עיצוב הבית
מגזין סוף השבוע

מפרא בצפון עד מואה בדרום: 12 מלונות הבוטיק היפים בישראל

עיצוב מוקפד, אירוח אינטימי וסיפור מקומי – צוות השופטים שלנו בחר את תריסר מלונות הבוטיק יוצאי הדופן בארץ, המייצרים חוויה אסתטית וחושית

לימור קלר | עיצוב הבית | פורסם 23/10/24 09:46  | עודכן 25/10/24 17:42

מלונות בוטיק Opening

שנה לתוך מלחמת "חרבות ברזל", חגי תשרי מקבלים הפעם צביון ומשמעות אחרים, וחוויית טיולי החג הצטמצמה לאזורים בטוחים יותר. אנחנו פחות טסים ופחות נופשים, מנסים לגייס מצב רוח אך נתקלים בבשורות הקשות. אבל אפשר וצריך להמשיך לחיות, וברחבי הארץ ממתינים בתי המלון למלא את המרחבים כבעבר, בתיירים ובמקומיים שמתגעגעים לחוויה הישראלית, לנופי הארץ ולכל מה שיש לה להציע.

מלונות הבוטיק הישראליים, אחים קטנים ואיכותיים למלונות רחבי הידיים ושופעי הקולינריה, הם נישה ייחודית עם תמהיל אירוח אינטימי יותר ועיצוב מוקפד שטומן בחובו סיפור מקומי, אם כי המחירים שהם גובים ממש לא מתאימים לכל אחד, וזה בהחלט מדכדך (לילה ב-Six Senses Shaharut יעלה לכם לא פחות מ-4,558 שקל, בנורמן כמעט 3,000 ו-R48 מ-3,246 שקל. מוגזם). השנה אנו מפנים אליהם את הזרקור, ומפרגנים ליצירה וליוצרים, לאדריכלים, למעצבים ולבעלי המקצוע העוסקים במלאכה.

איך בחרנו את מלונות הבוטיק היפים בארץ

 צוות השופטים שלנו מונה אדריכלים ומעצבים בעלי ניסיון בארץ ובעולם, אדריכלי נוף ויזמים מתחום המלונאות. אלה התבקשו לבחור מכל רחבי הארץ את מלונות הבוטיק המרהיבים ביותר בנראותם, יוצאי הדופן בעיצובם, המייצרים לקהל חוויה אסתטית וחושית, ולא נופלים מהסטנדרט של המלונות היפים בעולם.

הקריטריונים לרשימה נקבעו מראש: מלונות המכילים עד כ-150 חדרים, שהוקדשה בהם מחשבה למבנה המלון, למיקומו, לקונספט העיצובי שלו, לחדרי השינה, למרחבים הציבוריים לרבות הלובי, מתחם הספא, המסעדה ואזור ההסעדה, וכמובן דיוק בפרטים הקטנים כגדולים.

כדי לשמור על אובייקטיביות התבקשו השופטים לבחור את המלונות מתוך ניסיונם והיכרותם האישית והמקצועית, ולא מתוך רשימה שנקבעה מראש, ולהקפיד שאין ולא הייתה להם נגיעה תכנונית או עיצובית אליהם. אלה התוצאות - ובראשן: פרא ריזורט, Six Senses Shaharut והנורמן, שזכו בפער בציוני השופטים. 

 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

מלונות בוטיק Pereh
פרא

פרא ריזורט, רמת הגולן // אדריכלות א.ב מתכננים

פרא ריזורט במערב רמת הגולן ממוקם במתחם פרטי המשתרע על פני שמונה דונמים וצופה להרי נפתלי ועמק החולה. 27 חדריו והסוויטות שלו ממוקמים בארבעה מבנים שונים, המוקפים בגנים ופיסות טבע, ועיצוביהם מבטאים דיאלוג עם הטבע לצד תחושת אותנטיות. שני מבנים בנויים על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בעקבות הסכם סייקס-פיקו ב-1919 וישב על כביש חיפה דמשק. מבני הבאוהאוס, שבהם נמצאים חלק מהחדרים והקבלה, שופצו תחת חוקי שימור מחמירים ברגישות ויראת כבוד להיסטוריה והעיצוב המקורי שלהם. נוסף לכך, נבנו שני מבנים חדשים, המשמשים לחדרי אירוח, הספא ומסעדת השף של המלון, רוז', המתמקדת בחומרי גלם, עונתיות ותוצרת מקומית של אזור הגולן והגליל. על האדריכלות אחראים א.ב מתכננים, ועל עיצוב הפנים דנה לייטרסדרוף ותמרה גלסר שפרן. על הסטיילינג והריהוט אחראית לי שדמי מבית העיצוב לילו הום.

