הדיירים: ציפי עוסקת בהום סטיילינג וגדעון מנהל פרויקט בחברה לטפטפות. בני הזוג בשנות ה-50 לחייהם ויש להם 4 ילדים.
הבית והחזון: בית קטן וצפוף בקיבוץ מגל, שסבל מבעיות רטיבות קשות. הריהוט היה ישן ועבר מחבר לחבר. המטבח הספיק להכנת קפה בלבד, זכר לימים בהם נהגה המשפחה לסעוד בחדר האוכל. הדיירים לא השקיעו בבית, כיוון שידעו שהם עומדים לשפץ ולהגדיל אותו. כל החסכונות נשמרו לשיפוץ הזה. ההוראה הייתה פשוטה: לשבור את הקירות אך לשמור על היסודות הקיימים.
דרישות הדיירים: בית מרווח ומואר שיתאים למשפחה בעלת שש נפשות, ובבוא היום גם לאירוח נכדים.
עלות השיפוץ: השיפוץ שכלל את הריסת כל הקירות בבית (נשארו רק הרצפה והיסודות), החלפת כל התשתיות ושיקום הגינה והמדשאות עלה כ-80 אלף דולר.
כיור מזכוכית, תנור בצבע כחול
השיפוץ: כדי לענות על הצרכים של כולנו, הגדלנו את החללים המשותפים. כדי לאפשר ארוחות משפחתיות יצרנו פינת אוכל גדולה. אי אפשר היה להתעלם מהמדשאות ומהגינות שהקיפו את הבית, לכן פתחנו פתחים גדולים בכל מקום כדי שהבית יהיה מואר ושטוף שמש.
הסלון: העיקרון של דלת גדולה המובילה לחצר הבית נשמר. במקום מסגרת העץ, מסגרנו את הפתח במסגרת מפורזלת. המודל שעמד לנגד עיני הוא בית יווני. לכן ריצפנו את הבית באריחים בהירים, צבענו את המסגרת בסלון בכחול ושמנו קשת גדולה מלמעלה. קשת דומה נבנתה גם במטבח. הסלון נשאר חשוף, כדי לא לחסום את הנוף לדיירים וכדי להפוך את מסגרת החלון לקישוט. לא הייתה סיבה לחשוש ממציצנים. במחשבה לאחור, הייתי בוחרת בכחול פחות דומיננטי. הצבע שבחרתי מגביל מאוד את בחירת הצבעים הנוספים בבית.
המרפסת: כדי ליצור רצף בין הסלון לחוץ ריצפנו את המרפסת באריחים זהים. את הדק שנוסף לאחר מכן בחרתי לצבוע בלבן ולא בצבע העץ הסטנדרטי כדי לשמור על המשכיות של הצבע. הרצף הזה גורם לכך שהסלון נראה כפול בגודלו לאדם העומד בכניסת הבית והוא מתחבר באופן מעניין לירוק בחוץ.
ריהוט: אני לא אוהבת סטים. לכן רכשתי זוג ספות וריפדתי אותן בצבעי זהוב ובורדו, המשתלבים יפה עם הצבע הכחול. בגלל בעיות תקציב השארתי חלק מהריהוט הישן וצבעתי אותו. מזנון טלוויזיה, לדוגמא, נצבע בגון ורוד מעושן. באיקאה רכשתי בפרוטות מסגרות עץ שגם אותן צבעתי באותו גוון . הצבע הזה מיתן את הכובד של החום והסיף רכבות לסלון. בנוסף, שטיחים בצבעים חמים הוסיפו לאווירה החמימה והנעימה.
המטבח: גדל גם הוא, ונוסף לו חלון גדול. כחול, כמובן. בגלל החלון חיפשתי ומצאתי תנור אפיה כחול של קופרבוש. את קולט האדים הכחול צבעו במיוחד עבורי בתנור. כדי לפתור את בעיית מקומות האחסון עיצבתי את האי באמצע המטבח עם מקום לבקבוקי יין, ספרי בישול ומגרות נשלפות לכלים השונים.
חדר שינה הורים: המטרה הייתה ליצור מערכת נפרדים להורים, עם מקלחת ושירותים. שטח קטן "נגנב" מחדר השינה וכך נכנסו גם אמבטיה וגם מקלחון לחדר המקלחת. יוצרת בזכוכית יצרה לי כיור מקסים מזכוכית מחוסמת.
לחדר השינה רכשתי מיטה ושידות, שנצבעו בלבן. את שאר הריהוט צבעתי בגון ירוק-ים, כמו גם את דלת הכניסה. טפט בצבע מתאים משלים את המלאכה.
חדרי ילדים: לשאר חברי הבית נבנה אגף משלהם עם שירותים ומקלחת. כל ילד זכה סוף סוף לפינה משלו, שם הוא בחר בעצמו את צבע לקיר אחד.
פרולוג: השאיפה הייתה ליצור בית חם ונעים, שבחירת הצבעים שלו תשדר הרמוניה. בית שמזמין את דייריו לחלוץ נעליים, להשתרע על הספה ולהירגע. כל פריט בבית נאסף בקפידה רבה ובהזדמנויות שונות. אינני מאמינה בבתים אינסטנט שנראים כמו כפולה במגזינים.
כסטייליסטית לעיצוב פנים אני מאמינה שאפשר לשנות את מראה הבית גם ללא שבירת קירות וללא הוצאות מרובות. בית הוא לא רק סך כל רהיטיו. דווקא הקישוטים הקטנים והצבעוניים הם אלו שנותנים את הטון. צביעת קיר או ריהוט ישן ומשעמם, החלפת ריפוד ועוד יכולים לחולל פלאות במראה הבית.
ציפי בן אמיתי היא סטייליסטית לעיצוב פנים
רוצים לראות עוד בתים לפני השיפוץ ואחריו?
שיפצתם את בית חלומותיכם ואתם רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו מייל