הדיירים: זוג בשנות ה-50 שמתגורר במנהטן, ניו יורק. היא עורכת דין, הוא איש עסקים.
הדירה והחזון: בפרויקט הדירות "סי אנד סאן" שממוקם בתל אביב. שטחה של הדירה כ-120 מטרים והיא הייתה מוזנחת ומשעממת, למרות הפוטנציאל הענק והמיקום המעולה שלה.
בני הזוג רצו דירה שתשמש אותם בעת ביקוריהם בארץ. הדרישה העיקרית הייתה פונקציונאליות ופשטות. במהלך השיפוץ גבר התיאבון לעיצוב חמים ומוקפד וכך יצא ששדרגנו את החומרים והעזנו יותר.
עלות השיפוץ: 200 אלף שקלים - כולל החלפת תשתיות, שדרוג האמבטיה, השירותים, המטבח, שבירת קירות, וילונות והתקנת פרקט.
משך השיפוץ: כשלושה חודשים.
מכוונים ישר למטרה
שלושה ימים עמלו הפועלים על פירוק, הריסה ופינוי של מערכות הריהוט, האינסטלציה והחשמל שהיו מיועדים להחלפה בדירה. התחלנו בעבודות הבנייה ובמקביל בהנחת תשתיות החשמל והאינסטלציה. התריסים הידניים הוחלפו בתריסים חשמליים וכל הרצפה חופתה בפרקט.
המטבח: העמוד והקיר האלכסוני שכיכבו במטבח הישן ממש לא נראו טוב ביחד. המבנה האלכסוני של המטבח הישן היה כל כך בנאלי, שהרגשנו חובה לשנות אותו. ישר, ישר, ישר – זה המפתח לשבירת התנועה הסתמית. קיר גבס שנבנה בזווית ישרה לארונות המטבח עשה את העבודה ויצר גם פינת אחסון חשובה.
בהשלמה לקווים הישרים חיפשנו ניקיון מבחינת העיצוב - ומצאנו אותו בדמות הנישות בקיר. נקודת חן מלבבת היא מכונת הקפה build in בחזית המזווה.
המטבח בסגנון מודרני (חברת "סמל") מפורמיקה לבנה עם קנט אלומיניום. כדי לשבור את המראה האחיד והבוהק, שילבנו פורניר זברנו בארונות העליוניים ובאי הבישול. אלמנט שגם התכתב עם פריטי ריהוט מהמזרח הרחוק ומאפריקה שנאספו במשך השנים, ביניהם שולחן אוכל מעץ מלא מאינדונזיה.
גופי התאורה שנבחרו לבית מגיעים ממחוזות מנוגדים; המנורה בצורת חבית מזכוכית שתלויה מעל אי הבישול לעומת השנדלירים הקלאסים על גבול הקיטש בפינת האוכל. אני חייבת לציין את העובדה שמיקום גוף התאורה בסמוך לפינת הבישול אינו פרקטי במיוחד, אבל נלקחה בחשבון העובדה שהמטבח הזה מתפקד לפרקים ולא מדי יום.
הסלון: בחלל המרכזי התמקדנו בעיצובים בגבס, ובהתקנת קרניז שידגיש את גודל החלונות; בשיפוץ זה לא הוחלפו החלונות ונדרשנו לחשוב על דרכים לטשטש את צורתם. הפיתרון: קרניז ווילון בשילוב תאורה רכה שיוה להם מראה מהודר ומסתורי.
מערכת הסלון כוללת מספה מרופדת בבד כותנה וכורסאות עור שעלו לארץ בהזמנה מיוחדת מארצות שונות בעולם.
חדר השינה: החלון הוסתר על ידי צלון מרפפות עץ רחבות וצבועות בלבן, בנינו מדפי גבס במיוחד למזכרות שאספה בעלת הבית ממסעותיה ברחבי העולם ולהשלמת המראה הנקי, תלינו גוף תאורה שנראה מרחף בחלל.
חדר האמבטיה: הצבנו ארון אמבטיה חדש ואוורירי יותר שמשמש לאחסון מוצרי הקוסמטיקה של בעלת הבית.בנוסף, התקנו כיור מאוד לא טרנדי, אפילו אנכרוניסטי – כיור תחתון. אני חסידה של כיור זה מכמה סיבות. מבחינת הניקיון, אין בעיה להעביר מטלית בתנועות ישרות ופשוטות - לעומת זאת, קשה מאוד לנקות משטח אשר מונח עליו כיור מגושם. בנוסף, זה אולי עניין של טעם אישי, אבל אני אישית לא אוהבת את המראה המגושם של הכיורים הפיסוליים. כדי שהכיור החדש יקבל נוכחות, הוספנו משטח מאבן קיסר לבן עם סינר רחב, שעושה את העבודה.
שירותי האורחים: רצינו ליצור חלל מודרני, נקי ובהיר; בחרנו אריחים בגוון שחור-אפור, ריצפנו בפרקט בצורה אלכסונית, ותלינו מראה מרשימה בעלת מסגרת עץ מעוטרת בפיתוחי תחרה.
פריט אהוב: באחד הסיורים שלי, נתקלתי בקונזולה מעוצבת ברוח "שאבי שיק" שכבשה את לבי. התאהבתי בה מיד, והחלטנו לרכוש את הרהיט.
פרולוג: הסגנון שמאפיין מאוד את הפרויקט הוא אקלקטי, למשל השילוב בין הפורמייקה הלבנה ופורניר הזברנו, שיוצרים מצד אחד דיסוננס של חומר וצבע, ומצד שני קומפוזיציה מאוזנת.
בסופו של יום, התוצאה מעידה על יותר מסתם שיפוץ תפקודי. עיצוב הבית מושפע מאוד מהאישיות של בעלת הדירה שנחנה בטעם מאופק וייחודי. אני כאשת מקצוע נתתי את הנגיעות המשלימות, אך בעיקרון חזותה של הלקוחה שורה בכל פינה. במקרה הזה, טעמה של בעלת הדירה וסגנונה של המעצבת נבלעו האחד בתוך השני למקשה אחת, שיצרו הרמוניה מתוזמרת.
נעמה בן משה, מעצבת פנים בעלת משרד לאדריכלות פנים
לכתבה הקודמת: שמח בלופט - כשהדייר והמעצב מתנגשים
>> לכל הבתים במדור בשיפוץ
מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו