בתקציב של 80 אלף שקלים והקצבת זמן מוגבלת של שלושה שבועות בלבד, פנו המעצבות הלנה מור ואידית מרקוביץ', להגשים את חלומן של הדיירות.
![הלנה ואידית, סלון קיר תמונות (צילום: יניב איתן) הלנה ואידית, סלון קיר תמונות (צילום: יניב איתן)](https://img.mako.co.il/2013/10/15/lenaidit18_i.jpg)
שאלה של צבע
הדירה בגודל 75 מ"ר, כוללת שלושה חדרים, ממוקמת בבניין משותף בן שמונה שנים. "במהלך השיפוץ לא נגענו בתשתיות למעט כמה נקודות חשמל", מספרות מור ומרקוביץ, "צבענו, הדבקנו טפטים, בנינו נישת גבס במטבח לכל מיני מזכרות של הסבתא (ז"ל), ושדרגנו את האסלה והחיפויים בחדר הרחצה".
האם ביקשה מהמעצבות להכניס יותר צבע לבית, אך הבת ביקשה להישאר בתחום צבעי הבז'. "לאחר הצגת כמה וכמה רעיונות לשילוב צבעים אחרים הגענו לפשרה ובחרנו בצבע פודרה, כתוספת לעיצוב החדר של הילדה וכתמי צבע טורקיז ותכלת בהיר בעיצוב הסלון", מסבירות המעצבות.
![הלנה ואידית, פינת אוכל כסאות גובה (צילום: יניב איתן) הלנה ואידית, פינת אוכל כסאות גובה (צילום: יניב איתן)](https://img.mako.co.il/2013/10/15/lenaidit21_g.jpg)
התמונה בפינת האוכל שצבעה טורקיז ותמונת הלוח במטבח תוכננו ובוצעו על ידי צמד המעצבות. "את התמונה יצרנו באמצעות מראה ישנה, שבמקומה הכנסנו לוח צבוע בצבע גיר ירוק. הדיירות משתמשות בלוח כדי להשאיר מסרים אחת לשנייה, ובדרך כלל כתוב בו 'אמא, אני אוהבת אותך', או 'האוכל במקרר, בתיאבון'".
התקציב לשדרוג לא היה גבוה והמעצבות נאלצו להתמודד עם העובדה שלא עברו רהיטים מהבית הקודם, למעט המיטה ששולבה בחדר של האם. "הדיירת התנגדה בהתחלה לקנות באיקאה", מספרות מרקוביץ ומור, "אך כאשר ניגשנו לשם ביחד היא אמרה לנו 'גיליתי סוף סוף את איקאה. תמיד חשבתי שהכל מאוד סטנדרטי ונראה מאוד זול'. ובסופו של דבר היא הייתה מאוד מרוצה ממה שיצא".
תשעה צילומים על הקיר של Nichole Robertson מאתר ETSY מהוות דקורציה נפלאה לבית בעלות מינימלית. המסגור נעשה בארץ. "באתר ETSY תמיד אפשר למצוא המון דברים נפלאים לדקורציה של הבית", אומרות המעצבות, "ואנו רוכשות הרבה מהאתר הזה מכל מיני אמנים, ציירים וצלמים מכל רחבי העולם".
![הלנה ואידית, מטבח שלט (צילום: יניב איתן) הלנה ואידית, מטבח שלט (צילום: יניב איתן)](https://img.mako.co.il/2013/10/15/lenaidit11_i.jpg)
רשימת קניות
פינת אוכל: שולחן מאיקאה, כיסאות מביתילי. סלון: כורסאות משוק הפשפשים ( 2,500 שקלים לכורסה) , ספה מרחוב הרצל בתל אביב, שולחן ומזנון על פי תכנון של מור ומרקוביץ בביצוע של הנגר גולן אור שימשי, ספרייה מעץ אגוז ברזילאי ומנורת רצפה מקארה (ספרייה 4,000 שקלים, מנורה 1,200 שקלים), תמונות קיר (600 שקלים באתר ETSY).
מטבח: שודרגו הדלתות של ארונות המטבח ונוספו ארונות עליונים עם גימור של זכוכית סבתא. עבודות הנגרות בוצעו על ידי הנגר. חדר האם: טפטים ממעודד צבעים (250 שקלים לגליל) חידוש הגב של המיטה הישנה, שידות (295 שקלים לשידה) וארון מאיקאה.
![הלנה ואידית, חדר ילדה שידה גובה (צילום: יניב איתן) הלנה ואידית, חדר ילדה שידה גובה (צילום: יניב איתן)](https://img.mako.co.il/2013/10/15/lenaidit04_g.jpg)
חדר הבת: ריהוט מאיקאה, תמונות נעשה מדיסקים שילדה אוהבת. מיסגרנו את הדיסקים ואפשר לפתוח את התמונה ולשמוע מוזיקה כך הדיסקים לא ניזוקו. פינת איפור משוק הפשפשים. חדר רחצה: קרמיקה וכלים סניטריים מ"מאיר המהיר".
![הלנה ואידית, חדר רחצה (צילום: יניב איתן) הלנה ואידית, חדר רחצה (צילום: יניב איתן)](https://img.mako.co.il/2013/10/15/lenaidit06_i.jpg)
![הלנה ואידית, חדר רחצה גובה (צילום: יניב איתן) הלנה ואידית, חדר רחצה גובה (צילום: יניב איתן)](https://img.mako.co.il/2013/10/15/lenaidit05_g.jpg)
עיצוב פנים והום סטיילינג: הלנה מור ואידית מרקוביץ