מלונות בוטיק פרא בריכה מלון פרא
פרא ריזורט, רמת הגולן |צילום: תמר אדם
מלון פרא החדש, דלפק קבלה,. צילום איה בן עזרי
צילום: איה בן עזרי
מלונות בוטיק פרא חדרים
צילום: איה בן עזרי
מלון פרא
צילום: איה בן עזרי

מעצבת הפנים דנה לייטרסדורף: "עיצוב מלון פרא שואף לחבר בין הנוף הפראי והעוצמתי של האזור לבין תחושת יוקרה ורוגע. כל פרט במלון נבחר בקפידה כדי לשמר את הטבעיות של הסביבה, תוך יצירת חוויית אירוח בלתי נשכחת. העיצוב שואף ליצור דיאלוג בין הישן לחדש – המבנה ההיסטורי נשמר בקפידה, כשהשיפוץ והעיצוב המודרני הותאמו כך שישלימו אותו ויעניקו לאורחים חוויה שמחברת בין עבר להווה. הפרויקט במלון פרא היה מיוחד במינו: הצלחנו לשמר את המורשת ההיסטורית של המבנה המקורי, תוך הקפדה על עיצוב פנים שמשתלב בטבע המקומי ומדגיש את הפשטות והאלגנטיות של האזור. הוא כלל שימור מדוקדק של המבנים הקיימים ושילובם עם עיצוב פנים חדשני. בכל אחת מהסוויטות יצרנו חיבור בין האבן המקומית לחומרים רכים כמו פשתן וכותנה, תוך שמירה על האיזון בין חומרים טבעיים לעיצוב מודרני".

מנימוקי השופטים - שרון נוימן ויפתח חיינר, נוימן חיינר אדריכלים: "פרויקט ללא גדרות ושערים עם פיתוח נוף יפהפה והשתלבות בנוף רמת הגולן, נותן תחושה של חופש ומקומיות. עיצוב טוב, פשוט ואותנטי, מרחב טבעי וזורם, כמעט פראי, שמחלחל גם לחדרים החדשים".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר מ-2,050 שקל.

בית המכס הישן שהפך למלון בוטיק: כך תונכן ועוצב מלון פרא ברמת הגולן

מלונות בוטיק SixSenses
Six Senses

Six Senses Shaharut // פלסנר אדריכלים

הריזורט של הרשת הבינלאומית בחבל אילות במדבר שחרות שבנגב משתרע על גבעה הצופה על היופי הטבעי של הרי אדום. הוא בעל תקן בנייה ירוקה, ותוכנן מתוך חשיבה אקולוגית המותאמות לאקלים ולנוף המדברי: שימוש ומחזור חומרים מקומיים והיטמעות בטופוגרפיה כדי לשמור על אופיו המיוחד של האזור ולהציע חוויות אירוח ייחודיות. 62 סוויטות ווילות מעוצבות בסינרגיה עם הנוף המדברי וצבועות בפיגמנטים טבעיים. יש בו ספא עם חמאם, בריכות שחייה, חדר וולנס עם נוף מדבר ומסעדת מדין בהובלת השף דוד ביטון.

מלונות בוטיק סיקס סנסס שחרות
צילום: עמית גרון
מלונות בוטיק סיקס סנסס שחרות
צילום: עמית גרון
מלונות בוטיק סיקס סנסס שחרות
צילום: סיון אסקיו

אדריכלית דניאלה פלסנר: "החוויה המרכזית והדרמטית שחשים כאשר מגיעים לחאן שחרות היא העוצמה האין-סופית של המדבר. השילוב בין הקרקע החשופה כמעט לגמרי עם נוף הערבה והרי אדום יוצר את הכוח והרוח של המקום. שמירה על האווירה המיוחדת הייתה העיקרון המנחה החשוב ביותר בתכנון המלון. בנייה באזור בראשיתי כזה עשויה להיראות כסתירה, ולכן ההשתלבות בטופוגרפיה והבנייה בחומרים מקומיים ומשתלבים הייתה המפתח להפיכת המקום לחוויה ייחודית שתאפשר לאורחים לחוות את המדבר באופן הראשוני ביותר. הרעיון המרכזי של תוכנית הבינוי הוא לשמור על קווי המתאר של ההרים וכן על פסגות ההרים חשופים ככל האפשר וכך תיכננו. המבנים ממוקמים בשולי המדרונות, במקומות הנמוכים ביותר המתאפשרים בטופוגרפיה התלולה".

מנימוקי השופטים - המעצבת לייזה זיו: "תחושת מרחב אין-סופי שנגרמת מהתכנון הפתוח והנדיב של החללים, מהחלונות הענקיים והמיקום הדרמטי של המלון, המאפשר תצפית מטורפת למדבר. שימוש בחומרים מקומיים וטבעיים, סקאלת צבעים מונוכרומטית, טבעית, כמראה לסביבה שבה המלון ממוקם. עבודה על כל החושים".

