makoland

לאן הולכת הפסולת אחרי שאנחנו "מורידים את הזבל"?

חשבתם פעם מה קורה לאשפה שלנו אחרי שאנחנו מורידים אותה מהבית וזורקים אותה לפח הזבל ברחוב? ררריק סקיילק מאקולוקו יצא לשטח ובדק עבורנו בדיוק מה קורה לכל האשפה הזאת אחרי שבאה משאית ולוקחת אותה

מקולנד | פורסם 04/10/10 14:39:04
אקולוקו ררריק חושף את האמת שמאחורי הזבל | צילום: מקולנד

לפני אלפי שנים לא הייתה בעיה של סילוק אשפה. האדם השתמש בחומרים מהסביבה הקרובה כדי לייצר את הדרוש לקיומו. למשל: אבנים, קליפות, צדפים, ענפים ושורשים. את מזונו הוא ליקט או צד והפסולת שהוא ייצר הייתה מועטה וטבעית, כך שהיא לא גרמה נזק לסביבה.

לפני 200 שנה בערך התחיל האדם לייצר חומרים חדשים שאינם מצויים בטבע. כתוצאה מההתפתחות הזו רמת החיים עלתה ואיתה גדלו הצרכים של בני האדם וכמובן... כמות הפסולת שהוא מייצר.לצורך השוואה, לפני שלושים שנה ייצרנו בממוצע רק שליש מכמות הפסולת שכל אחד מאיתנו מייצר היום.

את האשפה שאנחנו זורקים בפח השכונתי אוספות משאיות ומובילות אותה למזבלות. מזבלות הן אתרים אזוריים שבהם מרוכזת ונקברת פסולת. המזבלות גורמות בעיות שונות כמו:

     ריחות חריפים לא נעימים כתוצאה מפירוק האשפה הטבעית (חומרים אורגנים)

      התפרצות של שרפות מגזים דליקים שנוצרים בתהליכי פירוק האשפה

      מטרד של זבובים יתושים וציפורים.

      התפתחות חיידקים וטפילים שונים, ומכרסמים כמו חולדות, היכולים להפיץ מחלות.

בתהליכי הריקבון של האשפה נוצרים גם חומרים רעילים שנשטפים במי גשם ומגיעים למי התהום ועלולים לזהם אותם ובכך לסכן את מאגרי מי השתייה שלנו.

נשמע נורא, אה? למזלנו, בשנים האחרונות התחילו לקבור פסולת בבורות ענק שהתחתית שלהם נאטמת כדי למנוע מחומרים מזיקים לדלוף לקרקע ולמים שלנו. הבעיה שאתרים כאלה עולים המון כסף, וגם בהם כמעט ונגמר המקום. קבלני סילוק אשפה עבריינים לא רוצים לשלם את הכסף שעולה קבורת אשפה נאות והם זורקים את הפסולת באתרים שלא הוכשרו לכך, ולכן נקראים אתרים "פיראטיים".

littel girl recycling bin תתחילו למחזר ולשמור על עולם יפה יותר | צילום: dgrilla, Istock

אז מה אפשר לעשות כדי לעזור לעולם עם בעיית סילוק הפסולת שלו?

הפרדה ומיון של פסולת לצורך מחזור חלק מהפסולת; ככל שנמחזר יותר חומרים, כך נצטרך לקבור פחות זבל, וגם נצטרך לבזבז פחות משאבים של העולם שלנו, שפשוט הולכים ונגמרים!

להפחית את כמות האשפה שאנו מייצרים; לפני שאנחנו קונים משהו, כדאי לשאול את עצמנו, האם אנחנו באמת צריכים אותו או שהוא פשוט יגמור בקרוב בתור פסולת שאין לאן לזרוק?

לעשות שימוש חוזר במיכלים ואריזות; יש המון דברים שאחרי שמשתמשים בהם, אפשר להשתמש בהם שוב ושוב ושוב. ככל שנשתמש יותר פעמים במיכלים ואריזות, נעזור יותר לסביבה!

הפקת אנרגיה מפסולת אורגנית; יש פסולת אורגנית שניתן לשרוף בלי להזיק לסביבה, השריפה פולטת אנרגיה שניתן להשתמש בה לצרכים שונים. מחימום ועד הפקת חשמל.

ייצור קומפוסט מפסולת אורגנית;  קופוסט הוא דשן שעוזר לצמחים לגדול. ניתן להפיק קומפוסט משאריות אוכל וירקות. אם נייצר קומפוסט גם נפחית את כמות האשפה שצריך לסלק, וגם נעזור לעצים לגדול ולייצר עבורנו חמצן לנשימה!

היכנסו לאקולוקו, עצבו לעצמכם את הדמות שלכם והשתגרו.

>>רוצים לדעת עוד על מיחזור?

>>היכונו לנקמתה של האשפה

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגיות: אשפה   פסולת  
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן