סוכות הוא השיא של החודש שבו הישראלים מארחים ומתארחים ללא הכרה. כמו שנחליאלי מבשר את הסתיו, ערב ראש השנה בישר חודש שלם של אירוח. פעם אצלנו, פעם אצלם: משפחה, חברים קרובים, וגם אצל חברים ומשפחה קרובים פחות. אנחנו מוצאים את עצמנו מעמיסים את הילדים באוטו שוב ושוב ונוסעים לאן שלא יהיה רק כדי לשבת שוב סביב שולחן ולאכול. בדרך כלל בערב. כשעושים את זה פעם בכמה שבועות זה נחמד, אבל סיר הלחץ של החגים מזמן מפגשים תכופים והרבה מתח.

בדרך כלל כולם יודעים לתת עצות למארחים, אבל הפעם באנו לדבר עליכם ואליכם – האורחים. לכבוד החג שבו מקדשים את האושפיזין שבאים להתארח בסוכה ופותחים את הדלת למי שלא ראינו מאז החג שעבר יצאנו לבדוק איך להיות אורחים מושלמים. איך תהיו אלו שיהיה כיף להזמין אותם שוב, או לכל הפחות אלו שאנחת הרווחה אחרי שהם הולכים לא תישמע עד הרחוב ליד? שאלנו כמה אנשים שמארחים הרבה, ויש מסקנות. קבלו כמה עצות טובות שכדאי לזכור.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

אל תקדימו

אף פעם. גם לא בשתי דקות. מצד שני – אל תגזימו עם האיחור. רבע שעה של איחור זה נורמלי, אבל לא יותר. מצד אחד אתם לא רוצים לבוא כשבעלי הבית עוד לא סיימו להתלבש, ומצד שני – אתם ממש לא רוצים להיות אלו שבזמן שחיכו להם נשרף הרוסטביף.   

לא להתערב למארחים בתפריט

שאלתם מה להביא ואמרו לכם כלום? התעקשתם ועדיין אמרו לא? אל תתערבו למארחים באוכל. זה יהיה אסון אם קיש שתביאו כשביקשו במפורש לא להביא יהיה טעים במיוחד ויגנוב פוקוס או במקרה חלבי או מכיל רכיבים אלרגניים. אמרו לא? תביאו מתנה, זה בסעיף הבא.

טיפים לאורח המושלם, (צילום: Shutterstock)
הגיעו באיחור קליל, והביאו קינוח רק אם התבקשתם. המתנה - חובה | צילום: Shutterstock

מתנות קטנות

לכולם יש הכל. תעזבו את הוואזה או הקעריות הקטנות לפיצוחים מהאייטיז. די. המתנה חייבת להיות עם ערך מוסף, עדיף משהו ממיזם חברתי. ואם אין לכם לב או זמן לחפש - לכו על גיפט קארד. 

ילדים זה טרחה

הילדים שלכם בעייתיים באוכל? הם אוהבים לאכול רק פסטה הלו קיטי או גרגרי תירס או תפוחי אדמה מבושלים במיקרו בלי כלום? דאגו לאוכל שלהם מהבית. אל תביכו את המארחים שבישלו שעות, ואל תגרמו להם לאלתר במטבח בזמן שכולם כבר אוכלים.

ארוחת בוקר (צילום: Shutterstock)
הילדים שלכם אכלנים איומים? הביאו להם אוכל מהבית | צילום: Shutterstock
 

אל תופתעו

אתם בשלב מעבר בחיים? רווקים? בין עבודות? הכינו תשובות מראש לשאלות מעצבנות והיזכרו באוםםםםםם שנננטיייי שזימרתם בהודו. הרי ברור שדוד אברם ודודה חנה לא יצליחו לסתום, והשאלות יישאלו.

הכינו את החיוך המזויף

בדיוק מהסיבות שמנינו בסעיף הקודם, וגם כדי להסתיר ביס לא מוצלח או איחולי "בקרוב אצלך" כשאחד הזוגות מספר על ההיריון החדש/האקזיט/ההעלאה במשכורת.

ללקק ללקק ללקק

המארחים עבדו קשה. לא מספיק להחמיא להם, אלא צריך להתאמץ ולבקש מתכונים גם אם אין סיכוי בחיים שנעמוד לקפל רביולי כמו שעשו המארחים. בדיוק בגלל זה מגיעה להם ההערכה.

טיפים לאורח המושלם (צילום: Shutterstock)
החמיאו למארחים על האוכל ובקשו מתכונים | צילום: Shutterstock

צמצמו מבוכה

חברה חדשה? חבר חדש? אם הם לא מכירים נפש חיה מסביב לשולחן – אל תעשו את זה. לא להם, לא לעצמכם ולא לשאר האורחים. זה פשוט לא יהיה כיף. הכלל אומר שהם צריכים להכיר לפחות שני אנשים חוץ מכם. אם אתם בוחרים להתעלם מהחוק, תרשו לנו להגיד "אמרנו לכם" כשתריבו באוטו בדרך חזרה הביתה.  

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הניחו סלולרי בצד

צילמתם? הצטלמתם? יופי. השאירו את הסלולרי רחוק משולחן האוכל. עניין של שעה מקסימום עד שתוכלו לחזור ולגלוש באתרי החדשות שלא ידווחו שום דבר חדש חוץ ממפת הפקקים שאתם הרי מכירים מקרוב: כרגע ירדתם מהאוטו.  

אל תשכחו ללכת!

הארוחה נגמרה? עזרתם בפינוי הכלים ובקיפול השולחן? שתיתם קפה מנומס וטעמתם עוגה? אל תפתחו כפתור על הספה (רק אם זה בית ההורים שלכם ואתם נשארים לישון). דעו מתי ללכת כי המארחים שלכם, כזכור, עייפים הרבה יותר מכם.

גייס במרמה 17 מיליון שקלים (צילום: חדשות 2)
יהיה הרבה יותר נחמד אם תוותרו על הטלפון ליד השולחן | צילום: חדשות 2