מחיר: שני לילות לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בסוויטת פנורמה, מ-9,116 שקל.

מלונות בוטיק Norman

הנורמן, תל אביב // יואב מסר אדריכלים

מלון הבוטיק הנורמן ממוקם בלב העיר הלבנה בתל אביב, קרוב לשדרות רוטשילד, בשני מבנים היסטוריים ששוחזרו ברוח האלגנטיות של שנות ה-20. יש בו 30 חדרי שינה ו-21 סוויטות, שתי מסעדות המגישות מאכלים מהמטבח הים תיכוני, ALENA של עומר שדמי מולר ודניאל צור בקומת הכניסה, והמסעדה היפנית דיינינגס בגג המלון, גג ובריכת אינפיניטי. הארכיטקטורה משמרת את הבניין המקורי ונשארת נאמנה לאופי הבאוהאוס של האזור, עם עיצוב פנים של דוד ד'אלמדה מסגרדה. יצירות אמנות ישראליות מעטרות את השטחים הציבוריים.

מלונות בוטיק נורמן The Norman High Rez June
צילום: סיון אסקיו
מלונות בוטיק נורמן The Norman Hotel-20273
צילום: נועם פריסמן
מלונות בוטיק נורמן The Norman Hotel-20196
צילום: נועם פריסמן

אדריכל יואב מסר: "הערכים החשובים ביותר בנורמן הם המטען התרבותי של הבניינים והיותם סמי ציבוריים, כלומר בבעלות פרטית אך פתוחים וזמינים לציבור. האדריכלות ההיסטורית התל אביבית מיושמת בשני הבניינים, שנבנו באותה שנה – המעבר מהסגנון האקלקטי של נחמני 23 לסגנון המודרני של נחמני 25, וביניהם וילה שנבנתה ב-1939 בסגנון בינלאומי טיפוסי. ביקשנו לחבר בין הבניינים בחומרים, בפיתוח השטח ועוד, תוך שימור המטען האדריכלי שלהם. הגן מסביב נותן תחושה שנמצאים בתל אביב של פעם, והמלון עצמו הוא הראשון המשמעותי בלב תל אביב, העיר הלבנה, כך שאורח יכול ליהנות מהחוויה התל אביבית ולהרגיש בה תושב ליום. עיצוב הפנים של דייוויד אלמדה מוקפד בפרטים ברמה בינלאומית ומשדר את התחושה שהבריטים לא עזבו את הקולוניה הבריטית. עם האדריכלות, המשתמשת בשפה קולוניאלית מעט בריצופים בחלונות ובמדרגות המקוריים, המלון הוא אבן דרך בעיצוב מלונות".

מנימוקי השופטים – אדריכל אילן פיבקו: "תכנון ועבודת שימור מורכבת, עיצוב הפנים עכשווי ויפה. המלון וחדרי הסוויטות מקבלים את כל העומק שלהם בזכות כך שהבעלים של המלון אספן אומנות, מה שהופך את חלל הסוויטה למקום נעים, אטרקטיבי ויפה".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בחדר דלקס, מ-2,948 שקל.

מלונות בוטיק George

The George, תל אביב // אדריכל לזארו רוזה ויולן

הג'ורג' הוא מתחם אירוח הממוקם ב־14 הקומות הראשונות של מגדל אלפא בתל אביב, מיזם משותף של Elco Holdings ו-Vision Hospitality. הוא פונה לכל מי שחי, עובד ומבקר בתל אביב, וכולל 170 חדרים, מתוכם 37 המיועדים לשהייה ממושכת, מועדון חברים וכן ארבע חוויות קולינריות שאחת מהן היא מסעדת פרדס של השף ברק אהרוני, חדרי ישיבות מאובזרים, חלל אירועים ומוזיקה וחללי עבודה. הוא עוצב על ידי האדריכל הספרדי לזארו רוזה ויולן בסגנון אקלקטי וים תיכוני עם אלף יצירות של אומנים מקומיים.

מלונות בוטיק ג'ורג' LOBBY
ג'ורג'|צילום: עמית גירון
מלונות בוטיק ג'ורג' SWIMMING POOL 003
צילום: עמית גירון
מלונות בוטיק ג'ורג' JAZZ  BAR 002
צילום: עמית גירון
מלונות בוטיק ג'ורג' SUITE DIOR 005
צילום: עמית גירון

אדריכל לזארו רוזה ויולן: "באחד מביקורי בארץ יצאתי לשוטט בשכונות ובמוקדי הבילוי בתל אביב, ברחובות של יפו ונווה צדק. נפגשתי עם אומנים, למדתי על סגנונות הבנייה, הכרתי את הצמחייה המקומית ודרכי הגינון, חוויתי את הקולינריה והתחלתי להרגיש את הדופק התל אביבי. כל אלה היוו מקורות השראה לסיפור של ג'ורג', שעבורי הוא מקום שמעניק תחושה של בית וחום, אבל גם מקום אוונגרדי ושונה, שמעורר סקרנות והייפ".

