הסיפור עם כביסה הוא כזה שלא נגמר. אין לו סוף. כביסה היא לופ מתמשך וכל עוד נחליט שאנחנו רוצים בגדים נקיים, ריחניים ושמורים היטב – יהיה לה תפקיד משמעותי בחיינו. היו בטוחים, היא לא הולכת לשום מקום ולעד תחכה לכם ורק לכם. כמה חבל שעוד לא המציאו שיטה שבגדים יוכלו לעשות את עצמם, הא?

אז אם זה הסיפור, לא הגיע הזמן שנדע כבר איך לעשות כביסה כמו שצריך? הכוונה היא כמובן איך לדאוג לבגדים שלנו שייכנסו וייצאו מהכביסה באותו גוון? שלא ייצאו מקומטים מדי? שהכתם ההוא מההמבורגר שאכלתם שלשום יוסר במהרה? הנה כמה מהטעויות (+טיפים) איך לא תיפלו בפח הזה שוב. בברכת סל כביסה ריק מכולנו.

לא קוראים את התווית על הבגד

אנחנו יודעים, למי יש זמן לזה בכלל, הא? וגם אם מצאנו את הזמן, איך לעזאזל קוראים את זה? אבל האמת היא שהסוד לבגדים שמורים טמון שם ומומלץ להשקיע דקה לפני שאתם מכניסים את שמלת המשי המפוארת שרכשתם במיטב כספכם או את הטי-שירט הלבנה הכאילו פשוטה שעלתה הון.

לא מטפלים בכתם במהרה

הקפה מהבוקר שנשפך היישר אל המכנסיים וטרם טופל? ביג מיסטייק. כתם שחדר לסיבי הבגד במשך תקופה ארוכה הרבה יותר קשה להסיר ועלולים להישאר עקבות לאחר הניקוי. מה מומלץ לעשות? לטפל בכתם במיידי, אם מתאפשר כמובן. השרו אותו במים (ויש כמובן את תרופת הסבתא: פזרו עליו מלח שיספח את השומנים והלכלוך). לאחר טיפול מקדים בכתם, השאירו אותו לכמה דקות (או כמה שעות לכתמים מתמשכים במיוחד) לפני שתכבסו את הבגד במחזור הכביסה הרגיל שלך.

כמו כן, מכונות הכביסה מציעות היום מענה מתקדם גם לכתמים. מותג מכשירי החשמל  BEKO השיק את מכונות הכביסה בטכנולוגייתSteamCure Hygiene+. הטכנולוגיה החדשה, שתשולב גם במכונות הכביסה וגם במייבשים, מציעה פתרון מתקדם לחיטוי וניקיון הבגדים, שמסייע בשמירה על היגיינה ברמה הגבוהה ביותר, עם יכולות חיטוי של עד 99.9% מהחיידקים והבקטריות הנצברים על בי הבגדים שלנו.

אדי הקיטור מוזרמים אל חלל מכונת הכביסה מחלקה התחתון רגע לפני שמתחיל תהליך השטיפה, על מנת לספק הכנה וטיפול מקדים, גם בכתמים הקשים ביותר. בנוסף דואגת הטכנולוגיה לרכך לכלוכים קשים ולחטא מגוון רחב של בקטריות מהבגדים והמצעים, ובכך מסייעת בהגנה מפני אלרגיות – פתרון יעיל וחכם במיוחד לתקופת החורף הגשומה.

מכונת כביסה BEKO (צילום: יח"צ BEKO)
צילום: יח"צ BEKO

אתם מעמיסים

מכירים את התחושה הזו שאתם בבופה באילת, אוכלים מכל מה שיש לשפע להציע, ומרגישים אחר כך שעשיתם טעות "קלה קלילה" כשדחפתם גם את הקרואסון עם הג'חנון בסבב השביעי? ובכן, אותו דבר גם עם המכונה ומייבש הכביסה שלכם. להעמסת יתר – יש מספר השלכות: נוזל הכביסה לא מצליח להגיע לכל הפריטים, המכשיר מתאמץ מדי ושוחק את מנגנוני ההפעלה. לא חבל?


מעלים את הטמפרטורה

למרות שהגברת החום עשויה להיראות מפתה ויעילה במיוחד, לעתים קרובות היא בעיקר תזיק לכם. כביסה וייבוש בטמפרטורה גבוהה מדי עלולים לגרום להמסת סיבים, התכווצות ובלאי מוגבר של הבגדים שלך - עקב חיכוך מוגבר מחום גבוה. בטווח הארוך, זה יקצר את תוחלת החיים של הבגדים שלך. כדור הארץ והכיס שלכם ממש יודו לכם אם תורידו בטמפרטורה. כמה? ובכן, את רוב הבגדים ניתן לכבס בשמחה ב-30 מעלות, מה שצורך פחות אנרגיה ועדין יותר לסיבי הלבוש.

לא מפרידים

אין דבר עצוב יותר משמלה לבנה שיצאה ורודה. במיוחד כשאת ילדה בת 3 שמצפה כל כך לטקס אמא שבת. הפרדת צבעים היא פעולה שעשויה להיות סיזיפית, אבל היא שומרת לכם הכי טוב על צבעי הבגדים. נכון שיש היום הרבה מאוד אלמנטים שאמורים להפריד את הצבע (כל אותם דפי כביסה) ומכונות הכביסה שהלכו והתייעלו, אבל עדיין אין כמו תרופת סבתא: הפרד ומשול. לא יישב מכנס לבן עם חולצה כתומה.

כביסה (צילום: shutterstock By Andrey_Popov)
צילום: shutterstock By Andrey_Popov

לא סוגרים רוכסנים

זה קל לפספס, אבל רוכסנים פתוחים עלולים לגרום לחורים קטנים, קרעים ובלאי מיותר של פריטים עדינים תוך כדי זריקות במכונת הכביסה או המייבש. לכן חשוב מאוד שלפני שאתם מכניסים את הפריטים לכביסה, תעבירו ויש על הריצ'רץ', כמו גם סוגרי החזיות למשל, זאת על מנת שלא ייתפסו וייתקעו על פריטים אחרים במחזור הכביסה. אגב, בעבור פריטים עדינים מאוד, מומלץ להשקיע בתיק רשת כדי להבטיח שהם לא ישרטו בבגדים אחרים.