבקבוק במים פושרים.
3. מוסיפים מיץ עד חציו של הבקבוק.
4. מצמידים את פיית הבלון לפיית הבקבוק באמצעות הגומייה וממתינים.
איך זה קורה?
חגית טייב, מדריכה במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים מסבירה: השמרים מפרקים את הסוכר תוך יצירת פחמן דו חמצני. הגז המשתחרר עולה מעלה, מפעיל לחץ על הבלון ומנפח אותו. כמו כן, בזמן פירוק הסוכר נוצר אלכוהול אותו ניתן להריח במהלך הניסוי.