מנימוקי השופטים – אדריכל דן טרוים: "מלון הג'ורג' הוא מקום שאפשר לבלות בו ולחוות עיצוב מלא התלהבות מכל הכיוונים. חלליו מעודדים שיטוט ושהות, ומשלבים בין תחושת הזרות המרגשת לתחושת השייכות הנינוחה. האדריכל המתכנן הוא בעיניי אחד הטובים בעולם בתקופתנו".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בחדר קלאסי, מ-778 שקל.

עיצוב אקלקטי ומועדון ג'אז: כך תוכנן ועוצב מתחם האירוח הג'ורג'

מלונות בוטיק Drisco

דריסקו, תל אביב // אדריכל ארי שאלתיאל

מלון הדריסקו תל אביב מקבוצת מלונות רלא-א-שאטו ממוקם בנכס היסטורי משנת 1866 בלב המושבה האמריקאית-גרמנית בתל אביב. הוא שוחזר בקפידה בשנים 2018-2010 ונפתח מחדש עם 42 חדרים וסוויטות מפוארות. המסעדה בקומת הכניסה שלו, ג'ורג' וג'ון של תומר טל, הוכתרה כטובה ביותר בישראל, והגג שלו משקיף לחופי הים התיכון. בסלון "מארק טווין" ציורי קיר היסטוריים בני יותר מ-120 שנה.

מלונות בוטיק דריסקו 7200
הדריסקו, תל אביב|צילום: Assaf Pinchuk photography
מלונות בוטיק דריסקו 6926
צילום: Assaf Pinchuk photography
מלונות בוטיק דריסקו 1797
צילום: Assaf Pinchuk photography

אדריכל ארי שאלתיאל: "תכנון ועיצוב המלון שילב שחזור מקיף של מבנה מיועד ומתועד לשימור מחמיר בתל אביב, שנקרא במאה הקודמת מלון ירושלים. עובדה זו שימשה עבורי חוט מקשר בין העבר להווה, ובהתאם לכך נוצרה חוויית אירוח ייחודית של חזרה בזמן. השהות במקום חושפת את האורחים לתחושות סוחפות של מראות וריחות. בדגש על עיצוב אלגנטי של המסעדה והחדרים בסגנון של תקופת אמצע המאה הקודמת. מעטפת הקירות והרצפות ששוחזרה בקפידה היא בסיס תוחם לפרטי ריהוט אותנטיים שיוצרו בידי אומנים". 

מנימוקי השופטים – אדריכלית לאה מלר: "כל חדר ייחודי ולא שטנצי, נמצא במושבה האמריקאית שמאוד מדברת אליי. חדרים עם מרפסות צופות לים, מסעדת גורמה נהדרת של תומר טל. שומר על המבנה ונותן כבוד למה שהיה שם בעבר בצורה מרגשת".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בחדר קלאסי מ-1,330 שקל.

משתבח עם השנים: כך תוכנן ועוצב מלון דריסקו

מלונות בוטיק אלקונין
צילום: עמית גירון

אלקונין, תל אביב // בר אוריין אדריכלים

המבנה ההיסטורי, שבו נבנה מלון אלקונין ברחוב לילינבלום במרכז תל אביב, היה שייך למנחם ומלכה אלקונין, שפתחו את המלון הראשון בתל אביב. על שמם קרויות הסוויטות שלו, שתיים מתוך 44 חדרים במלון. הוא עמד נטוש במשך שנים, עד שנרכש על ידי היזם דומיניק רומנו שחבר לרשת MGallery ושוחזר בקפידה בידי בר אוריין אדריכלים. הוא כולל מבנה משוחזר עם עמודי אבן, מעקות ואדני חלונות מורחבים, ומבנה חדש בעיצוב מודרני, שיוצר דיאלוג עם החלק ההיסטורי ורופטופ עם בריכת אינפיניטי בבניין ההיסטורי שמשקיף על הים ועל יפו. בפן הקולינרי, בקומת הכניסה נמצאת מסעדת המלון, ונוסף לה רופטופ בר ולאונג' בר.

