חלקם כותבים או כתבו, אחרים מציירים או ציירו, מפסלים או עושים מוזיקה - וכולם התפרסמו בדרך זו או אחרת במהלך ההיסטוריה. יצא לכם לדמיין פעם איך נראה חדר העבודה של וודי אלן או איפה פבלו פיקאסו שרבט את היצירות הגאוניות שלו? מצאנו ברחבי הרשת תמונות של חללי העבודה והמקום בו יצרו האנשים שהשפיעו, משפיעים ויוסיפו להשפיע במגוון תחומי החיים. לכל אחד יש סגנון והרגלי עבודה משלו, אבל אין ספק שבכל אחד מהחדרים האלו שורה אחת מהמוזות שלהם.
וודי אלן: טפט פרחוני וריהוט עתיק
וודי אלן, הבמאי, הסופר, הקומיקאי, השחקן והתסריטאי המחונן, שנמנה עם יוצרי הקולנוע החשובים ביותר של זמננו מביא לנו את מיטב עלילותיו מחדר העבודה שלפניכם. במבט ראשון זה אולי נראה כמו חדר של זקנה פולנייה, עם טפט פרחוני וריהוט עתיק, אבל התמונה של כוורת הדבורים וההדפסים הבוטניים מזכירים קצת חדר של ילד מתבגר משנות ה-50 – שילוב שמשקף היטב פן באישיותו של אלן.
בוב דילן: דיוקנאות על הקיר
חדר העבודה של בוב דילן, זמר ויוצר הנחשב לגדולי הכתובים, כפי שצולם בשנות ה-80, מגלה לנו שמלבד לכתוב ולנגן, דילן גם מצייר דיוקנאות של אנשים אותם פגש בדרך. היצירות שתלויות לרוחבו של החדר הפשוט הן האלמנט היחיד שבולט בחלל הפרקטי.
פבלו פיקאסו: תקרה גבוהה עם עיטורים
הצייר והפסל הספרדי פבלו פיקאסו, נהג לצייר ולפסל את יצירותיו הגדולות בסטודיו גדול בדרום צרפת. החלל המרהיב, שבנוי מתקרות גבוהות במיוחד וקירות מעוטרים, שימש את פיקאסו, אשר טען שעבודה היא המפתח להצלחה.
וירג'יניה וולף: נוף לגינה
חדרה של הסופרת האנגלייה וירג'יניה וולף, מחברת הספר "חדר משלך", מאופיין בפשטות והוא חף מקישוטים. השולחן ממוקם במרכז החדר בעל הקירות העירומים, כשממול משתקפת הגינה הירוקה שלה.
מארק טווין: קירות בוורוד
מארק טווין, סופר והומוריסט אמריקני, שבין יצירותיו המפורסמות הספר "הרפתקאותיו של טום סויר", בילה את זמנו בחדר שקירותיו צבועים בצבע ורוד ובמרכזו שולחן ביליארד שנראה כי שימש בחלק מהזמן, או תוך כדי משחק, כשולחן עבודה.
יושיטומו נארה: לא צריך ריהוט
אולי לא תזהו אותו בשמו אך הדמויות שמתנוססות על קירות חדר העבודה שלו בטח נראות לכם מוכרות. אמן הפופ ארט היפני, יושיטומו נארה, נוהג לצייר את דמיותיו שנמכרות ברחבי העולם, בסטודיו עם חלון קטן בלבד, תקרות גבוהות וללא ריהוט מלבד שולחן וכיסא.
מרתין לותר קינג: משרד פונקציונאלי
מרתין לותר קינג, האיש שהוביל את המאבק למען זכויות האדם בארצות הברית, הוגה דעות וזוכה פרס נובל לשלום, העביר את ימיו במשרד הפונקציונלי שאינו נהנה מגינונים מיוחדים של מנהיג, מלבד תמונתו של מהטמה גנדי.
מארק שאגאל: חדר מסודר
מארק שאגאל נחשב לצייר היהודי הגדול בכל הזמנים. נראה שהחדר ששימש אותו לציור היה בנוי באופן שישרת את צרכיו, עם שני שולחנות ארוכים לאורך החלל ומדפים לאורך הקיר. אך בכל זאת עושה רושם ששאגאל אהב לשמור על הסדר במרחב עבודתו.
אלברט אינשטיין: התמצאות במרחב
אם תהייתם כיצד נראה חדר העבודה של אלברט אינשטיין, הנה חדרו כפי שצולם ביום מותו בשנת 1955. גדול הפיזיקאים ששמו הפך למילה נרדפת לגאונות מוכיח לנו שבין גאונות וסדר לא תמיד יש קשר. שולחנו העמוס בניירת והמדפים מצד שמאל ללוח, מלמדים שהוא מסוג האנשים שמתמצאים היטב בבלאגן של עצמם. נציין לטובה את הצד הימני של הספרייה שנראה מוקפד יותר.
איב סן לורן: מקום לכלב
העיצוב הקלאסי עם לוחות ההשראה שמכסים את כל קירות החדר ומיטת הכלב עמוסת הצעצועים, שייכת ללא אחר מאשר איב סן לורן, מעצב האופנה הצרפתי שנחשב לאחד מגדולי המעצבים של המאה ה-20.
ג'ון לנון: עובד בסלון
התמונה הבאה צולמה בשנת 1969 על ידי לינדה מקרטני (אשתו של פול מקרטני) בדירתם של ג'ון לנון ויוקו אונו בלונדון. לנון נהג לומר שהעבודה היא החיים ובלעדיה יש רק פחד וחוסר ביטחון, ולפי התמונה נראה שהוא התכוון לכל מילה. במקום חדר עבודה משלו נראה כאילו אגדת הרוק לא הפריד בין חייו לעבודתו ונהג לכתוב בכל רחבי הבית.
עובדים מהבית? כך תעצבו לכם פינת עבודה אידאלית
ועוד קצת השראה: איך נראים המשרדים היפים בארץ