"קובי ומאץ'" – המסעדה של קובי ומצליח

הזוג שפתח את סבב הבתים השלישי היו בני הדודים (מדרגה שנייה) קובי בן שושן ומצליח מצלאוי ממושב ישרש, נצר למשפחת "שיפודי ציפורה". לאור ההתמחות שלהם בבשרים, הם החליטו שגם עיצוב המסעדה ידבר באותה שפה ופתחו ביסטרו גריל מסורתי. "הם רצו מסעדת בשרים, אבל שתהיה מאוד 'פיין'", אומר חנן, "מעוצבת אבל עם גראנג' גברי מחוספס. על השולחן הנחנו אבנים בצבע אפור כהה שידמו גריל פחמים והשתמשנו באלמנטים של ברזל, עץ ולבנים".

המסעדה של קובי ומצליח (צילום: אורן חנן)
המסעדה של קובי ומצליח | צילום: אורן חנן


"העיקרון היה קו נקי, אבל עם חספוס. יצרנו קירות בטון חשופים ובריקס עם רשתות ברזל מוארות שיצרו עומקים. בחצר הבית הייתה צמחייה אמיתית ששילבנו במקום אחד הקירות, מה שיצר עומק יפה ומעניין שגם התאים מאוד לקונספט של המסעדה. רצינו לא להישאר סגורים בתוך קירות המסעדה, אלא להרגיש קצת את החוץ".

המסעדה של קובי ומצליח (צילום: אורן חנן)
המסעדה של קובי ומצליח | צילום: אורן חנן

"בית של בשר" – המסעדה של אינה ואלכס

בדומה לקובי ומצליח, גם בני הזוג אינה ואלכס סטולרביץ' פתחו מסעדת בשרים כמו שהייתה להם בעבר, אבל הלכו על קונספט שונה לחלוטין. "כאן הלכנו יותר על המראה הכפרי, קצת כמו מסעדת בוקרים ברמת הגולן", הסביר חנן. "גם כאן השתמשנו בחומרים חשופים אבל מזווית אחרת, הרבה עץ חשוף ומאסיבי, בריקים וקירות מתקלפים".

המסעדה של אינה ואלכס (צילום: אורן חנן)
המסעדה של אינה ואלכס | צילום: אורן חנן


"על אחד הקירות הנחנו רפסודות של משטחי הובלת סחורות ושילבנו גופי תאורה בתוכם כדי ליצור עומק. היה לנו חשוב לשלב חומר אמיתי כמו קופסאות עץ שהפכנו למדפים עם עציצים, חביות עץ ושולחן שעשוי מפלטה של OSB, לוחות עץ שבונים מהם בדרך כלל ארגזים למשלוחים. זו פלטה מסיבי עץ דחוסים שצבענו בירוק, ושילבנו גם על גבי השולחן עצמו פרוסות של עץ טבעי כמגשים".

המסעדה של אינה ואלכס (צילום: אורן חנן)
המסעדה של אינה ואלכס | צילום: אורן חנן

"צ'ילי" – המסעדה של כוכי והדר

אם עד עכשיו היינו בעולמות עם צבעים רגועים, קבלו את המסעדה המשוגעת של כוכי חשאי והדר פרץ. "זאת ממש הייתה השתוללות", מודה חנן. "רצינו לייצר אווירה של מסעדת רחוב אסייתית בחצר הבית של כוכי, ליצור עומס מאוד גדול אבל מדויק. בגלל המבנה של החצר, המסעדה יצאה מאוד שונה מהמבנה הרגיל של יתר המסעדות. שילבנו את מבואת הכניסה של הבית שלה, וצבענו את המעקה הלבן של הבית בצבע אדום. היא ביקשה שנשאיר לה אותו גם ככה אחרי".

המסעדה של כוכי והדר  (צילום: אורן חנן)
המסעדה של כוכי והדר | צילום: אורן חנן


"מבחינת הקירות ממש השתוללנו, לא ניסינו ללכת עם כיוון אחד אלא להכניס המון צבעים, ממש חגיגה ברחוב צבעוני. יש שם הרבה גופי תאורה, שמשיות בד, תריס פח עם גרפיטי, המון צבעים והמון טקסטורות". גם סידור הפרחים על השולחן שהכניסו עוד קצת צבע היה חשוב עבורן, עד כדי כך שכוכי יישרה את הצנצנות עם סרגל גדול. "עיצוב המסעדה היה מאוד מאתגר כי זה להרכיב פסיפס משוגע של המון צבעים אבל צריך שהכל יתחבר, מעין בלגן מסודר".

המסעדה של כוכי והדר  (צילום: אורן חנן)
המסעדה של כוכי והדר | צילום: אורן חנן