מלונות בוטיק אלקונין 11
אלקונין|צילום: אסף פינצוק
מלונות בוטיק אלקונין
צילום: אסף פינצוק
מלונות בוטיק אלקונין
צילום: עמית גירון

מעצבת הפנים אדריאנה שור: "הקונספט העיצובי החובק חתימות עיצוב היסטוריות משנות ה-20, ה-30 וה-40, תוך שמירה על פלטת עיצוב ייחודית בצבעים, בחומרים ובדים. רציתי שהמבנה ההיסטורי ישמור על יופיו וקסמו, יציג את הבניין החדש באותם חומרים, ויכתוב דף חדש בסיפור המבנה. התחלתי לעבוד על יצירת הקונספט של חלל המסעדה. משם מהר מאוד הבנתי שיש לנו קופסת תכשיטים שתציג את האלגנטיות הצרפתית בתל אביב באסתטיקה נקייה ואלגנטית. שני צבעי הפרויקט הם כחול מאובק בהיר, המדגיש את המסעדה וחלק מהחדרים, וגוון ורוד קורלי עדין ברבים מהחדרים. טרקוטה וצבע בריקים קושרים את שניהם, עם פלטה ניטרלית של לבן או קרם לבן". 

מנימוקי השופטים - רן ומוריס: "המלון שוחזר ביסודיות מרשימה. העיצוב הייחודי משלב בין אלמנטים נוסטלגיים מהעבר לאסתטיקה מודרנית ומוקפדת. החללים מתאפיינים באלגנטיות תעשייתית מחוספסת בשילוב ריהוט מודרני, ומעניקים חוויה חמימה ויוקרתית".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בחדר סופריור, מ-950 שקל.

מלונות בוטיק Moa

מואה, ערבה // אדריכל ספי קרייתי

מואה היא ריזורט וולנס בלב הערבה, סמוך ליישוב צופר, נווה מדבר שהוקם ביוזמה ותכנון של האדריכל ספי קרייתי כמתחם נופש אקולוגי שבו מתמזגים שקט, סביבה ועיצוב. ראשיתו בסוף שנות ה-90 כמלון מדברי על דרך הבשמים הנבטית העתיקה, אולם החלום של המשקיעים אז נזנח ובקתות האבן נותרו שוממות. במקום 29 חדרי אבן זוגיים ומשפחתיים בנויים מלבני אדמה שיוצרו במקום ואוהלים רג'אסטניים מלכותיים. מי האגם מקורם ממי התהום שנשאבו מבטן האדמה, ולצידם נחל זורם לאורך בוסתן מדברי. במלון מתחם אוכל לארוחות בוקר וערב. המלון עוצב על ידי לי שדמי, בעלת בית העיצוב לילו הום, שהייתה אמונה על התכנון, בחירת החומרים, האוצרות, הריהוט והסטיילינג.

מלונות בוטיק מואה 7
מואה|צילום: ספיר קוסא
מלונות בוטיק מואה 4
צילום: ספיר קוסא
מלונות בוטיק מואה 5
צילום: תמר אדם
מלונות בוטיק מואה 1
צילום: מאיה אבגר

המעצבת לי שדמי: "מואה במדבר הוא אסופה של מבנים שנטמעו אל תוך פני המדבר והייתה שם לפניי, ולי נותר רק לכבד את הקיים. בפשטות ועדינות ניקינו וחידשנו את החללים הפנימיים תוך שמירה על הגיאומטריה והצבעוניות המדברית, עם הכלים המוכרים לי שהם אבן טבעית, טקסטיל, חומרים טבעיים, קווים רכים ותשוקה. יחד עם צוות מלא נשמה יצרנו פרויקט יוצא דופן בכל קנה מידה".

מנימוקי השופטים – אורן פסקל, יזם מלונאי: "מלון שנותן חוויה מדברית ייחודית ושונה, ומשלב חדרים נעימים עם אזור גלמפינג ודגש רחב על תוכן וריטריטים".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר מ-1,600 שקל.

מלונות בוטיק Jaffa

THE JAFFA, יפו // אדריכל ג'ון פאוסון ורמי גיל אדריכלים

מלון היוקרה ניצב ברחוב לואי פסטר פינת יפת ביפו, והוא הנכס היחיד בישראל של חברת הנדל"ן והמלונאות RFR Holding בבעלות אייבי רוזן והמלון היחיד בארץ השייך לפורטפוליו היוקרתי של The Luxury Collection של רשת מריוט. יש בו 120 חדרים וסוויטות השוכנים במבנה ניאו-קלאסי של בית החולים הצרפתי מהמאה ה-19. את תהליך השחזור והשימור הוביל אדריכל-העל הלונדוני ג'ון פאוסון (מוזיאון העיצוב בלונדון) בשיתוף משרד רמי גיל אדריכלים, תוך שילוב בין אלמנטים אדריכליים היסטוריים לצד תכנון ועיצוב פנים עכשווי. בצמוד למבנה ההיסטורי נבנה אגף החדש עם 30 דירות יוקרה פרטיות, הניצב על גבי חומה צלבנית מהמאה ה-13, שנתגלתה במהלך החפירות שנעשו במקום ומעטרת כיום כאלמנט האדריכלי את לובי המלון. במלון שוכנת מסעדת השף ג'יארדינו בהובלת השף בר צנגר, עם תפריט "מהנמל לשולחן".

