מי מאיתנו לא התמודד עם הסיטואציה הבאה – אתם הולכים לירקן, משקיעים בקנייה מגוונת ועשירה של ירקות שבחרתם אחד אחד, ותוך ימים בודדים כולם נרקבים ונזרקים לפח. על מנת שלא תיאלצו לחוות את התסכול הזה שוב, חקרנו ואספנו עבורכם את כל הטיפים שיענו על השאלה אחת ולתמיד: איך שומרים על הירקות שלנו על מנת שיהיו טריים וטעימים לאורך זמן? הנה המדריך המלא.
- אל תשטפו אותם מבעוד מועד
אם אתם אנשים חרוצים ומגדילי הראש, כאלה ששוטפים את הירקות מיד עם חזרתכם מהסופר, תפסיקו עם ההרגל המגונה הזה מיד. מתברר, שכאשר שוטפים את הירקות פרק זמן מוקדם יותר מהארוחה, הרטיבות עלולה לגרום להתפתחות בקטריה וריקבון מוקדם. - להפריד ולסדר
השקיעו מעט זמן בהפרדה ובסידור של הירקות טרם הכנסתם למקרר, ואל תתפתו לזרוק את הכל במגירה אחת דחוסה. יותר מזה - כאשר אתם יוצרים עומס של כל הירקות יחד עם הפירות, אתם מסתכנים בכך שהפירות יפרישו גז אתילן הגורם להבשלת הפרי, וכתוצר לוואי גם לריקבון מואץ של הירקות עליהם חלמתם ימים ארוכים. - השקיעו בתאורה מיוחדת
אם אתם באמת רוצים להבטיח לעצמם ירקות טריים וטעימים לאורך זמן – הטיפ הבא הוא בשבילכם. הודות לטכנולוגיה מתוחכמת אשר מגיעה לישראל לראשונה, תוכלו לשמור על תכולת הוויטמינים בפירות ובירקות, כך שתרגישו שנקטפו ממש בזה הרגע, באמצעות המקרר החדש של חברת Beko. התאורה המיוחדת במקרר מייצרת תהליך מלאכותי של פוטוסינתיזה, במטרה לאפשר סביבה חיה וטבעית לפירות והירקות במקרר.
ההצלחה של המקרר אף מגובה במחקרים. ממחקרים שנערכו על ידי חברת המחקר Intertek עולה כי שמירת ירקות כגון גזר, פלפל ירוק, תרד, עגבניות וסלרי בטכנולוגיה החדשנית מסייעת לשמור על רמות ויטמין A וויטמין C למשך זמן ארוך יותר. ועם טכנולוגיה כזו – אין שום סיבה שתישארו מאחור ותתפשרו על כל ירק שהוא פחות ממושלם.
- שמרו על מקרר נקי
זה אולי טיפ שהוא א' ב' בתחום: שמירה על מקרר ומטבח נקי תגדיל את הסיכוי למניעת ריקבון. וכשאנחנו מדברים על ניקיון, אנחנו לא מדברים על העברת מגבון קטן על המקומות המלוכלכים במקרר – ההמלצה היא להקפיד לנקות אחת לשבוע את מגירות המקרר באופן ייסודי, ולהניח נייר סופג בתחתית שלהן. הנייר הסופג יוכל לספוג את הלחות הנוצרת מהפירות והירקות, ולשמור על טריותם למשך זמן רב. - תאפשרו לירקות לנשום
אתם חוזרים מהירקן עם ירקות בשקית, אבל חשוב לא לשכוח להוציא אותם משם. ירקות צריכים אוויר על מנת לשמור על עצמם, ולכן מומלץ לחורר חורים קטנים בשקיות הניילון בהן הם מאוחסנים, או להשתמש בשקיות בד רב פעמיות ולשמור על הסביבה. אם כבר השארתם אותם בשקיות, רצוי לפזר אותם בין שקיות שונות מפני שהצפיפות פוגעת בזרימת האוויר. ומיהו האויב המר של הירקות? ניילון נצמד. הישמרו ממנו, מפני שהוא הדרך המהירה ביותר לריקבון. - כל ירק והטיפול שלו
לכל ירק יש את החוקים שלו, וחשוב שתכירו את ההבדלים והקווים המנחים שישמרו עליהם לאורך זמן. שום מומלץ לאחסן בטמפרטורת החדר ובמיכל פתוח, כדי לאפשר לאוויר לזרום. וכמובן, לא לקלף את השום לפני זמן השימוש בו. את הבצל מקמו ליד השום, ובשום פנים ואופן לא ליד תפוחי אדמה או במקרר.
כשאתם מטפלים בגזר, עדיף להסיר את העלים מראש על מנת למנוע לחות, ולאחסן בתוך שקית ניילון הרמטית. ומה באשר לחברו הטוב של הגזר – המלפפון? לפי מחקרים עדיף לא לאחסן את המלפפונים במקרר, או לכל הפחות להוציאם משם לאחר שלושה ימים. באופן מפתיע, ההמלצה היא לא למקמם לצד עגבניות, בננות או מלונים. באשר לעגבניות – קצרה היריעה מלסקור בפניכם את כלל ההמלצות, אבל נסכם שרבים טוענים שיש לשמור עליהן מחוץ למקרר.
את תפוחי האדמה אתם תרצו לשמור במקום חשוך וקריר, אבל לא במקרר. הסיבה לכך, היא שהקור והלחות במקרר עלולים לגרום לעמילן להפוך לסוכר באופן שיפגע בטעם ובמרקם. אם אתם מתלבטים היכן לאחסן סלרי, ההמלצה היא לאחסן אותו במקרר כשהוא עטוף בנייר אלומיניום ובשקית ניילון רגילה. ולסיום, באשר לאספרגוס, מומלץ לקטום סנטימטר מקצוותיו, להעמידו בתוך מעט מים, לכסות בעדינות בשקית ניילון ולאחסן במקרר כמו פרחים באגרטל.
- אל תמהרו לזרוק לפח ירק משומש
קילפתם או חתכתם חתיכה מהירקות החדשים? אל תמהרו לזרוק את השאריות לפח. מסתבר שניתן לשמור ירקות חתוכים או מקלפים כמו מלפפון, גזר או סלרי במקרר בלי שום בעיה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לאחסן אותם בתוך כלי סגור עם מעט מים, וכך הם יישארו טריים לאורך זמן.