4 ב-1: הסופר ברז של קוקר
הברז הוא אולי הפריט הכי בסיסי במטבח, אבל רובנו לא מודעים שדווקא אותו אפשר, ואפילו כדאי לשדרג. לא מדובר בסתם שדרוג אסתטי: הטכנולוגיה של הברזים של קוקר אורזת ארבעה פיצ׳רים שונים לברז סקסי אחד, שישנה את איך שאתם עובדים במטבח ויחסוך לכם הרבה זמן בחיי היומיום. הברז של קוקר יודע לספק מים רותחים בטמפרטורה של 100 מעלות ישר מתוך הברז - מה שחוסך את הצורך בקומקום, במילוי שלו במים ובהמתנה לרתיחה. הוא מצויד גם במערכת בשם קיוב, שמספקת מים קרים מסוננים לשתייה (ביי ביי לברי המים המסורבלים שתופסים מקום על השיש או על הרצפה), ויודעת אפילו להוציא מים מסוננים מוגזים ישר מתוך הברז. להיסחב עם בקבוקי פלסטיק מהסופר או לחכות לקומקום שירתח ייראה לכם כמו סרבול מימי הביניים ברגע שתנסו את הברז של קוקר. תתפלאו לגלות גם כמה זמן ייחסך לכם בחיי היומיום, וכמה בני הבית שלכם ירצו לשתות יותר.
כיור בלתי מנוצח: כיור הקריסטדור של Schock
לא רק הברז של המטבח יכול לזכות לשדרוג משמעותי, אלא גם הכיור. רוב הכיורים בימינו מותקנים בהתקנה שטוחה, ומותאמים במדויק לפתח שהושאר במשטח העבודה - כלומר, להחליף אותם זה סיוט יקר ומסורבל. לכן, אם כבר משפצים את המטבח, כדאי להשקיע מראש בכיור איכותי ועמיד לאורך זמן - וזאת גם הזדמנות לבחור כיור שיתאים בעיצובו לשאר המטבח. כאן נכנס לתמונה מותג הכיורים הגרמני Schock, שקיים כבר כמעט 100 שנים, והוא בעל פטנט לתרכובת מיוחדת לחומר הנקרא קריסטדור - שנבדק במעבדות המובילות בעולם ונמצא כחזק יותר ועמיד יותר מכל חומר מוכר אחר בתחום כיורי המטבח. הקריסטדור הוא נעים למגע, דוחה כתמים, קל לניקוי ומונע התפתחות בקטריות, כך שסביבת העבודה בה אתם מכינים את האוכל ושוטפים את הכלים תהיה תמיד בטוחה ובריאותית. החברה זכתה במשך השנים בשלל פרסי עיצוב ותכנון, ובכל שנה מוציאה קולקציה חדשה במגוון צבעים ועיצובים, כך שתוכלו בקלות למצוא את העיצוב שמתאים למטבח שלכם. בנוסף, הכיור הזה מגיע עם אחריות יצרן ל-15 שנה, מה שמביע ביטחון גדול במוצר.
עובד לפי המתכון: תנור חכם
לתנורים החכמים של היום יש תוכנית לכל צורך: אפייה, צלייה, הפשרת מזון קפוא, חימום מנות לפני הגשה, אפיית פיצה, טיגון אוויר ללא שמן, ייבוש עשבי תיבול, אפייה שווה בארבעה מפלסים ועוד. אבל הדבר המדהים הוא שהתנורים החדשים יודעים להתממשק לא רק עם אפליקציה בטלפון שלכם, כך שתוכלו לשלוט עליהם מרחוק בעזרת סירי או אלכסה, אלא גם עם אפליקציות מתכונים - למשל האפליקציה הפופולרית Yummly. אם בישול ואפייה זה הקטע שלכם, לגמרי מדובר בשדרוג שכדאי לשקול במטבח החדש.
טרנדי בטירוף: סיר טיגון ללא שמן
הטכנולוגיה הזו הומצאה כבר לפני כמה שנים, אבל בזמן האחרון צוברת תאוצה אדירה. אם ראיתם חללית עגולה יושבת על השיש במטבח של אנשים, כנראה שמדובר ב-Air Fryer - סיר טיגון ללא שמן. הרעיון פשוט: אוויר חם שנע בתוך המכשיר יוצר אפקט של טיגון עם מעט מאוד שמן, אם בכלל. כך תוכלו להכין, למשל, שניצלים וצ׳יפס בקלות רבה - פשוט מכניסים אותם פנימה, והמכשיר דואג לשאר - ובכמות שמן מינימלית, כדי לנטרל את המיתוג הלא בריא שנוכס להם. בנוסף, הסיר הזה גם חוסך זמן, טרחה, חומרי גלם (בקבוקי שמן ונייר סופג), ויכול לשמש לא רק לטיגון, אלא גם כמכשיר לאפייה. כלומר, אפשר להכין בו מגוון ענק של מאכלים: פיצות ומאפים, ירקות בשלל שיטות הכנה, סטייקים, לביבות ומה לא. סירים מסוימים משמשים גם כסיר לחץ, כך שאפשר להכין בהם קטניות, אורז, תבשילי בשר ודגים, בישול איטי ומה לא.
לפריקים של בריאות: מייבש מזון
אם אתם אוהבים לאכול בריא, ובעיקר אם יש לכם חיבה יתרה לפירות יבשים, זה המוצר בשבילכם. בעזרת מייבש מזון אפשר להכין מגוון מאכלים, כמו פירות יבשים, צ׳יפס ירקות, לדר, אבקות מרק ללא חומרים משמרים, קרקרים, גרנולה ואפילו יוגורט. בניגוד לתנור, מייבש המזון מאפשר בקרה גבוהה על הטמפרטורה, ושומר על האנזימים והערכים התזונתיים הגבוהים של המזון. וכמובן, הוא מהיר מאוד - אפשר להשיג בתוך כמה שעות תוצאה שיכולה לקחת ימים. אם אתם אוהבים חטיפים ורוצים לייצר בבית אופציה בריאה לחטיפים כיפיים עם טעם מרוכז, זה המכשיר בשבילכם.
לימי החורף הקרים: מכונת מרקים
אם אתם מהאנשים שמזדרזים להכין מרק כבר עם טיפות הגשם הראשונות, זה גאדג׳ט חמוד למטבח שלכם. מדובר במכשיר שנראה כמו קומקום גדול, אליו מכניסים ירקות חתוכים - ותוך 18 דקות מקבלים מרק במרקם חלק וסמיך ממש כמו במסעדה. הכנת מרק בשיטה הידנית, כמו שכולנו יודעים, היא לא תהליך זריז - צריך לקצוץ את הירקות, לטגן אותם, לערבב כל כמה דקות ולבשל במשך לא מעט זמן, כך שמבחינת חיסכון בזמן מדובר בפתרון יעיל והתוצאות גם טעימות להפתיע. במיוחד אם אתם רוצים לאכול בריא יותר, זה מכשיר שיהפוך את העבודה במטבח להרבה יותר קלה.