דה ג'אפה
ג'אפה|צילום: עמית גירון
מלון ג'אפה, יפו, רואיל סוויט -  עמית גירון (6)
צילום: עמית גירון
דה ג'אפה
צילום: עמית גירון

אדריכל רמי גיל: "המלון תוכנן ונבנה במשך 24 שנים על ידי ועל ידי ג'ון פאוסון, שהצטרף לתכנון בעשור האחרון. הקונספט שלו הוא שיחה אינטליגנטית בין שתי מאות, ה-19 וה-21. כיבדנו את כל השכבות של הדורות הקודמים שהיו לפנינו, תוך האדרה של המאה ה-19 בלי לזנוח את כתב היד של המאה ה-21. העצמנו את מוטיב הגן הנעול, שמוביל ל'וואו' הגדול בלובי המרכזי עם ויטרינות באורך 30 מטר המתכתבות עם הגינה, ומיזגנו פיגמנטציה שהיא נגזרת של אבן הכורכר. בהתאם להבנה שאנחנו בסך הכול עוד שכבה בהיסטוריה, יצרנו סוג של מסע נוודי באמצעות לובי עם ריהוט נונשלנטי שמשדר ארעיות לצד תחושה שהגענו למקום שבו אפשר לשבת, להתרענן ולהרהר".

מנימוקי השופטים - פרופ' לאדריכלות יוסי פרידמן: "במלון יש תחושה אקלימית, היסטורית, סיפורית, שאני יכול להרגיש שאני מתנתק גם אם הוא במרחק 20 דקות נסיעה ממני. מרחב שקט, שירות אישי, אוכל ייחודי ולא רק פנים החדר מציע חוויה אלא גם מה שמסביב – הספא, הקולינריה, הגן והבריכה".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בחדר קלאסי, מ-2,484 שקל.

מלונות בוטיק Efendi

האפנדי, עכו // אדריכל ארנון ניר

מלון האפנדי בעכו ממוקם בשני מבנים היסטוריים המייצגים את תקופת הזוהר של העיר, החל בתקופה הביזנטית. יש בו 12 חדרים בעלי אופי שונה, בחלקם תקרות מצוירות ומקושטות בעיטורים ייחודיים לתקופה העותמאנית, בחלקם תקרות עץ משומרות בגובה של כשישה מטרים ובחלקם נוף לים או לסמטאות העיר העתיקה. הוא כולל מרפסת שאנטי ומרתף מהתקופה הצלבנית, חמאם טורקי אותנטי בן 400 שנה, ספא וגג עם תצפית להרי הגליל והים התיכון. במבני האבן העתיקים היו בעבר בתי מידות מפוארים של משפחות סוחרים עשירות מעכו. המלון בבעלות אורי ירמיאס (מסעדת אורי בורי, שם ניתן לסעוד בנפרד, מעבר לארוחת הבוקר) ואוצרת האומנות רונית רייק, שהיו שותפים בעיצוב המלון.

מלונות בוטיק אפנדי 4
אפנדי|צילום: אסף פינצ'וק
מלונות בוטיק אפנדי 1
צילום: אסף פינצ'וק
מלונות בוטיק אפנדי 1
צילום: סיון אסקיו

האוצרת רונית רייק: "רשות העתיקות הכריזה על המקום כעל מקום לשימור חמור ומוקפד, ושיפצנו אותו במהלך שמונה שנים. לעיטורי התקרות הובאו אומנים מבית ספר לרסטורציה בוונציה, ששחזרו פרח אחרי פרח בעודם על פיגומים. החלטנו להשאיר בכל חדר ובלובי חלק קטן, עמום ולא משוחזר, כדי להדגיש את ההבדל בין השימור והשחזור. שמרנו על מבנה החדרים כמו שהוא ואבזרנו אותם בפריטים מודרניים ומפנקים כדי לשמור על אותנטית וליצור מרחב עם אופי נעים, נוח וייחודי. את הריהוט הבאנו מנסיעות משותפות שלנו למחסני עתיקות, וכך שילבנו כורסאות דמשקאיות עתיקות, כיסאות עור עתיקים ושולחן אבירים עם ריהוט קליל, נקי ומינימליסטי. אומנות ישראלית שולבה בעדינות בחדרים שבהם אין עיטורים. הטקסטיל מוקפד ואיכותי, וכלי האוכל הם עבודת יד שנעשתה במיוחד למלון".

מנימוקי השופטים – אדריכלית דנה אוברזון: "אורי בורי לקח מבנה מדהים לשימור בעכו, ולפני תכנון המלון עשה עבודת שימור יוצאת דופן למבנה ורק לאחר מכן הכניס את כל הטקסט המלונאי. מלון שמרגיש מאוד שכבתי, היסטורי, למרות שהוא מתוכנן באופן מאוד מוצלח".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר, מ-1,300 שקל.

מלונות בוטיק R48
R48
  

R48, תל אביב // AN+ אדריכלים

R48 הוא מלון אורבני מודרני בן 11 סוויטות, הממוקם בשדרות רוטשילד 48 ושייך לקבוצת R2M בבעלות מתי ורותי ברודו. הוא שוכן במבנה באוהאוס משנות ה-30, שנדרש לשימור. משרד האדריכלות AN+ אדריכלים של נתנאל אלפסי ואביטל גורארי קיבל לידיו את הבניין, וזה נותק מן הקרקע כדי ליצור קומת רחוב ציבורית, פתוחה ומחוברת לשדרה. לחלק המערבי שלו הוצמד אגף זכוכית חדש שחושף רבדים היסטוריים במתחם. שני האגפים משלימים זה את זה ויוצרים מראה של חדש פוגש ישן. עיצוב הפנים, שנעשה על ידי סטודיו LIAIGRE הצרפי, נקט קו נקי עם גוונים בהירים, המשרים תחושה שקטה ונינוחה, תוך ניצול מקסימלי של האור הטבעי.

הצמחייה במקום עוצבה ונשתלה על ידי אדריכל הנוף הבינלאומי פיט אודולף. הוא עיצב את גינת הכניסה שהיא גם חצר המסעדה Chefs Table (שבה מוגשת ארוחת הבוקר בשישי ובשבת), עם צמחייה טבעית וכן צמחייה ירוקה סביב אזור בריכת האינפיניטי על הגג בגישה נטורליסטית שלא גונבת את הפוקוס. המסעדה השנייה היא בראסרי, ועל שתי המסעדות מנצח השף אהוד סולומון.

R48
צילום: עמית גירון
R48
צילום: עמית גירון
R48
צילום: עמית גירון


אביטל גורארי ונתנאל אלפסי, + AN אדריכלים: "האדריכלות הופכת את המבנה ההיסטורי ליצירה עכשווית המרחפת מעל מפלס הרחוב ומתחברת למרחב הציבורי של השדרה על ידי יצירת קומת מסעדה חדשה. המסה הכבדה של הבניין מנותקת מהקרקע, מושכת פנימה מבקרים, ומציעה נקודת מבט חדשה על האופן שבו ניתן לתפוס ולחוות מבנה היסטורי. הגן שיצרנו מחבר בין הבניינים ועל ידי תוספת חזית זכוכית. מבנה הזכוכית גורם לאדריכלות להיעלם, וכך המבנה ההיסטורי והגינה הופכים לחלק מהמלון החדש. התוצאה היא בניין שנטוע במסורת תוך שהוא צופה פני עתיד, סמל המורשת התרבותית של תל אביב וגם הרוח התוססת והאקלקטית שלה".

מנימוקי השופטים – אדריכל כפיר פישר: "מלא בסטייל, שפה נקייה, הקפדה על פרטים. מפתיע. סוג של פנינה בלב העיר. מתאים גם לקהל צעיר וגם לקהל מבוגר יותר. חיבור מאוד מוצלח בדיאלוג בין פנים לחוץ".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בגארדן סטודיו מ-3,246 שקל.

מלונות בוטיק Alma
 

אלמא, זיכרון יעקב // אדריכל יעקב רכטר, שיפוץ: רן ומוריס אדריכלים

אלמא הוא מלון ומרכז אומנויות בזיכרון יעקב, השוכן על רכס הכרמל ומשתרע על למעלה מ-100 דונם של שטח פתוח וחורש טבעי מול נוף הים התיכון. בעבר שכן במקום בית ההבראה של "מבטחים", שתוכנן על ידי האדריכל יעקב רכטר ונבנה על ידי סולל בונה. המבנה נחשב לאחד משיאי היצירה הארכיטקטונית בישראל, וזיכה את רכטר בפרס ישראל לאדריכלות בשנת 1972.

למבנה ההיסטורי נוספו 23 מבנים דו קומתיים, וילות המשמשות כחדרים, חדרים עם מרפסות, ספא עם חמאם טורקי במקום חדר המכונות הגדול, בריכה ועוד. יש בו 95 חדרים ומוצג בו אוסף אומנות אישי של יזמית המלון, לילי אלשטיין, הכולל עבודות של מיטב האומנים הישראלים, וכן מטבח מודרני של מסעדת אורטוריו. המלון מנוהל על ידי חברת כרם מלונות שהוקמה על ידי גדי פריבר, אפרים קרמר ומשקיעים נוספים מינואר 2020. על עיצוב הפנים של אלמא אחראית האדריכלית ומעצבת הפנים לאה מלר והשיפוץ האחרון בוצע על ידי משרד רן ומוריס אדריכלים.

מלונות בוטיק אלמא
צילום: רן בירן
מלונות בוטיק אלמא
צילום: רן בירן
מלונות בוטיק אלמא
צילום: גדעון לוין

מוריס אלגזי ורן ינוב מרן ומוריס: "עיצוב הפנים שלנו עבור חדרי מלון אלמא משלב בין השפה האדריכלית הייחודית של המבנה לגישת ה-Story Catching שלנו – יצירת חללים שנשענים על סיפור ייחודי. העיצוב של הסוויטות וחדרי המלון מתכתב עם הנוף המקומי ומשלב אומנות ייחודית, המעניקה חוויית אירוח יוצאת דופן".

מנימוקי השופטים - אדריכל אלכס מייטליס: "אדריכלות ועיצוב פנים ייחודיים למקום שבו המלון נמצא ולמדינה בכלל. בכל מקום בעולם אני בוחר מלון שחוגג את המקומיות, והמלון עושה זאת, החל מהאוכל, דרך העיצוב, הבחירות האומנותיות ועד הבניין שבחוץ. סמל למצוינות ישראלית, עיצוב שמחובר לבניין, למודרניזם ולאומנות".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר בחדר אקונומי, מ-1,282 שקל.

מלונות בוטיק בראשית
בראשית

בראשית, מצפה רמון // פייגין אדריכלים

מלון בראשית, מקבוצת מלונות Isrotel Exclusive, שוכן על שפת מכתש רמון בלב המדבר, והאדריכלות שלו נגזרת מהנוף המדברי. הוא תוכנן ככפר נופש מדברי הנותן את הבמה לטבע על ידי משרד פייגין אדריכלים, שגם עיצב אותו עם משרד ARA Design הבריטי. אבן פראית מקומית ועץ הם החומרי העיקריים במרחביו. הוא כולל 111 וילות אירוח, חלקן עם בריכות אישיות, ספא יערות הכרמל ומסעדת רוזמרין בהובלת שף פאמי רג'בי, המציעה ארוחות גורמה מחומרי גלם מקומיים של החוות בסביבת המלון. בריכת האינפיניטי החיצונית הממוקמת בקצה הצוק זיכתה אותו בעבר בתואר "הבריכה היפה בעולם" בתחרות בינלאומית שהתקיימה באתר Travel Agent Central, ויש לו גם בריכה מקורה מחוממת עם השמעת מוזיקה מתחת למים.

מלונות בוטיק בראשית
צילום: אסף פינצ'וק
מלונות בוטיק בראשית
צילום: יואב פלד סטודיו פלד
_OBJ

מרשת מלונות ישרוטל: "האדריכלות המוקפדת משמרת את יופיו הטבעי של השטח תוך יצירת מבנה שמשתלב באופן אורגני בנוף. השימוש באבן מקומית ובעץ משדר תחושת חמימות ואותנטיות, והחזיתות המחופות באבן טבעית מעניקות למלון מראה הרמוני עם הסביבה המדברית. המבנה תוכנן כך שיאפשר לכל חדרי האירוח להשקיף אל נוף המכתש, בעוד שהאלמנטים האדריכליים, כמו השבילים והמדרגות, משתלבים בנוף באופן טבעי ובלתי מורגש. השילוב בין חומרים טבעיים ועיצוב עכשווי יוצר חוויית אירוח אלגנטית ויוקרתית, המדגישה את החיבור הייחודי שבין יוקרה לטבע".

מנימוקי השופטים - אדריכל רז מלמד: "מיקום גיאוגרפי מופלא על רכס מעל המכתש, בקרבה ליישוב עם סצנת חיי לילה ייחודית, תרבות ומסעדות מצוינות. מספר רמות וגדלים של חדרים, שבלי קשר לגודלם מאפשרים להתעורר בבוקר לצד יעלים וצבאים".

מחיר: לילה לזוג באמצע שבוע בחודש נובמבר חצי פנסיון, 2,897 שקל לאחר 5% הנחת אתר. 

רשימת השופטים: קרן לוי צדק, עורכת ראשית אתר עיצוב הבית, אדריכלית דנה אוברזון; מיכאל אזולאי, מעצב רב תחומי; אלברט אסקולה אדריכל ומעצב פנים; אדריכלית רות ארד; לייזה זיו, מעצבת פנים ומרצה ב"סקולה"; ליאון אביגד, מייסד קולקציית מלונות בראון; מיכאל חי, יזם מלון הג'ורג' תל אביב; אדריכל דן טרוים; אדריכל אלכס מייטליס; אדריכל רז מלמד, אדריכלית לאה מלר; שרון נוימן ויפתח חיינר, נוימן חיינר אדריכלים; אדריכל אילן פיבקו; אדריכל כפיר פישר; אורן פסקל, יזם מלונאי; פרופ' לאדריכלות יוסי פרידמן; אדריכלית דניאלה ראובני; רן ומוריס, סטודיו לעיצוב פנים.

תגיות: מלונות בוטיק  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן